Artiklid ja uudised

MILLINE PÕRAND SOBIB LEMMIKLOOMAOMANIKELE?


Iga põranda valimisel on tähtis teada, kas kodus on ka lemmikloom(ad). Seetõttu on vaja koju põrandat, mis talub käpajälgi, kraapimist, ilastamist ja muid äpardusi. Õige põranda valimine aitab kokku hoida nii aega kui ka raha.

Parimad põrandad, mis sobivad nii kassi- ja koertearmastajatele, on valmistatud kulumiskindlatest, vastupidavatest ning kergesti puhastatavatest materjalidest. Lemmikloomaomanikud peavad arvestama ka põranda libedusega.

Kas luksuslikud vinüülplaadid (LVT) sobivad lemmikloomaomanikele?

Luksuslik vinüülpõrandakate on suurepärane valik, sest sellel on laialdane valik ja mitmekülgsed omadused. Seda saab kasutada peaaegu igas toas ja see on kriipimis- ja plekikindel, ei põhjusta allergiat, seda on lihtne puhastada ja hooldada ning summutab müra kõndides. Eeliseks on ka hea välimus, vastupidavus ja mittelibe pind (võrreldes laminaatkatte ja lakitud puitpõrandaga).

Kas vaip sobib lemmikloomaomanikele?

Vaip on endiselt magamistubade, elutubade ja koridoride valitseja. Äpardusi, poriseid käpajälgi, karvu ja muid plekke on kohevalt heledalt vaibalt raske eemaldada. Küll aga on vaip pehme ja soe ning karvane pereliige ei pea muretsema libisemise pärast. Vill on hea valik vastupidavuse ja määrdumiskindluse tagamiseks, samas on nailon rahakotisõbralikum ning väga vastupidav. Veel on mugav valik ka plaatvaip, sest üksikuid plaate saab hõlpsasti asendada. Kindlasti tuleb lõigata lemmiklooma küüsi ja valida lõigatud silmusega vaip. Soovitame valida mustrilise vaiba või siis tumedama vaiba, et vanad plekid ei oleks nii lihtsalt märgatavad. Üks võimalus on valida lemmiklooma karvale kõige lähedasem toon, siis ei paista karvad nii lihtsasti välja.


Kas laminaatpõrandad sobivad lemmikloomaomanikele?

Laminaat on parim põrandakate lemmikloomadele, kes on altid kriimustama. Seda seetõttu, et laminaatpõrand peab suurepäraselt vastu jälgedele ja kriimustustele. Põrandatel on kasutusklassid, mis näitavad täpselt, millistesse eluruumidesse valitud laminaat sobib. Soovitame valida sellise laminaadi, millel on vähemalt 23 kasutusklass, sest see on piisavalt kriimustuskindel. Lisaks on osad laminaadid niiskusele vastupidavamad, mis tähendab seda, et väikeste äparduste puhul ei pea põrandat välja vahetama. Laminaat säilitab oma pinnatekstuuri ja värvi ning sobib ka põrandaküttele suurepäraselt. Ainus, mida lemmikloom ei pruugi armastada, on laminaadi libedus.

Kas täispuidust põrandakate sobib lemmikloomaomanikele?

Täispuit on erakordselt ilus valik, see on soe ja naturaalne. Pole kahtlust, et tõeline täispuidust põrand näeb pärast paigaldamist erakordne välja. Tõde on aga see, et lemmiklooma küüned rikuvad täispuidust põranda. Kui põrandale tekivad kriimud, siis pole vaja seda kohe välja vahetada, vaid seda on võimalik mitu korda lihvida, et taastada esialgne välimus. Kogu protsess võib olla lihtsalt tülikas. Lisaks peab kiirelt reageerima äparduste korral, sest need võivad jätta jälgi ja rikkuda puitpõrandat. Meeles tuleb pidada ka seda, et puitpõrand ei talu vett.

Kas parkett sobib lemmikloomaomanikele?

Parkett on ilus ja soodne alternatiiv täispuitpõrandatele. Lisaks on see katsudes soe, nii et võib arvata, et lemmikloomale meeldib kindlasti laiselda põrandal. Halvem külg on see, et kuigi parkett on mõnevõrra niiskusele vastupidavam, ei ole see eriti kriimustuskindel. Hea on aga see, et põrandakatete spetsialistid saavad kriimustusi kergesti välja lihvida, et tagada põranda pika eluea.


Kas linoleumpõrand sobib lemmikloomaomanikele?

Linoleum on väga hea põrandavalik, sest see on tänu tugevale pinnale kriipimiskindel ja seda ei kahjusta maha sattuv vesi. See on hea valik inimestele, kes hindavad naturaalseid materjale, sest linoleum on looduslikest materjalidest. Kui siiski õnnestub põrandat kuidagi kahjustada, saab seda taasviimistledes parandada.

Kas keraamilised plaadid ja kiviplaadid sobivad lemmikloomaomanikele?

Kulumis- ja kriimustuskindel lahendus, mis talub hästi vett jt vedelikke. Tuleb arvestada sellega, et kiviplaat ja keraamiline plaat on külm, libe ja kõva. Seetõttu tuleks kaaluda põrandakütte kasutamist ning lemmikule leida pehme pesa.

Kas korkpõrand sobib lemmikloomaomanikele?

Kork on sõbralik ja mõnus materjal nii inimeste kui ka lemmikloomade jaoks. See on antibakteriaalne lahendus, mis sobib ka allergikutele. Kork on üsna kriipimiskindel. Meeles tuleb pidada seda, et korkpõrandat peab regulaarselt puhastada, et vältida materjali kulumist liiva jm abrasiivse mustuse tuppa sattumisel. Korgil on head helisummutavad omadused, mistõttu on looma liikumist kodus vähem kuulda. Aja möödudes võib kork päikesevalguse käes pleekida.

Sisestatud: 19.08.2023

Floorin Interior

Tel:
655 8244, 655 3902
Aadress:
Pärnu mnt 139E/3, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

5 KÜSIMUST, MIS AITAVAD TEHA ÕIGE PÕRANDAVALIKU

5 KÜSIMUST, MIS AITAVAD TEHA ÕIGE PÕRANDAVALIKU

Põrand on iga kodu alus, seda nii otseses kui ka kaudses mõttes. Kogu meie kodune elu toetub põrandale, samuti paneb põrandakujundus aluse kogu kodu disaini­kontseptsioonile. Õige põrandakatte valimine on enamasti keerulisem, kui lihtsalt kõige kaunima mustri või vastupidavaima materjali leidmine. On hulk teisigi faktoreid, mida tuleb arvestada valiku tegemisel: niiskus, libedus, mugavus, põrandaküte... Kodupõrandal on oluline roll meie elukvaliteedile, sest hästi valitud lahendus näeb hea välja, on mugav ja turvaline ning kestab kaua.

vaata kõiki