Artiklid ja uudised

sisustusideid söögituppa


Kuigi eraldiseisev tuba söögilauale ja toolidele ei ole tänapäeval enam igas majapidamises tavapärane, on siiski paljudes kodudes ühine einestamisala endiselt olemas. See on tavaliselt paigutatud kööki või avatud planeeringuga elutuppa.

Kui 2020 aasta alguses oli koduse söögitoa peamine roll pere ühine einestamine ja külaliste võõrustamine meeldivaks ja meeldejäävaks muuta, siis aastal 2021 on söögituba saanud ka paljudele peredele saanud kontoriks või klassiruumiks. Nüüd, kus söögitoa seinast on saanud taust videokõnedele ja kohtumistele, kas oled ehk märganud, et ruum vajaks veidi värskendust?

Selleks oleme kokku pannud 2021 aasta trendid söögitoa sisustamisel, mis ei keskendu ainult esteetilisele ilule vaid on samal ajal ka hubane ja funktsionaalne.

1. Raamist väljas ja vähem traditsiooniline

Söögilaud Vintage ja tool Nelson Allikas: common.ee, common.ee

Söögilaud Vintage ja tool Nelson Allikas: common.ee, common.ee

Kombineeri erinevaid materjale ja stiile – puit ja tekstiil, tekstiil ja metall, metall ja klaas või mis iganes meelejärgi on. Ei ole oluline, mis stiili, materjali või tooni kasutad, lihtsalt keskendu hubase ja sooja interjööri loomisele. Lisa ruumi mõned omapärased skulptuurid, pildid, vaibad ja dekoratiivpadjad ja oledki loonud kerge vaevaga ruumi, mis on lõõgastav, mugav ja mitmekülgne.

Söögitoa kollektsioon Chara ja Nora toolid Allikas: common.ee, common.ee

Söögitoa kollektsioon Chara ja Nora toolid Allikas: common.ee, common.ee

2. Ümmargused söögilauad

Söögilaud Bolzano ja toolid Geneve Allikas: common.ee, common.ee

Söögilaud Bolzano ja toolid Geneve Allikas: common.ee, common.ee

Ümmargused lauad on tavaliselt väiksemad ja ei võta palju ruumi. Ei ole oluline, mis materjal või toon – ümarad vormid loovad avarama ja vabama atmosfääri.

Ümmarguste söögilaudade valik pole mööblipoodides ammu olnud nii suur kui praegu. See on kindlasti trend, mis jääb kestma veel aastateks.


3. Multifunktsionaalne modernne mööbel

Toolide komplekt Janik Allikas: common.ee

Toolide komplekt Janik Allikas: common.ee

Söögituba pole enam ruum ainult einestamise jaoks, vaid sellest on saanud keskkond nii õppimiseks kui lõbusalt aja veetmiseks. Sisusta tuba nii, et see täidaks erinevaid rolle erinevatel hetkedel päevast. Efektsed on erilised disaintoolid või pink söögilaua ääres. Pingid söögitoas on käesoleval aastal eriti trendikad ning annavad samal ajal ka ruumi avarust juurde.

Emilia toolid Allikas: common.ee

Emilia toolid Allikas: common.ee

Kui söögilaud on parajalt suur või pikendatav, aga igapäevaselt ei ole tarvis kasutada nii palju toole kui laud mahutab, siis vali toolid, mis sobivad paigutamiseks ka magamistuppa või esikusse. Nii saad teinekord puuduolevad istekohad kodus kokku koguda ja vajaduse korral söögilaua taha paigutada.

4. Too loodus tuppa

Tool Nelson Allikas: common.ee

Tool Nelson Allikas: common.ee

Toataimede ja roheluse trend jätkub endiselt. Aastal 2021 on suuresti esiplaanil maalähedased toonid – pruunid, beežid ja rohelised. Rikasta intejööri erinevate toataimede, naturaalsete materjalide ja sisustuselementidega.

5. Looduslikud materjalid

Tool Trieste ja vaip Bombay Allikas: common.ee, common.ee

Tool Trieste ja vaip Bombay Allikas: common.ee, common.ee

Kõik, mis on looduslik ja naturaalne, on käesoleva aasta kindel trend. Naturaalne punutud materjal, rotangmööbel ja puit loovad hubase sooja ruumi, kus tervel perel mõnus aega on veeta.

Pea meeles, et ilmastikukindel mööbel ei ole mõeldud vaid aeda või terrassile. Troopilise hõnguga elu-, söögi- või magamistoa saad kerge vaevaga luua rotangmööbliga. Nii võid kevade saabudes ka söögitoolid mugavalt rõdule paigutada ilma, et peaks kartma, et need päikese või vihma käes kahjustada saaksid.

Millised 2021 aasta trendid kõnetavad Sind kõige paremini? Käesolev aasta on täis üllatusi, rõõmu ja õnne – alusta sisustamist uue hingamisega ning tee enda söögitoast perekonna keskpunkt, kus kõigil on hea ja mugav suur osa oma päevast mööda saata.

Sisestatud: 23.10.2021

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

KODUKONTORI MÖÖBEL - KIIRELT JA SOODSALT!

KODUKONTORI MÖÖBEL - KIIRELT JA SOODSALT!

Koroonaviiruse tõttu väljakuulutatud eriolukorrast riigis on suunatud paljud töötajad kodukontoritesse ja õpilased distantsõppele. Kuigi mõne inimese jaoks on see juba harjumuspärane, siis mitmed on leidnud end täiesti uuest olukorrast.

Need, kellel on juba eraldi tuba või nurgake kontorimööbli jaoks olemas, on muretud. Küll aga teistel võib ootamatu kodukontori üles seadmine osutuda üpris keeruliseks. Esimesed päevad pendeldad muretult diivani, köögilaua ja voodi vahel. Vahelduseks on nii täitsa tore, kuid lõpuks väsib selg pidevast küürutamisest ning tekib vajadus korraliku istumisasendi järele.

Valgustemperatuuri olulisus

Valgustemperatuuri olulisus

Suure tõenäosusega loevad paljud inimesed antud artiklit siseruumis, kus valgust annab tehislik valgusallikas. Moodsa aja inimene veedab suure osa ajast kinnises siseruumis ja puutub päeva jooksul kokku erinevate valgusallikatega. Tänu tehislikule valgusele on inimesel palju võimalusi juurde tekkinud aga samas on see ka segadusse ajanud organismi, mis on tuhandete aastate jooksul arenenud reageerima muutlikule valgusele. Seda valgusele reageerivat masinavärki saab nimetada bioloogiliseks kellaks, mis on olemas enamus elusorganismidel.

vaata kõiki