Artiklid ja uudised

3 KÕIGE TÄHTSAMAT KÜSIMUST KÖÖGIMÖÖBLI PLANEERIMISEL

Köögi planeerimine algab tavaliselt tükk maad enne seda, kui esimesed detailid paigaldajate õlul üle lävepaku saabuvad. Vahest on mõte oma köögist idanemas isegi enne, kui uus kodu välja valitud või valmis ehitatud on.

Just nii ongi hea, sest köök on koht, kus kogu pererahvas igapäevaselt kokku saab. Seal lihtsalt peab mugav ja mõnus olema.

Hästi valitud köök lisab elule värvi ja kodule soojust. Seega, mida varem ja põhjalikumalt sa oma köögieelistused läbi mõtled, seda kihvtima tulemuse sa lõpuks saad.

Vaatame koos 3 küsimust, mis sind sinu unistuste köögile lähemale viivad.


1. MILLISED ON MINU VAJADUSED JA EELISTUSED?
Unistuste köögini jõudmiseks tuleb kõigepealt tunda iseennast. Mõtle läbi, millised on sinu igapäevased vajadused ja eelistused, kui teemaks on köök.

Kas armastad koogitainast kokku segada kõrgel köögisaarel või hoopis köögipinnal? Soovid, et sinu hoolega kogutud keraamika kaunistaks vitriinkappe või avatud riiuleid? Äkki hoopis mõlemaid?

Disaini valides tasub mõelda, kui palju aega sa köögis veedad. Kui köök on pigem vau–efektiks, tasub katsetada julgemaid värvi– ja stiililahendusi. Teisalt, kui köök on kodu südameks sinu armsale perele, võiks see olla võimalikult neutraalne, mugav ja hubane.

Esita endale võimalikult palju küsimusi ja kujutle end oma uues köögis erinevaid köögitoiminguid tegemas.

Meenuta, millises köögis sa end kõige mugavamalt tundnud oled. Ehk oli see vanaema köök, kus vajalikud köögitarvikud olid sätitud nähtavale kohale, käe-jala juurde? Või oled imetlenud modernset kööki, kus pinnad on puhtad ja kõik on kenasti kappides peidus?

Kindlasti tasub kööki valides silmas pidada ka kodu üldist stiili ja värvilahendust, et luua ühtne ja harmooniliselt toimiv terviklahendus.

Sama oluline on mõelda, mis su praeguses köögis toidu valmistamisel ebamugavust valmistab ja mida sa uues köögis enam näha ei taha.

2. MILLINE ON KÖÖGI SUURUS JA PLANEERING?
Köögi suurus ja planeering sõltub suuresti sinu ja su pere elustiilist. Kui kodus ollakse vähe ja kokkamisele eelistatakse väljas söömist, ei ole mõistlik investeerida kallisse köögitehnikasse, mis hiljem kasutuna seisma jääb.

Läbi tuleks mõelda ka pliidi, kraanikausi, prügikasti, külmkapi ja kõige muu tähtsa asukohad. Muidugi aitavad sind planeeringu tegemisel meie kogenud disainerid, aga hea oleks, kui sa oled ka ise neile asjadele mõelnud.

Kus oleks sinu jaoks kõige loogilisem näiteks kraanikaussi kasutada? Mõni soovib, et kraanikauss oleks avaras kohas, näiteks akna ääres, et nõusid pestes õueilu nautida. Teine armastab aga ära kasutada kasulikku nurgapinda, kuhu muud köögitehnikat on keerulisem paigutada.

Mõtle ka läbi, millist eesmärki sinu köök peamiselt täidab ja kui palju inimesi seal igapäevaselt toimetab. Kas köök peaks olema sobilik ka väikelastega kokkamiseks või kaunistab see hoopis mõnd šikki poissmehekorterit?

3. MILLINE ON MINU EELARVE?
Eelarve paika panemisel tasub lähtuda mitmest aspektist. Küsimus pole ainult esialgses hinnas, vaid ka köögi vastupidavuses ja pikaajalise investeeringu tasuvuses.

Jah, kuigi kööki valides võib tunduda, et materjali või köögitehnika pealt võiks raha kokku hoida, tasub alati uurida, mida sa odavama hinna eest tegelikult saad.

Alati tasub meeles pidada, et kuigi kvaliteetne köök on esialgu kallim, püsib see aastaid kauem kauni ja töökorras olevana.

Mõne soodsama köögi pinnad võivad juba mõne aasta pärast täkkeliseks, kolletunuks või kobruliseks muutuda ja see nullib kvaliteetsema köögi pealt kokku hoitud summa.

Veel tasub läbi mõelda, mis lisaväärtust köök sinu kodule loob. Kui otsustad ühel hetkel kodu müüma hakata, on kvaliteetne köök huviliste silmis kindlasti suureks plusspunktiks ja tõstab sinu kinnisvara väärtust.

UUE KÖÖGI VALIMINE ON PROTSESS, MILLESSE TASUB SUHTUDA PÜHENDUMUSE JA ARMASTUSEGA
Mööblimasina köögid tulevad sind teenima mitmekümneks aastaks. Sellepärast soovime koos sinuga leida lahenduse, mis sulle päriselt meeldib. Ja mitte lihtsalt ei meeldi, vaid mis sobib sinu olemuse, elustiili ja maitsega.

Kui mõtestad köögi valimisel need 3 küsimust rahulikult läbi, oled oma unistuste köögile sammukese lähemal.

Vaata meie tehtud töid siit!

Sisestatud: 07.09.2023

MÖÖBLIMASIN

Tel:
5657 4500
Aadress:
Sõpruse pst 33 , Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

KUIDAS KÖÖGIMÖÖBLIT TELLIDA: 8 ABISTAVAT KÜSIMUST

KUIDAS KÖÖGIMÖÖBLIT TELLIDA: 8 ABISTAVAT KÜSIMUST

Ükskõik, kas vajad köögimööblit päris uude koju või soovid olemasoleva köögimööbli uue vastu vahetada, selle tellimine algab oma soovide kaardistamisest ja hoolikast planeerimisest.

Köögimööbli planeerimisel ei piisa ilusate kappide paberile joonistamisest. Vaja on mõelda ka sellele, kuidas sa kööki kasutama hakkad.

Aitame sul mööbli planeerimise sammud 8 küsimuse abil läbi teha. Pärast pole vaja teha muud, kui läbimõeldud soovidega köögimööbli valmistaja juurde minna.

Köögimööbli firmades on tavaliselt ametis disainer, kes oskab sinu unistuste mööbli valmis joonistada. Kui oled aga ise juba eskiisi paberile pannud, vaatab ta selle üle paigutuse ja kasutusmugavuse seisukohast. Ikka selleks, et sul oleks oma uues köögis mugav ja mõnus toimetada.

vaata kõiki