Artiklid ja uudised

Kuidas valida enda vajadustele vastav parim survepesur?

Survepesur on ideaalne vahend imede tegemiseks betoonil, kõnniteedel, terrassil, treppidel, katusel ja muudes kohtades. Parimad mudelid suudavad lühikese ajaga hakkama saada mitu kuud või isegi aastaid kogunenud plekkidega.


Enne raskekahurväe väljatoomist pidage meeles, et kõiki survepesureid tuleks kasutada ettevaatusega. Need tööriistad edastavad kontsentreeritud ja võimsa kõrgsurve veejoa, mis võib põhjustada tõsiseid vigastusi ja kahjustada vara.

Survepesur võib olla väärtuslik vahend kodu, aia või auto ilu ja terviklikkuse säilitamiseks. Kuidas aga valida oma vajadustele parim survepesur? Kui võimsat survepesurit vajate? Kas
peaksite valima bensiini survepesuri, aku või juhtmega? Auto hooldamiseks saate survepesuri ja teised vajaminevad kaubad valida siit.

Kuidas valida survepesurit: mõõdud, mida arvestada
Kui palju survet on piisavalt ja kui palju on liiga palju? Nagu muude seadmete puhul, saate ka survepesurite toimimist objektiivselt hinnata nende konkreetsete mõõtude abil.
Survepesurite valimisel peate kõigepealt mõistma, mida erinevad mõõdud tähistavad ning seejärel saate nende järgi valida endale sobivaima survepesuri.

Survepesuri veesurvet tähistatakse baarides (bar). Veevoolu hulka, kui palju vett suudab survepesur kasutada, tähistatakse liiter tunnis (l/h). Jälgige muuhulgas ka masina kaalu,
suurust, vooliku pikkust ja vee maksimaalset temperatuuri.

Valige oma survepesuri veevoolu hulk
Veevoolu hulk, mida tavaliselt näete survepesuritel, jääb vahemikku 225 kuni 900 liitrit tunnis. Sellest piisab enamiku kodus või elamutes mõeldud puhastustöödeks. Näete seda hulka nii elektriliste kui ka kütusel töötavate survepesurite juures. Teil pole vaja kõrgemat veevoolu hulka, kui te ei puhasta raskeid tööstuslike objekte.

Veevoolu hulk on tavaliselt sõltuvas suhtes veesurvega. Kui veevoolu hulk jääb vahemikku 225 kuni 900 l/h, siis on sellise survepesuri veesurve vahemikus 35 kuni 290 baari.

Valige oma survepesuri võimsuse vahemik
Kasulik on mõelda survepesurite võimsusest kolmes kategoorias. Need kategooriad on seotud peamiselt puhastusvõimsuse tasemega, mille soovite saavutada survepesuri abil.
Survepesurite puhastamise kolm taset on kerge, keskmine ja raske.

Plaanitava puhastuse põhjal on lihtne otsustada, millist võimsuskategooriat vajate. Kui peate oma survepesurit kasutama ainult elamute jaoks, võite tugineda kergele survepesurile. Keskmised survepesurid sobivad neile, kes kasutavad survepesureid sagedamini, suuremate tööde jaoks või aeg-ajalt kommertslikeks puhastusteks. Tavaliselt vajavad raske tasemega survepesurit ainult professionaalsel tasemel kasutajad. Need survepesurid on loodud kestma pikemaks ajaks, isegi kui need on pidevas igapäevases kasutuses.

Survepesuri võimsuse kategooriate tähendused
Kergete survepesurite veesurve on vahemikus 35 kuni 275 baari ja veevoolu hulk on 225 kuni 900 l/h.
Keskmisel tasemel on veesurve vahemikus 70 kuni 290 baari ja veevoolu hulk on 225 kuni 900 l/h.
Raske kategooria survepesurite veesurve on vahemikus 70 kuni 4800 ja veevoolu hulk on 225 kuni 2250 l/h.

Valige elektrilise või kütusega töötavate survepesurite vahel
Survepesuri valimisel on oluline vastata küsimusele, kas peaksite ostma elektriga või kütusel töötava survepesuri. See valik on vähemalt sama oluline kui ülaltoodud mõõtude valimine, kui otsustate, milline on teie vajadustele vastav parim survepesur.

Võite nii elektriliste kui ka bensiinimootoriga survepesurite hulgast leida häid valikuid, mis on võimelised hakkama saama pea kõigi teie koduste puhastustöödega. Seetõttu peaksite otsuse langetama enda individuaalsetest vajadustest lähtuvalt. Soovitud funktsioonid ja spetsifikatsioonid aitavad seada prioriteete ja teha valiku.

Mõelge oma vajadustele lähtudes sellest, milliste tööde jaoks survepesurit soovite, kui kaugele jõuallikast survepesuriga liigute, kas jaksate rasket masinat liigutada ja kui sageli survepesurit kasutama hakkate.

Elektrilised survepesurid
Elektrilised survepesurid pakuvad veenvaid eeliseid. Need on enamasti piisavad töödeks enda kodus, võimaldades samal ajal teha ka raskemat tööd. Elektrilise survepesuri üks suurimaid eeliseid on müratase. Nad suudavad voolu anda ilma bensiinimootori mürata. Need on üldjuhul odavamad ja nad ei vaja kütust ning seetõttu on nende hoolduskulud väiksemad kui bensiinimootoriga survepesuritel.

Elektrilistel survepesuritel on siiski oma miinused. Elektrilised survepesurid ei ole nii kaasaskantavad kui bensiinimootoriga survepesurid, kuna toitejuhtmed tuleb ühendada vooluallikaga. Neid ei ole soovitatav kasutada koos pikendusjuhtmega ning üldjuhul ei pea elektrilised survepesurid vastu nii kaua kui bensiinimootoriga mudelid.

Kütusega töötavad survepesurid
Bensiinimootoriga survepesurite eeliseks on, et need on vastupidavamad ja kestavad kauem kui elektrilised survepesurid. Need on täielikult kaasaskantavad ja neid ei pea juhtme kaudu pistikusse ühendama. Need suudavad saavutada kõrgeima veevoolu hulga ja veesurve taseme. Bensiinimootoriga survepesurite tugev vastupidavus muudab need ideaalsemaks inimesele, kes kasutab survepesurit professionaalsel tasemel.

Bensiinimootoriga survepesuri kasutamise üks suur puudus on aga see, et need on lärmakad. Lisaks on need küll kaasaskantavad, kuid raskemad, kuna neil on mootor ja bensiinipaak. Need nõuavad kütust, mis on pidev lisakulutus ning aeg-ajalt ka õlivahetust ja mootori hooldust.

Eelarve
Seadmete ostmine eelarve põhjal on täiesti loomulik. Sellisel juhul saate hea survepesuri ka siis, kui otsustate valida odavama versiooni. Isegi kui arvestada kõiki asju, mis võivad ühte tüüpi seadmeid teisest paremaks või võimsamaks muuta, on paljud taskukohased seadmed teatud tööde jaoks sama tõhusad. Kui otsite soodsat survepesurit, siis tõenäoliselt sobib teile elektriline survepesur.

Kasutuslihtsus
Kui teie suurim prioriteet on masina kasutamine ilma suurema vaevata, on teie jaoks parim seade elektriline survepesur. Neid on lihtne vedada, seadistada ja sisse lülitada. Bensiinimootoriga seadmel tuleb rohkem samme läbida ja nende eest rohkem hoolitseda. Samuti on bensiinimootoriga survepesur raskem, mis tähendab, et enamike jaoks võib selle liigutamiseks mööda teid ja haljastatud alasid kuluda rohkem jõudu.

Kaasaskantavus
Nagu varem mainitud, saab mõlemat tüüpi survepesurit ringi liigutada. Nüüd peate mõtlema, kui kaugele tahate oma survepesuriga liikuda. Kui teie koduõues on saadaval pistikuid, saab elektriline survepesur tööga hästi hakkama. Kui aga maja ümbruses on pistikupesasid raske leida või teil on suur maa-ala, on bensiinimootoriga survepesur parem.

Leidke endale kõik vajaminev Kaup24 veebipoest.

Sisestatud: 04.08.2021

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki