Artiklid ja uudised

Mis kahjustab puitpõrandat?

Kuigi tänapäevased puitpõrandad on vastupidavad, ei tohi kiire argielu juures ära unustada nende hoidmist ja hooldamist.


Abrasiivsed kemikaalid

Kangeid ja abrasiivseid keemilisi puhastusvahendeid tuleks iga hinna eest vältida, sest need võivad puitu määrida ning kahjustada. Selle asemel peaks põrandat puhastama spetsiaalse puidupuhastusvahendiga. Oluline on meeles pidada, et põranda puhastamisel ei tohi põrand liigselt märjaks saada ja kindlasti ei tohi kallata vett otse põrandale.

Vale tolmuimeja otsik

Tihitipeale unustame ära, et peame kontrollima ka selliseid väikesi detaile, aga vale tolmuimeja otsiku kasutamine võib tekitada põrandale kriime. Kui järgmine kord kodus koristad, siis kontrolli, millise asetuse peal on tolmuimeja otsik.

Kõrged kontsad kriimustavad ja halvimal juhul võivad teha sügavaid täkkeid.

Lemmiklooma äpardused

Puitpõrand ei talu pidevat veega kokkupuudet ja seetõttu tuleb äparduste korral kiirelt reageerida. Soovitame kasutada looma jooginõu all kindlasti matti, et kaitsta põrandat üle kausi ääre sattuva vee eest. Lisaks tuleb lemmiku küüsi regulaarselt lõigata, sest pikad küüned kriimustavad puitpõrandat.

Mööbel

Kui mööblit lohistada, siis võib see tekitada nii kriimustusi kui ka koguni auke. Soovitame mööbli jalad katta spetsiaalsete pehmendavate viltidega ja neid ka mõne aja tagant vahetada, sest need kipuvad ära tulema.

Mittehooldamine

Põhiline, mis rikub puitpõranda välimust, on selle hooldamata jätmine. Olenevalt puitpõranda tüübist peab järgima hooldusetappe, et põrand näeks välja nagu uus ning kestaks.

Sisestatud: 25.08.2022

Floorin Interior

Tel:
655 8244, 655 3902
Aadress:
Pärnu mnt 139E/3, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

5 KÜSIMUST, MIS AITAVAD TEHA ÕIGE PÕRANDAVALIKU

5 KÜSIMUST, MIS AITAVAD TEHA ÕIGE PÕRANDAVALIKU

Põrand on iga kodu alus, seda nii otseses kui ka kaudses mõttes. Kogu meie kodune elu toetub põrandale, samuti paneb põrandakujundus aluse kogu kodu disaini­kontseptsioonile. Õige põrandakatte valimine on enamasti keerulisem, kui lihtsalt kõige kaunima mustri või vastupidavaima materjali leidmine. On hulk teisigi faktoreid, mida tuleb arvestada valiku tegemisel: niiskus, libedus, mugavus, põrandaküte... Kodupõrandal on oluline roll meie elukvaliteedile, sest hästi valitud lahendus näeb hea välja, on mugav ja turvaline ning kestab kaua.

vaata kõiki