Artiklid ja uudised

Koolilapse toa sisustus ja garderoobi planeerimine

Koolilapse toa uuendamine on enne kooliaasta algust põnev ettevõtmine, mis võib mõjutada lapse õpimotivatsiooni ja üldist mugavustunnet oma ruumis. Ühe olulise osana lapse toa mööblist moodustab garderoobisüsteemi valik, mis aitab hoida toa korras ning pakkuda piisavalt hoiuruumi. Selles osa kujudamisel saab abiks olla Liuglev Uks oma garderoobi ja liuguste lahendustega.


Garderoobi lahenduste valik on lai. Võimalik on valida liugustega garderoobi, hõlmikustega garderoobi ja hingedel ustega garderoobi vahel. Kui koolilapse tuba tuleb jagada kahe lapsega on garderoobi valik eriti oluline. Väga nutikas lahendus on teha võimalusel keset tuba kahe lapse isiklikku ruumi eraldav kahepoolne garderoob. Ühel pool garderoobi on ühe lapse asjad ning teisel pool garderoobi teise lapse asjad ning garderoob ise on justkui eraldussein. Teine variant on teha garderoob ühte seina nii, et mõlemal lapsel oleks garderoobis oma ruum. Näiteks kahe uksega garderoob ja ühe ukse taga ühe lapse asjad ning teise ukse taga teise lapse asjad. Nutikas lähenemine hõlmab isikliku ruumi loomist iga lapse jaoks, tagades sellega privaatsuse ja korra.


Materjali valik sõltub lapse toa toonidest ja kujundusest. Valikus on palju erinevaid ühetoonilisi heledaid ning tumedaid melamiine, erinevaid klaase ja peegleid.
Peeglid teevad alati ruumi avaramaks ja heledad toonid avaramaks, soojust ja hubasust loovad erinevad puidutoonid või puidust käepidemed ning ühetoonilised beezid melamiinid.


Nutikas garderoobi sisu lähtub kasutajatest ja nende vanusest. Kooli mineva lapse puhul võiks olla riidepuutoru kõrgusel, et ta ulatab sinna ise riideid riputama (hiljem on võimalik alati riputus kõrgemale tõsta ja mõni riiul ümber paigutada). Koolilapse garderoobi ukse tagune võiks sisaldada riputust, riiuleid ja sahtleid või korve vastavalt vajadusele. Kõik hooaja välised riided ja igapäevaselt mitte kasutatavad üleval pool kasides või vaakumkottides. Kui garderoobi jaoks suurem ruum, siis võiks see ära mahutada ka mängud ja mänguasjad riiulite või korvide/sahtlite näol. Nii on võimalik alati kõik peale mängimist kappi panna, mis aitab lastel toa üldmulje hoida korras ja puhtana. Mugavustunnet oma ruumis on oluline, et oleks võimalik keskenduda koolitükkidele.


Kõige lihtsam on teha toast üks pilt ja võtta mõõdulindiga toa kõrguse mõõt, soovitud laiuse mõõt ning sügavuse mõõt ja selle infoga tulla Liuglev Uks OÜ salongi, kus saab asjatundliku nõu ja koos projektijuhiga garderoobi plaani paika panna ning hinnapakkumise koostada valitud lahendusele.

Üldiselt on oluline, et garderoob oleks funktsionaalne, praktiline ja vastaks laste vajadustele ning soovidele. Koos loome toimiva ja hea lahenduse.

Oma garderoobisoovid saab saata meile meilile või külasta meie salonge Tallinas ja Tartus. Tere tulemast koju, kus on igale asjale oma koht!

Võtke meiega ühendust SIIT!


Sisestatud: 31.08.2023

Liuglev Uks

Tel:
646 5101
Aadress:
Pärnu mnt 110, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Suvi on hea aeg remondiks

Suvi on hea aeg remondiks

Suvi on hea aeg remonditöödeks ja kodu värskendamiseks. Tähelepanuta
ei tohiks jätta ka kodu garderoobilahendusi, et oleks sügise ja talve riided
hea kappi mahutada ja anda kodule uus nägu. Garderoobid on kodu
sisekujundusest väga suur osa, see annab ruumile iseloomu ja hubasust
ning võimaluse kõik vajalik ära paigutada. Peites silme eest uste taha ära
kõik riided ja asjad muutub ruum kohe korrastatumaks ja kodusemaks.
Hubasust annavad erinevad soojad materjalitoonid ja puidust detailid.
Peegeluksed ja heledad toonid teevad alati ruumi avaramaks ja
valgemaks.

vaata kõiki