Artiklid ja uudised

Kuidas valida kirjutuslauda?

Oled kirjutuslaua otsinguil ja valik tundub kirju. Kuidas otsustada, milline laud on sobivaim ja millega peaks arvestama? Järgnevalt jagame sinuga peamisi põhimõtteid kirjutuslaua valimise lihtsustamiseks.

Suurus
Arvesta ruumi suurusega. Väiksemasse stuudio-korterisse ja kitsamasse ruumi on hea valida pisem ja nö õhulisem kirjutuslaud. Näiteks peenetel jalgadel laud annab visuaalselt õhulisust ja ruumikust ega mõju robustselt. Siinkohal tasuks eelistada ilma sahtliboksita mudeleid. Kui vajad siiski hoiuruumi, on abi ülemist lauasahtlite lisamisest.
Suures avaras ruumis on piiranguid vähem. Võib valida laia ja mitme sahtliboksiga kirjutuslaua või lasta teha koguni nurgalaud. Ruumi suurusest lähtuvalt mõtle läbi, kas sul on võimalik kasutada lisariiuleid ja kappe näiteks dokumentide ja raamatute hoiustamiseks. Kui on, siis ehk sa ei vajagi väga palju sahtleid.

Disain
Disain on kahtlemata oluline, kuid tasub tähelepanu pöörata ka kirjutuslaua konstruktsioonile. Tugeva konstuktsiooniga täispuidust lauad on vastupidavad ja kestvad. Muud materjalid nagu saepuruplaat ja klaas ei kesta tervet inimpõlve.
Moodsamasse ruumi soovitame valida Maddie kirjutuslaua. Maddie sobib hästi ka disainielemendina, juhul kui sa hiljem kirjutuslaua funktsionaalsust ei vaja. Kui aga otsid kirjutuslauda pikaks ajaks, siis tasub eelistada klassikalisi mudeleid. Näiteks aegumatu disainiga kirjutuslaud Annabel on selleks 100% turvaline valik. Nupud ja käepidemed võiks valida ruumi sisekujundust arvestades. Näiteks kolmekümnendate romantilises stiilis sobivad hästi keraamilised nupukesed kõikvõimalike lille- ja ornamendimotiividega. Et veelgi põnevat aktsenti anda, võib kirjutuslauale lasta sisse freesida erinevaid vorme ja garniise.
Kirjutuslaua värv tuleks valida kogu ruumi toone arvestades. Kui ostad mööblieseme pikaks ajaks ja planeerid seda aja jooksul ümber paigutada, tasub eelistada klassikalisi puidutoone. Huvitavama tulemuse saamiseks aga on võimalik aga värve kombineerida. Näiteks võib tellida valge laua tumedate sahtlitega, musta laua tammepeitsitud pealispinnaga või valgepeitsilise laua mahagonist jalgadega.


Asjade hoiustamine
Mõtle läbi, kas vajad sahtleid, kapikesi, riiuleid või vaid pinda arvutiga töötamiseks. Kui sul on vaja paigutada palju dokumente, kirjatarbeid ja muud seesugust, siis tasub eelistada kahe sahtliboksiga kirjutuslauda. Mõõdukas koguses asjade hoiustamiseks sobivad ühe sahtliboksiga variandid. Kui sa veel ei tea kummal pool võiks sahtlid asuda, siis võid valida liigutatava sahtliboksiga kirjutuslaua Tanel. Ratastel liigutatav sahtliboksiga laud on hea valik ka juhul, kui seda kasutab mitu inimest. Näiteks eelistavad paremakäelised, et sahtlid asuksid paremat kätt, kuid vasakukäelistele on sageli mugavam vasakul poolel toimetada.

Otstarve ja kes lauda kasutab?
Enne suuremat ostu planeeri kirjutuslaua otstarve. Mõtle läbi, kas otsid endale kohta töö tegemiseks, lapsele õppimiseks või vajad kirjutuslauda harva ja see oleks pigem sisustuselement. Kas kirjutuslauda kasutab rohkem kui üks inimene ja kas neil on vaja korraga laua taha mahtuda? Kui lauda kasutavad erinevad pereliikmed, siis võiks arvestada, et igaühe asjadele jätkuks sahtlites ruumi. Kui kirjutuslauda hakkab kasutama mitu inimest korraga, siis tuleks tellida pikendatud laud. Unolikis on kõik mõõdud (pikkus, laius, kõrgus) muudetavad vastavalt vajadusele ja ruumi võimalustele.

Kui sageli kasutatakse?
Kas kirjutuslauda hakatakse kasutama igapäevaseks töötamiseks ja/või õppimiseks või aeg-ajalt internetis käimiseks. Töötamise ja õppimise puhul jälgi mööblieseme kasutusmugavust. Siinkohal on oluline roll ka toolil. Soovitame valida kumera seljatoega ja pehmendustega tool. Unolikis saad valida 150 erineva toolikatte seast või tellida tooli oma kangaga. Kindlasti tuleb jälgida ka tooli ja laua kõrguse sobivust, et õlavöötmes pinget ei tekiks. Parim asend kirjutuslaua taga töötamiseks on, kui õlad on vabalt ja küünarvarred toetuvad lauale. Kirjutuslaua ja rindkere vahele võiks jääda rusikasuurune vahe.
Loe toolide kohta lähemalt siit. Igapäevaseks kasutamiseks mõeldud laud olgu tugeva konstruktsiooniga ja soovitatavalt täispuidust.

Kirjutuslaudade valik on küll kirju, kuid eesolevat spikrit kasutades otsustamisega jänni ei jää. Kui aga siiski tunned, et hea nõu kuluks ära, siis külasta Unoliki esinduspoode. Unoliki mööblieksperdid aitavad leida parima lahenduse just sinu ruume ja vajadusi silmas pidades.

Sisestatud: 14.07.2022

Unolik OÜ Tallinna ja Tartu esindussalongid

Tel:
5191 1255
Aadress:
Pärnu mnt 238, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki