Artiklid ja uudised

Tapeeditrendid 2024

Tapeetide kasutamine interjööris on aegade jooksul läbi elanud erinevaid populaarsuse perioode, kuid praegu on tapeedid tõeliselt moes! Üheplaanilised värvitud seinad, vaid ühte tooni hallid ja beežid kujundused on jäämas tagaplaanile ning selle asemel võtavad maad julgemad värvid, erinevad tekstuurid ja suuremad mustrid. Tapeet muudab kodud kodusemaks, toad hubasemaks ja elu rõõmsamaks ning on üks parimaid viise kodule isikupära lisamiseks. Erinevatesse interjööridesse saab anda värvi ja meeleolu, kasutades tapeeti ühel või kahel aktsentseinal, kogu ruumis või uue trendina laes.

Kodu kujundamisel või uuendamisel on tapeetidega tutvumine suurepärane alguspunkt, et otsustada, millist sisustussuunda valida. Toon esile olulisemad märksõnad, mida tasuks 2024. aastal tapeeti valides silmas pidada.

PILTTAPEEDID on suur trend, nende populaarsus aina kasvab. Kiiresti arenenud tehnoloogilised võimalused lubavad trükkida silmapaistva kvaliteediga kõikvõimalikke pilttapeete, mille abil saab ruumi tuua sügavust ja perspektiivi, meeleolu ja tekstuuri. Geomeetrilised või abstraktsed kujundid, ajaloolised interjöörielemendid, motiivid kunstiteostest, erinevad värvikooslused, maastiku- ja looduspildid, mitmemõõtmelisus – mis iganes on võimalik tuua seintele, et lisada igale ruumile ainulaadsuse hõngu. Kui on soov ühe või kahe aktsentseina järele, siis pilttapeet võiks olla üks parimaid valikuid, sobides ideaalselt ka avalikesse ruumidesse. Juba on pakkuda ka kleebitavaid ning lihtsalt eemaldatavaid pilttapeete, mis teeb nende kasutamise eriti mugavaks ajutiste lahenduste otsijatele.









PILTTAPEET LAES on julge ja mänguline lahendus, et muuta oma interjöör veelgi erilisemaks. Lagi, mida võiks nimetada toa viiendaks seinaks, on kindlasti tähelepanu väärt. Tapeet laes lisab ruumile sügavust, muudab selle luksuslikuks ja kaasaegseks.








TRIIBUD seintel on jõuliselt tagasi, aga neid kasutakse uudse tunnetusega, mis hõlmab kõike, alates ammu nähtud laiadest kahe vahelduva värviga triipudest kuni moodsate laineliste triipudeni. Ootamatud värvikooslused, huvitavad struktuurid, eriilmeliste triipude miksimine - igasugused triibutapeedid on head naabrid nii ühevärvilistele kui mustrilistele seintele.








LUKSUSLIK NEUTRAALSUS on peen ja ajatu kujundusstiil, mis jääb alati rahustavaks taustaks mööblile ning muudele sisustusdetailidele. Tapeetide toonid on kahvatud või sügavamad, külmad või magusad, aga kindlasti miksitud sädeluse ja metalliläigetega. See kaunis tapeeditrend loob ainulaadseid stiile, kus segunevad barokk ja art déco, geomeetria ja abstraktsed motiivid. Kõik tapeedimustrid on elegantsed ja kaasaegsed, tõeliselt ilus valik kõikidesse tubadesse, et luua õhuline ja luksuslik õhkkond.






KAASAEGSE MAAKODU sisekujundusstiili juured on ajaloos, siin segunevad oleviku ja mineviku traditsioonid, mälestused, unikaalsed esemed ja austus rahvakunstipärandi vastu. See suuresti Inglismaa ja Skandinaavia tapeedimajadest pärit trend on jätkuvalt väga päevakohane ja armastatud ka Eesti kodudes. Need tapeedid on samal ajal nostalgilised ja tänapäevased, sobides ühepalju kaasaegsetesse kui ka sajandivahetuse kodudesse. Tapeetide värvid on sageli õrnad, hallidest ja beežidest kuni pehmete roheliste ja siniste toonideni, mida täiendavad rahulikud roosad või punased. Pakutakse ka erksamaid värve, et tekitada põnevaid efekte ja lummavaid kooslusi. Tapeetide motiivid, sageli vanadel tapeedikujundustel põhinevad, on kasutusel kas väikeste mustritena, sobides hästi taustatapeetideks või siis suurte õhuliste harmooniliste mustritena - neid omavahel sobitades on tulemuseks hubane ja ajatu kodu.






BORDÜÜRID - vahepeal täiesti kadunud ja nüüd taas tagasi tulemas, olles leidnud ruumis täiesti uue koha, bordüürid ääristavad uksi, põranda- ja seinaliiste. Kui terve seina tapeetimine tundub liiga keeruline või kulukas, siis bordüüride kasutamine võib anda sisekujundusele täiesti vapustava ning viimistletud välimuse, olles ühtlasi suurepärane viis neutraalsele taustale värvi lisamiseks.





Soojad, maalähedased värvid, taime- ja lillemotiivid, matt viimistlus, looduslikud jätkusuutlikud materjalid, poeetiline, loodusega kooskõlas elamise lihtne viis - see on HARMOONILINE KODU, üks hinnatumaid ja alati moodne sisekujundusstiil juba palju aastaid. Stiili värvigammas on kõik rohelise varjundid, seepiatoonid, beež, karamell, summutatud pruunid ja sinised, terrakota jt rahustavad toonid. Tapeet on õrnalt struktuurne või ühevärviline, tuues oma mati pinnaviimistlusega ruumidesse pehmust ja soojust. Alternatiivina on hinnatud ka voolavad mustrid, loodusmotiivid, teemakohased pilttapeedid, kõik, mis tekitab rahustava ja tervendava õhkkonna. Sobitage selliselt kujundatud ruumi oma lemmikajajärgu mööbel, hoolikalt valitud sisustusesemed ja pehmed naturaalsed tekstiilid ning tekib imeline harmooniline kooslus, kodu, kust ei taha lahkuda.





Kokkuvõttes on mul mõned soovitused, mida tasuks tapeedivalikul alati jälgida.

Hästivalitud tapeet kestab kaua ja sobib interjööri pikki aastaid, seetõttu mõtle, millised värvid ja motiivid on Sulle tõeliselt hingelähedased ja ära lase ennast liigselt heidutada trendidest. Samuti pead arvestama, et uus tapeet täiendaks juba olemasolevat sisustust kui just pole plaanis see täiesti ümber vahetada.

Püüa võimalusel tapeeti enne ostmist päriselt vaadata ja katsuda. Arvutiekraan muudab värve ja ei anna täit ülevaadet tapeedi materjalist, struktuurist, pinnaviimistlusest jms.

Kui kahtled, siis küsi alati abi mõnest spetsiaalsest tapeedisalongist, neis töötavad kogenud nõustajad, kes oskavad soovitada erinevaid võimalusi, vastavalt Sinu ootustele ja eelarvele.

Meil Sisustus E Kaubamajas Tartus on kaks eripalgelist tapeedivalikut pakkuvat salongi, kust kindlasti leiad meelepärase tapeedi.

Tapeet on üks soodsamaid võimalusi oma interjööri täielikuks muutmiseks. Suhtu tapeedivalikusse rõõmu ja vabadusega, ole julge, lase ennast üllatada!

Sisestatud: 07.02.2024

Sisustus E Kaubamaja

Tel:
737 1000
Aadress:
Tehase 16, Tartu, Tartumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Õigesti valitud aknakate aitab toa suvel jahedana hoida

Õigesti valitud aknakate aitab toa suvel jahedana hoida

Viimastel aastatel on suvi meile pakkunud korralikke kuumakraade. Suurema osa aastast ootame kannatamatult suve, kuid kui kõrge temperatuuri ja lõõmava päikesega suvi kätte jõuab, siis oleme kimpus üle kuumenevate kodudega.

Oma osa mängib kindlasti see, et trendiks on väga suurte aknapindadega korterid ja majad. Seetõttu otsitakse üha enam võimalusi temperatuuri kontrollimiseks, et saaks kodust olemist ja toimetamist nautida.

Koduse temperatuuri reguleerimiseks on mitmeid võimalusi, kuid meie käisime Sisustus+ salongi konsultandi Mailise käest uurimas, milliseid aknakatteid on võimalik liigse suvekuumuse peletamiseks oma koju valida.

Meeleolu loovad ja praktilised kingid Sisustus E Kaubamajast

Meeleolu loovad ja praktilised kingid Sisustus E Kaubamajast

Jõulukuul soovime aja maha võtta, oma lähedastega koos aega veeta ja neile kingituste näol rõõmu tuua. Oleme siia koondanud väikese valiku ideedest, mis rõõmustavad kingisaajat või kaunistavad kodu.

Roosimari Sisustussalong soovitab sel aastal praktilisi, samas keskkonnast hoolivaid kingitusi. Evelin Variku telgedel kootud triibupadjad ja -vaibad sobivad nii maamajadesse kui ka linna ja loovad rõõmsa atmosfääri, lisades omapära ning soojust.

Softrendi salongiõhtu. Sisustustrendide virrvarr ja iseendaks jäämine

Softrendi salongiõhtu. Sisustustrendide virrvarr ja iseendaks jäämine

Igal aastaajal kuuleme uutest värvitoonidest, tekstuuridest ja suundadest, mida kodukujunduses kindlasti silmas peaks pidama. Kuidas leida tasakaal värskuse ja kaasaegsuse, iseendaks jäämise ning sisustuse mõistliku ja kestliku planeerimise vahel?

Laia kogemuse ning praktilise meelega disainer Katariina Kalda jagab parimaid praktikaid, kuidas kodu sisustada nii, et see oleks isikupärane ning samas võimaldaks mõõdukas mahus ka „hooaja-hullusi“ kaasa teha.

vaata kõiki