Artiklid ja uudised

Kuidas valida valmis kardinad koju?

Kodu sisustamise juures on lisaks mööblile oluline ka mõelda kõiksugustele dekoratsioonidele, valgustitele kui ka aknakatetele. Erinevad aknakatted, nii valmis kardinad kui ka rulood, mängivad olulist rolli nii päevavalguse kui ka kodusisustus juures. Kuidas leida sobivad valmis kardinad igasse tuppa ja mida arvestada nende valimisel?


Valmis kardinad elutuppa
Elutuba on kodu üks kesksemaid ruume, kus veedetakse suur osa ajast, võõrustatakse külalisi ja nauditakse ühist aega oma perega. Just seetõttu alustame ka meie sellest, kuidas leida ideaalsed valmis kardinad elutuppa. Valmis kardinad tuleb valida lähtuvalt ruumi iseloomust, akende suurusest kui ka enda soovidest. Arvesta esiteks sellega, kui suured aknad sul on. Kas sinu elutoas on maast laeni ulatuvad või väiksemad aknad? Millised on akende mõõdud? Vastavalt mõõtudele tuleb leida valmis kardinad. Juhul, kui sinu aknad ei ole nii öelda klassikalises standardmõõdus, siis ei pruugi sa sobivaid valmis kardinaid leida. Aga siiski tasub kiigata Kaup24 ja Hansaposti e-poodi, et veenduda, kas sinu akendele sobivad kardinad leiab sealt.

Lisaks akna mõõtudele tuleks arvestada ka interjööriga. Vali valmis kardinad seda värvi, mis sinu ruumi sobivad. Heledad kardinad sobivad igasse interjööri, vali kas lumivalged või kergelt kreemjas valged valmis kardinad, kui soovid saavutada kerget ja lihtsat tulemust. Soovides lisada rohkem värve, vali mõni värvitoon, mis harmoneerub kogu ülejäänud sisustuse ja seinavärvi või tapeediga. Selleks ei pea olema just mõni värvitoon, mis juba on kasutusel, vaid sa võid valida ka värvi, mis olemasolevatega kokku sobib.

Valmis kardinad, mis istuvad hästi kogu sinu elutoaga, annavad viimase ja olulise punkti kogu ruumile ja sisustusele. Ära unusta ka paigaldamist ja vajadusel uuri lisaks, kuidas soetatud kardinad enda tuppa üles seada nii, et need näeksid kaunid välja ja oleksid turvaliselt kinnitatud.

Valmis kardinad magamistuppa
Magamistuba on loodud ennekõike magamiseks, selleks, et seal oleks hea olla, tuleks mõelda sellele, et kardinad varjaksid sisse paistva tänavavalguse kui ka päikese meie kevadistel ja suvistel varahommikutel. Seetõttu võiksid valmis kardinad magamistoas olla sellised, mis on pimendavad. Pimendavad valmis kardinad on väga populaarseks valikuks kõikidesse tubadesse, kus magatakse, olgu selleks siis kas lastetuba, külalistetuba või magamistuba. Pimendavad kardinad on päevakardinatest üldjuhul paksemad, et takistada valgusel sisse paistmast, kuid sellegi poolest on võimalik neid leida väga erineva disainiga. Vali kas mustriga või mustrita, leia värv, mis istub hästi sinu magamistoas kasutatava värvigammaga. Pea meeles, et oluline on valida sobiva laiuse ja pikkusega kardinad, et tagada selle, et saaksid aknad korralikult kaetud, kui selleks peaks olema soov.

Teistesse ruumidesse, nagu vannituppa, kööki või kodukontorisse võid lisaks valmis kardinatele kaaluda ka ruloode paigaldamist. Need on väga praktiliseks valikuks just nendesse ruumidesse. Kui otsustad ruloo kasuks, ei pea sa kohe kardinate ideed maha matma, vaid saad ka need lisaks paigaldada.

Sisestatud: 03.01.2023

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki