Artiklid ja uudised

Montessori mänguasjad ja mööbel Rume.ee e-poes – parim valik igas vanuses lastele


Rume.ee e-poes on müügil Montessori mänguasjad ja Montessori mööbel, mida igast kauplusest või e-poest ei leia, kuid mille järele on Eestis viimasel ajal nõudlus suurenenud, kuna Montessori pedagoogika on üha enam populaarsust kogumas kogu maailmas ja sealhulgas ka Eestis.
Maria Montessori oli Itaalia arst ja pedagoog, kes töötas välja kasvatusmeetodi, mida kutsutakse Montessori meetodiks. Montessori pedagoogika põhineb lapse enda loomulikul arengul ja teadmisjanul ning uudishimul ehk Maria Montessori oli seisukohal, et lapsed õpivad loomulikul viisil. Selleks on vaja aidata lapsel kõike teha võimalikult iseseisvalt.

Selleks, et laps saaks kõike võimalikult iseseisvalt teha, on vaja luua läbimõeldud ja turvaline keskkond lapse jaoks. Montessori meetodi puhul on oluliseks eesmärgiks ettevalmistatud turvaline keskkond, mis vastab lapse vajadustele, mistõttu Montessori vahendid võiks valida lähtudes lapse vajadustest. Nii et olulised on juba nii beebi esimesed mänguasjad kui ka Montessori sisustus lastetuppa.
Rume e-poes on eraldi välja toodud eraldi kategooriad – Montessori mänguasjad ja Montessori mööbel, et hõlbustada lapsevanemal leida just oma lapsele sobivad montessori mängud ja väikelapse tuppa sobiv Montessori tool või Montessori raamaturiiul või laud.

Montessori mööbel
Üheks eesmärgiks Montessori meetodi puhul on anda lastele võimalus lastetoas tegutseda iseseisvalt ja turvaliselt, mistõttu peab selleks ka mööbel ja töövahendid olema sellises suuruses, milles lapsel on mugav ja lihtne neid kasutada. Paljud Montessori mööbliesemed on reguleeritavad, mistõttu saab neid kasutada kauem ja erinevatel viisidel. Näiteks saab Montessori puidust torntooli kasutada emme-issi abistamisel köögis. Laste kuubiktool sobib kasutamiseks juba kuue kuuse lapse puhul, sest tool toetab last nii istudes kui ka seistes. Hiljem saab kuubiktooli kasutada ka laua või öökapina. Laste garderoob on valmistatud kvaliteetsest puidust ja on lapsesõbralik. Laps saab ise valida riideid ja ulatab neid ka ümber sättima. Rume veebilehel on suures valikus Montessori mööbliesemeid, millele on juurde lisatud ka soovitused, mistõttu on mugav ja lihtne leida just see õige mööbel oma väikelapsele. Rume.ee veebipoes on montessori mööbel alates lapse garderoobist laste vooditeni välja.

Montessori vahendid
Montessori meetodi puhul on oluline arendada lapse loomingulisust ja iseseisvust, kuid silmas tuleks pidada, et Montessorist inspireeritud beebi mänguasjad ja ka väikelaste mänguasjad võiksid olla lapse jaoks lihtsad ja kindlasti turvalised.
Montessori mänguasjad on sellised, millega laps saab arendada igapäevaelu ja motoorikaharjutusi. Väga heaks valikuks ja ka klassikalised arendavad mänguasjad – mitmesugused pusled, mis arendavad lapse motoorikat ja meeli; samuti puidust mängutornid, millega on lõbus mängida ja mis on ka lapse tuppa hiljem sobilikud sisekujunduselemendina. Põnevust pakub ka motoorikakeskus, mille abil on tore õppida numbreid ja koguseid.

Rume.ee veebipoes on kõik eelpool nimetatud Montessori vahendid ja Montessori mööbel. Rume on koondanud oma e-poodi veel erinevaid Montessori meetodit järgivaid tooteid, mistõttu igaüks leiab sealt enda lapsele (või miks mitte ka kingituseks) sobivad Montessori vahendid või äkki jääb hoopis silma montessori mööbel, mis võiks lastetuppa sobida.

Sisestatud: 14.07.2022

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki