Artiklid ja uudised

Ideid väikese kodu sisustamiseks Tasub teada!


Väikesed kodud oma madalate kommunaalkulude ja kõrge rendituluga on juba mõnda aega kogunud palju populaarsust. Küll aga võib väikese ruumi sisustamine olla paras peavalu. Toome sinuni mõned sisustusideed, kuidas panna oma väike kodu suuremana tunduma.


1. Värvi seinad heledaks

Heledad seinad avavad visuaalselt ruumi. Sinu kodu tundub suurem ja helgem, sest hele värv peegeldab naturaalset valgust. Kui sa ei ole päris valge värvi fänn, siis soovitame kasutada teisi neutraalseid toone (helehall, beež jms).


2. Vali peenikeste jalgadega mööbel

Selleks, et tekitada väikeses kodus tunnet justkui oleks seal palju ruumi ja õhku, väldi mööblit, millel puuduvad jalad. Eelista peenikesi jalgu, sest need ei tekitada ruumis visuaalselt suuri katkendeid.


3. Kasuta seina pinda

Kuivõrd põrandapind on väikestes ruumides piiratud ressurss, soovitame kasutada oma asjade ladustamiseks seina. Seinale kinnitatavad riiulid võimaldavad hoida põrandapinda muu mööbli jaoks.


4. Võta kasutusele peeglid

Õigesti paigutatud peeglid aitavad peegeldada korralikult valgust ja lüüa ruumi särama. Leia oma kodus kõige päikesepaistelisem koht ja pane sinna suur peegel.


5. Paiguta asjad targalt

Kui väikeses ruumis on palju asju, võib kogu ruum tunduda kaootilisena. Selleks, et segadust vältida, vali vaid üksikud efektsed elemendid, mida demonstreerida ja peida muu kappidesse ja sahtlitesse ära.

Väikese ruumi puhul on kõige ökonoomsem kasutada sinna spetsaalselt teha lastud ”sisseehitatud” mööblit. Kui aga sellist investeeringut teha ei soovi, jääb üle sisustada ruum võimalikult nutikate ja ruumisäästvate esemetega.

Järgnevalt mõned nõuanded ja näited

1. Järgi põhimõtet nii palju kui vajalik ja nii vähe kui võimalik. Hangi ruumi vaid neid esemeid, mida tõepoolest igapäevaelus kasutad.
2. Väldi raskeid kardinaid akna ees. Pigem vali kerge ruloo või roomakardin, mis mõjub oluliselt ”õhulisemalt”.
3. Vali väiksesse ruumi mitmefunktsioonilisi ja üksteise otsa paigutatavaid mööbliesemeid.
4. Kasutada ruutmeetrite asemel kuupmeetreid ka juhul, kui ruumikõrgus ei küüni kõrgemale tavapärasest. Seinale võib põrandapinna säästmiseks kinnitada riiuleid ja riputada konksude otsa kergeid klapptoole.
5. Massiivsed kapid ummistavad väikest ruumi. Selle asemel võid rõivaste säilitamiseks valida lahtise rõivastange ja voodi või diivani all lükatavaid ratastel säilituskaste.

Klapptoolid
Klapptoolid on praktiline valik väikesesse ruumi — need on kerged, käivad kokku ning neid võib riputada seinale.

Lauakomplektid
Lauakomplektid saab lükata üksteise alla ja need võtavad vähe ruumi.

Seinariiulid
Seinale kinnituvad riiulid säästavad põrandaruumi.

Klapplauad
Klapplauast saab külaliste tulles mõne liigutusega suurema laua.

Sisestatud: 10.10.2022

E-antiik

Tel:
5697 9164; suomi (+358) 46 585 1374
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki