Artiklid ja uudised

Kuidas muuta üks koduaed lõbusaks paigaks kogu perele?

Koduaed on kogu perele. Selleks, et saaksid kujundada tegevusrohke aia, kus oleks tore olla nii lastel kui täiskasvanutel, oleme kokku kogunud ideed, mida planeerimisel arvestada. Ammuta inspiratsiooni ja kujunda aed, kus on kõigil hea olla!


Lõbusad atraktsioonid, mis pakuvad rõõmu lastele ja täiskasvanutele
Peredes, kus kasvavad lapsed, tuleb mõelda tegevustele, mis pakuvad huvi ka kõige pisematele. Sõltuvalt laste vanusest võib olla oluline liivakasti olemasolu, kiiged, ronimisatraktsioonid või batuut. Või planeeri bassein koduaeda , kus on hea palavatel ilmadel end jahutada ning niisama sulistada. Sõltuvalt selle suurusest saab valida tegevused, mida basseinis teha: kas mängida palli, ujuda, sulistada või väikeste vee mänguasjadega mängida. Vali väike, täispuhutav bassein koduaeda, kui otsid midagi ainult lastele. Kui sinu lapsed on juba suuremad või sa soovid ka ise basseini mõnudest osa saada, tuleks kaaluda suurema basseini soetamise peale.

Teine kahtlemata lõbus ajaveetmise viis on batuudil hüppamine. Batuut, olgu see siis täispuhutav või mitte, pakub sinu lastele tegevust tundideks. Ja kõige selle juures hoiab nad aktiivsena. Kuid batuut ei ole mõeldud mitte ainult lastele: suur batuut, mis kannatab suuremaid raskuseid, on sobilik ka täiskasvanutele. Hüppa sellel ise ja põleta kaloreid lõbusal viisil. Selleks, et batuudi kasutamine oleks ohutu, veendu selles, et see oleks korrektselt paigaldatud ja ohutus tagatud.

Kolmandaks viisiks, kuidas aeda toredaid aja veetmise viise luua, on valida erinevaid kiikesid . Võrkkiiged on mõnusad lugemiseks ja taeva vaatlemiseks. Seevastu rippkiiged on laste lemmikud, sest nendel saab teha juba suurema hoo. Planeeri kiiged laste mänguväljaku osaks või osta need eraldiseisvalt ning paiguta kas puude külge või loo selleks muud vajalikud tingimused.

Neljandaks, väikestele lastele meeldivad aiamajad. Olgu selleks siis iseehitatud maja või poest ostetud mängumaja, lapsed armastavad selle sees mängimist. Lisaks loob väike aiamaja privaatse pesa, kus nad saavad kirjutada, joonistada või omavahel jutustada. Vahest kutsutakse sinna ka aega veetma lapsevanemad.

Millised atraktsioonid valida?
Tegevusi, mis muudavad aias veetmise lõbusaks, on palju. Kõige sobivama valimiseks tuleb arvestada nii laste vanuse, huvide kui ka eelarveliste võimalustega. Viimase hulka tuleb arvestada ka igasugused lisakulud. Näiteks soetades endale suure ja püsiva basseini, tuleb arvestada puhastamisega, et selles ei hakkaks vohama vetikad ja vesi oleks puhas. See tähendab aga lisaseadmete soetamist ning puhastamiseks kuluva aja leidmist.

Kokkuvõttes, võta arvesse järgmist, et leida lõbusad tegevused koduaeda:

- Kui vanad on sinu lapsed ja mis neile meeldib teha? Lapse vanusest sõltub kõik - oluline on, et valitud tegevused ja atraktsioonid oleksid eakohased ning pakuksid huvi.
- Eelista jätkusuutlikke lahendusi - siinkohal ei pea me silmas vaid keskkonnast tulenevat aspekti, vaid lahendusi, mis pakuvad rõõmu aastateks. Näiteks eelista batuuti, mida lapsed saavad kasutada kuniks kasvavad suureks.
- Sea eelarve ja arvesta ka lisakuludega, mis mõne tegevusega võivad kaasneda.
- Mõtle sellele, kas nende asjade hoiustamiseks on vaja lisaruumi ja kas see on olemas. Näiteks täispuhutav bassein tuleb hooajaväliseks ajaks kokku panna ja asetada kuhugi, kus see ei saa kannatada.

Kaup24 ja Hansaposti tootevalikutest leiad mitmesuguseid põnevaid ajaveetmise võimalusi nii endale kui ka lastele. Leia internetist nii basseinid, kiiged, mänguasjad ja palju muud.

Sisestatud: 05.03.2024

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki