Artiklid ja uudised

KUIDAS SÜNDIS OOT-OOT STUUDIO DIIVANVOODI FOLD


Oot-Oot Stuudio on Eesti mööblitootja, kelle kollektsiooni kuuluvad nii stiilsed diivanid, tugitoolid kui ka voodid. Kogu põhjamiane mööbel on disainitud, arendatud ja toodetud Eestis. Vaatame lähemalt, kuidas sündis mööblifirma kõige värskem disain, diivanvoodi FOLD.

Vastab disainer Joonas Torim

Miks luua uus diivanvoodi, kui turul on juba niigi palju valikut?


Tõesti, maailmas on juba väga palju diivanvoodeid, aga kliendid üha küsisid, et millal meie valikusse mõni ilmub. Saime aru, et turult on puudu diivanvoodi, kus oleks mugav istuda, hea magada ning näeks sealjuures ka hea välja. Neid kolme omadust korraga saavutada pole kuigi lihtne.


Kirjelda FOLD disaini lähteülesannet.

Enamasti on diivanvoodid maani raamiga, ehk ilma jalgadeta. Meie soov oli luua midagi, mis mõjuks õhuliselt ja elegantselt. Kõrgetel jalgadel diivan, kus oleks ka päriselt mugav istuda. Kuid sama tähtis oli see, et magada oleks samuti hea, ja et diivan käiks voodiks lihtsalt ja kergelt ning süsteem oleks vastupidav.


Mis oli diivanvoodi arendamisel kõige suurem väljakutse?

Kõik oli suur väljakutse! Esiteks sobiva lahenduse leidmine. Valmis mehhanismid olid liiga nõrgad ja otsustasime spetsiaalselt oma metallraami toota. Heade proportsioonide loomine osutus parajaks katsumuseks, sest me ei soovinud istumismugavuses ja praktilisuses järelandmisi teha. See kõik võttis kaua aega, aga tasus ennast siiski ära!

Mis on sinu jaoks FOLD diivani kõige tähtsamad omadused?

Neid on palju! Kuid esiteks see, et sellel on ka päriselt hea istuda! Teiseks tugev ja vastupidav metallraam. Nii istumis- kui magamisosas kasutame keerdvedrusid, nii nagu päris voodi madratsitelgi. Magamisosa on 2 meetrit pikk, nii et mahuvad ära ka pikad inimesed ja laius on 140cm, mis on näiteks kattemadratsite standardmõõt. Kuid kogu funktsionaalsuse juures näeb FOLD välja nagu tavaline diivan – õhuline, kaunis ja kutsuvalt pehme.


Kuidas tunda ära head disaini?

Siis, kui sa ei kõhkle! Ja siis, kui midagi pole valesti! Kõik ei saa olla kunagi õigesti, sest see on suhteline, aga hea disain on see, kui midagi pole valesti.

Sohva FOLD on kodumaise Oot-Oot Stuudio värskeim disain, mis on ühtlasi ka stuudio esimene diivanvoodi. Võimalik on valida sadade värvitoonide ja viie erineva jaladisaini vahel. Eesti mööblitootja, Oot-Oot Stuudio, tootevalikusse kuuluvad diivanid, tugitoolid ja voodid. Tutvu valikuga SIIN.

Salong: Rävala pst 7, Tallinn

Veeb: www.oot-oot.com

Instagram: @ootootstudio

Sisestatud: 15.12.2020

Oot-Oot Stuudio

Tel:
5373 0049
Aadress:
Rävala 7, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

8 KÜSIMUST OOT-OOT STUUDIO LOOJALE, DISAINER MARKO ALALE

8 KÜSIMUST OOT-OOT STUUDIO LOOJALE, DISAINER MARKO ALALE

Marko Ala on üks kahest Oot-Oot Stuudio loojast. Oot-Oot Stuudio on disainmööbli firma, mille tooted on nii disainitud, kui ka valmistatud Eestis. Oot-Oot Stuudio tegutseb väikese viiepealise kollektiiviga Tallinna kesklinnas Rävala pst 7 ja nende tugevuseks on kindlasti see, et kõigil Oot-Oot Stuudio inimestel on disainiharidus. Mööblidisainiga konkreetsemalt tegelevad kolm disainerit Marko Ala, Joonas Torim ja Mihkel Mölder. Esitasimegi Marko Alale 8 küsimust, et tema ja Oot-Oot Stuudio kohta rohkem teada saada.

KUIDAS LEIDA IDEAALNE DIIVAN?

KUIDAS LEIDA IDEAALNE DIIVAN?

Kui ees on diivani vahetamine või uue soetmine, võite leida ennast küllaltki keerulisest olukorrast. Valikuid on ju turul mustmiljon. Kuidas aga tunda ära see ideaalne diivan?
Diivaneid on erineva ergonoomikaga ja selleks, et leida omale sobiv, tuleb selgeks teha, kas eelistad midagi pehmemat või jäigemat. Suure istumissügavusega diivanit, et mõnusalt lebotada või klassikalist kitsast diivanit. Nii sule-, verdu- kui poroloondiivanid on väga erineva tunnetusega. Ei saa väita, et üks on parem kui teine, vaid tuleb lihtsalt proovida ja leida endale meeldivaim.

vaata kõiki