Artiklid ja uudised

Pressiteade: Uus Eesti disainilabor MA+KE lab avaldab austust kadunud maailmale

Disainikoosluse MA+KE lab moodustavad Martin Tõnts, Nele Kont ja Kevin Pineda ning nende esimene kollektsioon „Exctinct“ räägib liikide kadumisest.
Kasutatud mustrites on ühendatud iidsed pigmendid ja geomeetria ning esimesena tutvustatakse kolme väljasurnud lindu – rändtuvi, dodot ja hiidalki.

Inspiratsiooni on kolmik leidnud mardipäevast Mehhikoni. „Muistsete maiade looming säilinud varemete ja skulptuuridena, Mehhiko värvikirev lahkunute austamiskultuur ja meie oma hingedeaeg koos mardipäevaga on meie loomingut vast kõige enam mõjutanud,“ selgitas MA+Ke labi peadisainer Martin Tõnts.
Nii sündiski „Extinct“, kus mustrite värvilisus on kontrastis teema süngusega, ent
see on ka mälestusmärk möödunule ja üleskutse paremasse, loodust
hoidvamasse tulevikku.

Kollektsiooni luues mõeldi kogu ruumikontseptsioonile ja nii on valikus erinevad, ent omavahel kokku sobivad tooted. Mängitud on viie baasvärvi – kuldse, safiiri, smaragdi, rooskvartsi ja elevandiluuga –, kus erinevaid mustreid ning värve omavahel kombineerides leiab igaüks sobiva interjöörikaunistaja.

Valikus on tapeet, sisustuskangad ja art-prindid ning postkaardid. Kohalikku au sees hoides on vaid kangas valminud Leedus, kõikmuu on näinud ilmavalgust koostöös siinsete tegijatega.

Kollektsiooniga on võimalik tutvuda kokkuleppel MA+KE lab showroomis
Põhjala tehases (Marati 5a, ruum 213).

Koduleht: www.make-lab.eu
E-mail: info@make-lab.eu
Mustriraamat asub siin

Sisestatud: 22.09.2020

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Intervjuu Michael Hilgersiga: “Loogiline on töötada vineeriajaloo epitsentris”

Intervjuu Michael Hilgersiga: “Loogiline on töötada vineeriajaloo epitsentris”

Maris Vahter Radis Furniture’ist (MV): Peale Lutheri perekonna poolt veekindla vineeriliimi leiutamist Tallinnas asutati 1897. aastal Londonis tütarettevõtte Venesta. 1931.aastal koostöös Venestaga asutatud Isokon seevastu on saanud moodsa disaini ajalukku vineermööbliga. Isokon tootis vineermööblit koostöös selliste maailmakuulsate Bauhausi nimedega nagu Walter Gropius ja Marcel Breuer. 1930ndatel jõudis Isokonile disainida ka Le Corbusier’ büroo. Nüüd, rohkem kui 80 aastat hiljem, samuti saksa ,disainer Michael Hilgers teeb tooteid koos Radis Furniture’ga, valmistades neid Tallinnas. Michael, näed sa siin positiivset ja viljakat pinnast vineeri renessansile?

Puumarketi ja sisekujundaja Kertu Põldmaa koostöö saatele "Kodutunne"

Puumarketi ja sisekujundaja Kertu Põldmaa koostöö saatele "Kodutunne"

Kui saate “Kodutunne” sisekujundaja Kertu Põldmaa Puumarketisse pöördus, oli kohe selge, et saadakse koostöös olla kasulikud nii “Kodutunne” saate peredele kui pakkuda huvitavaid “tee ise” ideid ka Puumarketi klientidele. Kõigest lähemalt aga järgnevas artiklis, kus Puumarket uuris Kertult muuhulgas, kuidas ta puidutöö juurde jõudis ning mida uut on avastanud koostöös “Kodutunne” saate peredega.

vaata kõiki