Artiklid ja uudised

Kodune nipp vana lauahõbeda särama löömiseks


Kui leidsid kodust või antiigipoest vana lauahõbedat, on see suure tõenäosusega ajapikku oksüdeerunud ning tuhmiks ja tumedaks tõmbunud. Vaata, kuidas see koduste vahenditega taas läikima lüüa!

Nipid sulle hõbeda puhastamiseks:

1.Keeda potitäis vett
Olenevalt sellest, kui suured puhastatavad esemed on, pane pliidile keema üks vastava suurusega potitäis vett.

2. Lisa vette fooliumipall
Rebi üks tükk fooliumist ning mätsi see õrnalt kokku, kuid mitte liiga tugevalt (hõbeda puhastamiseks on vaja fooliumil pinnaga kokku puutuda). Kui vesi keema hakkab, lisa foolium vette.

3. Lisa tassitäis söögisoodat
Enne seda, kui temperatuuri madalamaks lased, lisa vette väike tassitäis söögisoodat. Olenevalt sellest kui palju sul esemeid puhastada on, keera temperatuur madalamaks või eemalda pott täielikult tulelt.

4. Kasta lauahõbe potti
Suuremate nõude puhul on puhastamine lihtsam, kuna eseme pind puutub juba iseenesest fooliumiga kokku. Kui tegemist on aga väiksemate nõude või söögiriistadega, veendu, et asetad need vastu fooliumit. Vastasel juhul puhastusnipp ei tööta. Kui nõud vajavad vähem puhastamist, võib need vaid korraks vette kasta. Kui aga pind on rohkem määrdunud, tasub neid paar minutit vees hoida.

5. Pühi nõud kuivaks
Kui nõud on saanud säravalt puhtaks, eemalda need paksu kinda või tangidega kuumast veest. Ole ettevaatlik, kuna hõbe on hea soojusjuht! Seejärel puhasta nõud korralikult rätikuga, et neile veeplekid ei kuivaks.

Head katsetamist!

Sisestatud: 24.04.2020

E-antiik

Tel:
5697 9164; suomi (+358) 46 585 1374
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki