Artiklid ja uudised

Kauasäilivad lilled püsivad aastaid


Kauasäilivad lilled on tuntud ka kui magavad-, uinuvad- , kauakestvad-, kauapüsivad- ja stabiliseeritud lilled. Kuidas tagada, et need aastaid kaunina püsiksid? Floree floristid jagavad Sinuga nippe kauasäilivate lillede hooldamisest, et nad kestaksid kauem kui aasta!

Ära kasta kauasäilivaid lilli!
Kauasäilivad lilled ei vaja kastmist. Nende pika eluea tagamiseks peaks ruumi õhuniiskus olema alla 80%. Ära kasta neid – kauakestvad lilled püsivad hästi kuivades oludes.

Hoia kauasäilivaid lilli otsese päikesevalguse eest!
Väldi lillede otsese päikesevalguse kätte jätmist. Liigne päike võib ajaga lillede värvitooni muuta. Pideva tugeva päikese käes lilled tuhmuvad. Eriti mõjutab see erksates toonides lilli, nagu punane, kollane ja lilla – need võivad ajapikku peaaegu läbipaistvaks muutuda. Päikesevalgusel on ka kuivatav mõju kauasäilivatele lilledele – see võib need ajapikku õrnaks ja rabedaks muuta.


Ära katsu ega mulju!
Kauasäilivad lilled ei ole küll väga õrnad, kuid siiski ei soovitata neid katsuda. Puudutades võid kahjustada õie kroonlehti. Tugevalt muljudes võid lilli isegi vigastada ja lilledelt võivad tükid lahti tulla.

Puhasta kauasäilivaid lilli tolmust!
Paratamatult ringleb ruumides tolm ja nii langeb see ka lilledele. Kauasäilivate lillede puhastamiseks kasuta tavalist juuksefööni. Föönita lilli õrna ja jahedat režiimi kasutades. Oleme täheldanud, et juuksurisalongides ohustavad kauakestvaid lilli ka juuksekarvad. Siin tulebki taas appi käepärane föön. Soovitame lilli föönitada eraldi ruumis või väljas.

Kasuta kauasäilivaid lilli ainult siseruumides!
Kauapüsivad lilled on mõeldud kasutamiseks sisetingimustes. Kuiva ilma korral võib neid ajutiselt ka õue viia, näiteks mõne ürituse, nagu pulmad, konverentsid ja sünnipäevad, dekoreerimiseks. Kindlasti tuleks niiske ja vihmase ilma korral kauasäilivad lilled ruttu siseruumidesse tagasi toimetada. Kauasäilivad lilled ja nende lehestik on niiskustundlikud ning saavad niiskuse käes kahjustada.


Need on peamised näpunäited, kuidas kauasäilivate lillede eest hoolitseda. Pika eluea tagamise peamised nipid on: ära kasta neid, hoia eemal otsesest päikesevalgusest ja tolmust, ära asjatult puuduta ega kasuta neid siseruumides. Nii kestavad stabiliseeritud lilled aastaid.

Kauasäilivad lilled ei ole kunstlilled. Need on:
- Naturaalsed ja looduslikud
- Bioloogiliselt lagunevad
- Tervisele ohutud
- Keskkonnasõbralik valik

Kõik Floree kauakestvad lilleseaded on valmistatud käsitööna ja iga bukett on omanäoline! Pakume nii valmistooteid karbis ja kimbuna kui ka lilleseadete rentimist pidulikeks üritusteks.
Ammuta inspiratsiooni Floree GALERIIST


Sisestatud: 23.08.2023

Floree - Kauakestvad lilled

Tel:
5837 2887
Aadress:
Kevade tn 3, Valga, Valgamaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.