Artiklid ja uudised

OOT-OOT STUUDIO ANNAB NÕU – KUIDAS VALIDA KASTIGA VOODIT?

Voodi on üks olulisemaid mööbliesemeid kodus, kus veedame väga suure osa oma elust. Lisaks võtab see enamasti suure osa meie magamistubadest enda alla. Seetõttu on oluline, et see ei oleks mitte ainult mugav ja hea väljanägemisega, vaid ka praktiline ja funktsionaalne. Üks võimalus, kuidas voodist täispotentsiaal välja võluda, on valida pesukastiga voodi.


Oot-Oot Stuudio tuli välja oma uue voodiga BOIS, millel on maani ulatuv ümarate vormidega disain ja eriti mahukas pesukast. Mida oleks oluline jälgida, kui kaalute kastiga voodi soetamist?


1. Avanemismehhanism
Pesukastiga vooditel on kaks peamist mehhanismi tüüpi: külgne avamine ja otsast avamine. Külgne avamine tähendab, et kasti saab avada, tõmmates seda voodi küljelt. Otsast üles avamine tähendab, et kasti saab avada, tõstes voodi jalutsi osa. Mõlemal mehhanismil on omad eelised ja puudused ning valik sõltub enamasti voodi asukohast magamistoas.

Oot-Oot Stuudio pesukastiga voodi BOIS on otsast avatav, seega ei pea iga kord pärast kasti avamist voodit korda tegema. Lisaks on selline mehhanism universaalsem ja võtab vähem ruumi.

2. Kas sisu on ruumikas või mitte?
Pesukastiga voodi peamine eesmärk on pakkuda lisaruumi voodipesu, riiete või muude esemete hoidmiseks. Seega on väga oluline hinnata kasti mahutavust. Tihtipeale on voodite pesukastid mõõtmetelt kas liiga väiksed või ei mahu standardmõõtudes kastid lihtsalt voodi sisse ära. Oot-Oot Stuudio disainerid pöörasid erilist tähelepanu just sellele, et standardmõõtudes kastid mahuksid voodi hoiuruumi ära.

Alati tasub veenduda, et valitud voodi hoiukast oleks piisavalt ruumikas, et mahutada ära kõik vajalikud esemed.


3. Materjalide kvaliteet
Kvaliteet on alati oluline, eriti kui tegemist on mööbliesemega. Kontrollige, kui tugev on pesukasti avamismehhanism, milline on raami kvaliteet ja millist materjali on kasutatud nii raami kui ka voodikasti valmistamisel.

Oot-Oot Stuudio disainerid leidsid disainiprotsessi ajal, et metallraamiga voodi ja melamiinist hoiukast peavad ajale kõige paremini vastu. Eesmärk oli teha voodi, mida soetades võib klient olla kindel, et tegemist on vastupidava ja kvaliteetse tootega. Lisaks on voodil BOIS võimalik vahetada kangast, seetõttu on katet ka väga lihtne peale panna ja eemaldada, mis teeb ka puhastamise lihtsaks.

Kvaliteetsed materjalid tagavad voodile pikema eluea ja parema vastupidavuse.

4. Pesukasti põhi
Kasti põhi peaks olema vastupidav ja tugev, et kanda hoiustavate asjade raskust ja säilitada oma kuju ka pika aja jooksul. See on kindlasti väga oluline aspekt, kui kastiga voodit valite.

BOISi loomisel anti endast parim, et kasti põhi oleks täpselt nii tugev, et saaksite selle peale astuda, kui proovite kätte saada asju, mis on kasti tagaosas ja muul viisil kättesaamatud.

5. Kastiga voodi kokkupanek ja sellega kolimine
Kuna kastiga voodi puhul on tegemist suure tootega, siis peab kindlasti veenduma, et voodit oleks võimalik ka tuppa trasportida. Näiteks kitsamates trepikodades võib juhtuda, et voodiraami või hoiukasti polegi võimalik korterisse viia. Lisaks on erinevate mööbli osade kokkupanek tihtipeale suur peavalu.

Voodi BOIS kokkupanek on tehtud väga hõlpsaks. Voodi pesukast koosneb kahest osast ja neid on väga kerge omavahel kokku panna, kõik vajalikud tööriistad on voodiga kaasas. Lisaks on kahe eraldi kasti poolega lihtsam kitsastest kohtadest läbi minna.

BOIS on mahukas pesukastiga voodi, millel on tugev metallraam ja kangas lihtsasti kodus vahetatav. Voodi BOIS on saadaval kahes erinevas suuruses. Kõrge seljatugi pakub võimaluse voodis mõnusalt selga toetades raamatut lugeda. Maani ulatuva disainiga ja ümarate vormidega skulpturaalne voodi annab ruumile erilise aktsendi. Isikupärase kanga ja tooni leiab Oot-Oot Stuudio laiast kangavalikust.


Eestis disainitud mööbel
Oot-Oot Stuudio on disainerite Marko Ala ja Joonas Torimi loodud mööblidisaini stuudio, mis on keskendunud pehmele mööblile ja vooditele.

Kogu tootevalik on Eestis tehtud ja disainitud. Stuudio tootevalikust leiab diivanid, diivanvoodid, tugitoolid, tumbad, järid, voodid ja terrassimööbli. Kvaliteetsed materjalid, läbimõeldud disain ja ergonoomika on Oot-Oot Stuudio disaini nurgakivid.

Tutvu toodetega Oot-Oot Stuudio Tallinna salongis, aadressil Rävala 7 või vaata veebist www.oot-oot.com.
Rohkelt inspiratsiooni leiad ka Oot-Oot Stuudio Instagramis.

Sisestatud: 10.01.2024

Oot-Oot Stuudio

Tel:
5373 0049
Aadress:
Rävala 7, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

8 KÜSIMUST OOT-OOT STUUDIO LOOJALE, DISAINER MARKO ALALE

8 KÜSIMUST OOT-OOT STUUDIO LOOJALE, DISAINER MARKO ALALE

Marko Ala on üks kahest Oot-Oot Stuudio loojast. Oot-Oot Stuudio on disainmööbli firma, mille tooted on nii disainitud, kui ka valmistatud Eestis. Oot-Oot Stuudio tegutseb väikese viiepealise kollektiiviga Tallinna kesklinnas Rävala pst 7 ja nende tugevuseks on kindlasti see, et kõigil Oot-Oot Stuudio inimestel on disainiharidus. Mööblidisainiga konkreetsemalt tegelevad kolm disainerit Marko Ala, Joonas Torim ja Mihkel Mölder. Esitasimegi Marko Alale 8 küsimust, et tema ja Oot-Oot Stuudio kohta rohkem teada saada.

KUIDAS LEIDA IDEAALNE DIIVAN?

KUIDAS LEIDA IDEAALNE DIIVAN?

Kui ees on diivani vahetamine või uue soetmine, võite leida ennast küllaltki keerulisest olukorrast. Valikuid on ju turul mustmiljon. Kuidas aga tunda ära see ideaalne diivan?
Diivaneid on erineva ergonoomikaga ja selleks, et leida omale sobiv, tuleb selgeks teha, kas eelistad midagi pehmemat või jäigemat. Suure istumissügavusega diivanit, et mõnusalt lebotada või klassikalist kitsast diivanit. Nii sule-, verdu- kui poroloondiivanid on väga erineva tunnetusega. Ei saa väita, et üks on parem kui teine, vaid tuleb lihtsalt proovida ja leida endale meeldivaim.

vaata kõiki