Artiklid ja uudised

Scavolini Formalia - tänastele ootustele vastav väga stiilne terviklik kodusüsteem köögist kodukontorini

Scavolini uhiuus köögimööbli mudel Formalia on loodud koostöös kuulsa Itaalia disaineri Vittore Nioluga. Uus mudel on erakordne oma stiili ja karakteri poolest. Valides Formalia valid köögimööbli, mis tõmbab tähelepanu ja on trendidest ees ning kõige olulisemalt tähendab seda, et kodu süda - köök - on šikk, elegantne ja võimaldab muutunud elukorralduses ühendada ühele alale mitmeid funktsioone.

Selle mudeli kõige eristuvam element on justkui voolitud äärega uks koos ukse sisse sulanduva käepidemega, mis on saadaval nii titaaniumhalli kui mustana. See eripärane kuju loob terava, suure mõjuga silueti koos pilkupüüdva esteetikaga. Formalia uksed ja sahtlite esipaneelid on saadaval nii modernse melamiiniga, lakituna (läikiv või matt) või uuendusena täielikult ringlussevõetavast PET-plastikust, mis loob erakordse pehme ja ühtlase pinnamulje.


Seega Formalia disainifookus asetseb rütmilistes ja geomeetrilistes elementides, mida leiab ka muudest detailidest, mis on loodud uksepaneeli efekti võimendamiseks. Üheks võimendavaks elemendiks on Status Wall System - avatud modulaarne riiulisüsteem, mille visuaalsed tugistruktuurid on saadaval titaaniumhallina, mustana või roostekarva. Riiulisüsteemi saab klapitada köögiga kui ka eraldiseisvalt või avatud köök-söögitoa või köök-elutoa mõnes teises seinas ruumi sidujana. Samuti saab seda disainielementi kasutada ka köögisaare kõige alumisel “korrusel”, mis muudab saare õhulisemaks ja kergemaks, kuid seob mööbli terviklikuks kokku. Igas variatsioonis on Status Wall Systemi võluks mäng sümmeetria ja geomeetriliste joonte vahel. Ja et erilisust selles veel vähe oleks, siis väga oluline tehniline detail on jalgadel, mis on rihveldatud.


Status Wall Systemi iga riiuliava saab täiendada eespoolt ligipääsetavate ja kasutatavate lisadega - näiteks sahtlitega, täielikult välja tõmmatava abilaua või väikese kodukontorilauana. Saadaval nii 30 cm kui 45 cm sügavusega ning kõikides Scavolini poolt pakutavates viimistlustes.



Äärmiselt laia modulaarsusega Status Wall System võimaldab luua lisaks köökidele ja avatud ruumide siduselementidele ka näiteks täiesti eraldiseisvaid kõrgemaid ja madalamaid kummuteid. Sarja on loodud ka kodukontori trviklahenduse disainimise ja ehitamise võimalus, mis on muutunud viimase aasta jooksul eriti oluliseks ja hinnatud võimaluseks. Nii võib luua kodukontori täiesti eraldi ruumi või kombineerida mitme funktsiooniga ruumis erinevaid alasid - köök, kodukontori läbimõeldud ala, raamaturiiul ruumieraldajana ja kummut koridoris.



Järgmine Formalia eristuv võimalus on kombineerida titaaniumhalli või musta alumiiniumraami koos käepidemetega suitsuse või klaari Stopsol klaasiga. Nii on võimalik lisada mööblile veel üks kiht peeneid mänge õhulisuse ja raskuse, valguse ja varjuga. Ja et sellest veel vähe oleks, siis on võimalik ka sokkel titaaniumhalli viimistlusega tellida, et sobitada käepidemeid ja tekitada visuaalseid ühendusi mitmel kõrgusel.

Köögi disainer Vittore Niolu ise kommenteerib nii: “Iga projekt on väljakutse. Idee realiseerimine. Ma asusin koos Scavoliniga fantastilisse partnerlusse, mis tõi kaasa väga hea meeskonnatöö. Me jagame sarnaseid spetsiifilisi tunnetusi, kirge ja uhkust lahendades probleeme tervikuna. Meie otsingute tulemus nii olemuses, välimuses kui ka materjalides ongi Formalias näha. Selle projektiga tõlgendasime tänastele ootustele vastava tervikliku “kodusüsteemi” - mööbli, mis ei ole ainult ilus vaadata, kuid tohutult funktsionaalne ja praktiline ka kasutada. Raamaturiiulid, töölauad, erimõõdus riiulid, konteinerid, kapid ja sahtlid, avatud ja peidetud, valgused ja varjud, õhulisus ja praktilisus. Fookus funktsioonil ongi Formalia.”

Vaata ka tutvustavat videolõiku SIIT

Sisestatud: 23.03.2021

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Scavolini Box Life: üks toode, lõputud võimalused

Scavolini Box Life: üks toode, lõputud võimalused

Scavolini tutvustab sellel aastal oma innovaatilist uut toodet Box Life. Box Life on nutika sisekujunduse kontseptsioon, mis võimaldab luua erineva funktsiooniga alasid väikesel pinnal organiseeritult ja funktsionaalsel viisil, mida iseloomustavad elegants ja ülipaindlik kohandamise võimalus. See hõlmab lõputuid funktsioone, ühendades samal ajal elu-, majapidamis- ja magamistoad, et tagada väikeste eluruumide ülim paindlikkus. Mööbli disainisid rahvusvaheline disainistuudio Rainlight ja selle loovjuht Yorgo Lykouria koostöös HOK-iga, kes on kaasaegse arhitektuuri mõne olulisema teose, sealhulgas Dali muuseumi, Mercedes Benzi staadioni ja Hamadi Rahvusvahelise lennujaama disainerid ja autorid.

Artskill stuudiol on NEMO salonginäidistele äärmiselt head hinnad

Artskill stuudiol on NEMO salonginäidistele äärmiselt head hinnad

Aastal 1993 Milanos asutatud Itaalia disainvalgustite bränd NEMO on algusest peale olnud innovaatiliste lahenduste ja moodsa joonega disaini esindaja. Käesoleval hetkel on kollektsioonis mitmeid mudeleid, mis on loodud Itaalia tipp-disainerite poolt nagu näiteks Carlo Forcolini, Jehs + Laub, Javier Mariscal, Karim Rashid, Ilaria Marelli, Foster+Partners, Hannes Wettstein ja Roberto Paoli. Lisaks hooajaliste kollektsioonide mudelitele on NEMO-l ka Masters-nimeline kollektsioon, mis koosneb spetsiaalselt valitud äärmiselt unikaalsetest ja ikoonilistest valgustitest. Need mudelid on sündinud Itaalia disainiklassika esindajate sulest - Le Corbusier, Vico Magistretti, Franco Albini, Charlotte Perriand ja Kazuhide Takahama.

7 nippi puhta ja modernse köögimööbli disainimiseks

7 nippi puhta ja modernse köögimööbli disainimiseks

Puhasta pinnad pisividinatest ja vaheta mõned vanad elemendid uute vastu - nii lihtne see ongi!
Me veedame palju tunde köögis ja kuna toidu valmistamiseks läheb vaja nii erinevaid köögimasinaid, vidinaid kui abivahendeid, siis on loomulik, et köök ei pruugi igapäevaselt kõige stiilsemat silmailu pakkuda. Kui otsid võimalusi oma kööki renoveerida või ka lihtsalt mõne nipi abil šikimaks muuta, siis järgnevad nipid minimalistliku ja vaba pinnaga köögi disainimiseks on just sulle.

Trendid Milano mööblimessilt

Trendid Milano mööblimessilt

Salone del Mobile Milanos, või rahvusvaheliselt paremini tuntud kui Milano Furniture Fair ehk Milano mööblimess on igal aastal parimaks kompassiks disaini, kodusisustuse ja mööblitrendide vallas. Artskill meeskonnale meeldib igal aastal oma meeskonnaga meeleolukas reis messile ette võtta, sest seal näeme esimestena nii Artskillis esindatud brändide trende ja uusi suundasid, kui ka kõikide teiste maailma disainifirmade sarju ja erikollektsioone. Järgnevalt on 5 üldist trendi, mis meile silma jäid ja teiega jagada tahame.

vaata kõiki