Artiklid ja uudised

Antiik ja puitmööbel, mida peaksid teadma?!


Antiikmööbli väärtust hinnatakse ajastu ja stiilipuhtuse järgi. Muidugi on tähtsad ka valmistamisel kasutatud materjalid. Hinda võivad tõsta näiteks seotus mõne ajaloolise isiku või valmistaja-meistriga.

Kust tasuks osta ja mida peaksid teadma?

Kui soovid osta antiiki investeeringuna kodu sisustamisel tasub seda teha antiigile spetsialiseeritud müüjate juures. Antiikmööblile spetsialiseerunud edasimüüjad teavad sulle rääkida nii eseme valmistamisaastast kui ka päritoluriigist mis omab antiikmööbli väärtuse puhul suurt tähtsust.

Kui aga soovid osta antiiki teise ringi poodidest jääb sulle arvamistöö ja fantaasia mille tulemusena leiad suure tõenäosusega palju antiigiimitatsiooni ja uuemaid mööbliesemeid mille väärtus antiigi mõistes ei pruugi olla ootuspärane!

Kui sinu jaoks pole oluline mööbli täpne pärinevus ja iga, vaid et tegemist oleks ilusa puidust vanailmelise mööbliga, siis ei ole oluline kust osta ja milline on ajalugu või materjal. Osta ära lihtsalt see ese, mis sulle kõige rohkem meeldib ja mis su koju kõige paremini sobib!

Pea meeles, et antiikmööbel on nagu hea vein – selle väärtus ajas suureneb! Seega võib üks odavalt saadud õige ese osutuda suurepäraseks investeeringuks!

Kuidas on lood kulunud mööbliga?


Leida 100-aastast mööblieset, mida pole eales kasutatud, on pea võimatu!
Antiigi üheks võluks ongi nähtavad kulumisjäljed, need lisavad omapära ja karakterit ning peegeldavad mööblitüki värvikat ajalugu.


Kui eesmärgiks on ühegi kriimuta uuelaadne toode, tasuks pilk pöörata hoopis antiigiimitatsiooniga uutele esemetele!

Kas võiks ise parandada ilma, et väärtus langeks?


Antiigi oskusetu lihvimine ja värvimine on pöördumatu protsess ja eemaldab hinnalise originaalse viimistluse. Kui sa tingimata tahad eset parendada, siis pöördu pigem professionaalse restaureerija poole, kes teab kuidas ja mida antiikmööbliga teha, et selle väärtus ei langeks.

Kellele ja kui kallis?

Paljudele küll meeldib antiikmööbel, aga antiigiärisse nad oma jalga ei tõsta, sest vanaaegne mööbel on kuulujuttude järgi liiga kallis. Tegelikult on antiikmööbli hinnad kohati odavamad kui moodsa saepurust trendimööbli omad!

Aina enam on tavatarbija antiigihuvi viimaste aastatega tublisti kasvanud!

«Eks naaber vaatab ikka naabrit ning mõtleb, et ega mina ka nii loll ole, et endale saepurumööblit ostan.»

Enim huvi tuntakse 1920 - 1950 -ndatel aastatel valmistatud funktsionalistliku mööbli vastu.

«Saepuru ei taheta enam koju tassida, ka inimeste stiilitunnetus on paranenud,»

Moodne mööbel on homme lihtsalt vana, antiikmööbli väärtus aga samal ajal muudkui kasvab!

« Antiigi ost on investeering mitte kulu! »

Kuidas siis ikkagi valida?

- Tee selgeks, millist antiikmööblit soovid - endale antiikmööblit valides tuleks läbi mõelda, kas otsite tõeliselt vana ja väga väärtuslikku antiiki või sobib ka natukene uuem kuid siiski ilus ja korralik täispuidust mööbel, mis reeglina on ka veidi soodsam aga sellegipoolest korralik ja hea kvaliteediga mööbel mis võib veel kaua kesta.

- Veendu, kas soovid Eesti või välismaa antiikmööblit - Eestis müüdav antiikmööbel pärineb peamiselt 19. sajandi lõpust ja 20. sajandi algusest, mis ei ole küll nii väärtuslik kui kollektsionääride poolt ihaldatud 17. ja 18. sajandi antiik aga sellegipoolest pea sada aastat vana ja aus mööbel. Endale sobiva toote mitteleidmisel võtke meiega ühendust, omame üle Eurooopa laialdast antiikmööbli müüjate võrgustikku ja saame aidata sobiva mööbli otsimisel.

- Küsi täpsustavaid küsimusi ja pea nõu spetsialistiga - Kõige olulisem antiikmööbli eristamisel hästi tehtud reproduktsioonist ja koopiast on kindlasti erinevad kulumisjäljed, kraapsud, praod ja muu selline, mis viitab sellele, et mööbel on tõesti ka kasutuses olnud. Puit peab olema vana kuid sellegipoolest hea koostekvaliteediga. Kindlasti tasub umbkaudset vanust küsida ka antiikmööbli müüja käest.

- Kaalu oma tegelikku vajadust - kui antiikmööbel või mööbliese sulle sobib ja meeldib, siis ju tegelikult ei olegi väga suurt erinevust kas see on sada või kakssada aastat vana, peaasi, et on korralik ja nähtavate kulumisjälgedega, mis lisab ju ka parajalt omapära ning unikaalsust. Kahte ühesugust antiik mööblieset ei leia!

Soovime sulle tarka sisustamist!

Sisestatud: 10.12.2020

E-antiik

Tel:
5697 9164; suomi (+358) 46 585 1374
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki