Artiklid ja uudised

MILLISED KÄEPIDEMED KÖÖGIMÖÖBLILE VALIDA

Köögimööbli käepide on midagi enamat kui lihtsalt vahend, mille abil saab uksi ja sahtleid avada. Käepidemed peavad olema ülimalt funktsionaalsed, kuid samas ei tohi unustada, et need on ka oluliseks disainielemendiks. Need on nagu ehted, mis annavad su välimusele viimase lihvi.

Selles artiklis tutvustame enamlevinud käepidemete tüüpe, et sul oleks köögimööblit tellides pilt võimalikest valikutest ees

Kõige laiemalt jagunevad käepidemed nähtavateks ja varjatuteks. Esimese puhul on käepide ukse või sahtli pealispinna külge kinnitatud, teisel puhul on käepide küll olemas, aga see on sisse freesitud või pole seda ukse või sahtli pinnal üldse näha.

VARJATUD KÄEPIDEMED
Varjatud käepidemeteks on süviskäepidemed ja sõrmega tõmmatavad käepidemed. Neid eelistatakse kõige enam modernse mööbli puhul, klassikalisele köögimööblile sobivad nupud ja teised ukse pinnale kinnitatavad käepidemed.

Hetkel on varjatud käepidemetest väga populaarsed kapi korpuse külge kinnitatavad L-profiili käepidemed, mis on kasutamisel hästi mugavad ning jätavad mööbli visuaalselt puhtaks ja minimalistlikuks. Ukse ja sahtli avanemiseks lähevad sõrmed vastava paneeli serva taha ja väikse tõmbega tuleb uks või sahtel lahti.

Mööblimasina valmistatud L-profiiliga käepidemetega köögimööbel

Mööblimasina valmistatud L-profiiliga käepidemetega köögimööbel



NÄHTAVAD KÄEPIDEMED
Nähtavate käepidemete valik on väga lai, ulatudes lihtsatest puidust nuppudest kuni keerukate kaunistustega metallist käepidemeteni. Viimased leiavad aga meie valmistatud köögimööbli juures harva kasutust, kuna teeme enamasti modernse disainiga mööblit, millele sobivad lihtsama joonega käepidemed.

Nähtavate käepidemete puhul on praegu üheks populaarsemaks valikuks klamber-tüüpi profiilkäepidemed. Need lisavad mööblile iseloomu, kuid ei torka uste pinnalt liialt silma. Sellist tüüpi käepidemeid näed allolevatel piltidel.

Mööblimasina valmistatud klamber-tüüpi käepidemetega köögimööbel

Mööblimasina valmistatud klamber-tüüpi käepidemetega köögimööbel



Väga mugavad on ka klassikalised merikarbikujulised (ingliskeelse nimetuga cup handles) või erinevad kahe kinnitusega metallist käepidemed.

NÄHTAVATE KÄEPIDEMETE VIIMISTLUS JA MATERJALID
Kui sul on käepideme kuju välja valitud, saad minna täpsemaks ning välja valida selle materjali ja viimistluse. Seda muidugi juhul, kui otsustasid nähtavate käepidemete kasuks. Valikus on erinevad värvid ja metallid ning matt ja läikiv viimistlus.

Vaatame, millised on praegused trendid.

Must matt metall

Mustad käepidemed ei ole kuhugi kadunud ja jätkavad oma võidukäiku. Pole ka imestada, sest need näevad väga šikid välja ning on äärmiselt funktsionaalsed.

Mustad käepidemed sobivad ideaalselt modernse joonega mööblile, kuid nende abil saab ka klassikalisele mööblile värskemat ilmet anda.

Kuld ja messing

Kuldsed ja messingivärvi käepidemed näevad äärmiselt luksuslikud välja ning muudavad külmade värvitoonidega köögi üldmulje soojemaks. Kuld ja messing sobivad ideaalselt kaunistama punast, sinist ja rohelist värvi köögimööblit, aga ka valget ja halli.

Messingil on seejuures mitu erinevat tooni ja varjundit, millega saab mööbli huvitavaks ja eriliseks muuta.

Nupud ja käepidemed koos

Nuppude ja kahe kinnitusega metallist käepidemete miksimine annab põneva tulemuse. Kasuta näiteks kapiustel nuppe ja sahtlitel käepidemeid. Või vastupidi, sest reegleid ei ole.

KOLMAS VÕIMALUS: PEALE VAJUTUSEGA AVANEVAD UKSED
Kui tehniliselt täiesti täpne olla, siis on köögimööbli uste ja sahtlite avamiseks kolmaski võimalus. See on variant, mille puhul sahtlid ja uksed avanevad kergelt peale vajutades.

Ka see variant on modernse köögimööbli tellijate hulgas väga populaarne, kuna on äärmiselt praktiline ning võimaldab hästi puhast ja selget disaini.

VAATA MEIE TEHTUD TÖID SIIT

Sisestatud: 19.01.2023

MÖÖBLIMASIN

Tel:
5657 4500
Aadress:
Sõpruse pst 33 , Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

3 KÕIGE TÄHTSAMAT KÜSIMUST KÖÖGIMÖÖBLI PLANEERIMISEL

3 KÕIGE TÄHTSAMAT KÜSIMUST KÖÖGIMÖÖBLI PLANEERIMISEL

Köögi planeerimine algab tavaliselt tükk maad enne seda, kui esimesed detailid paigaldajate õlul üle lävepaku saabuvad. Vahest on mõte oma köögist idanemas isegi enne, kui uus kodu välja valitud või valmis ehitatud on.

Just nii ongi hea, sest köök on koht, kus kogu pererahvas igapäevaselt kokku saab. Seal lihtsalt peab mugav ja mõnus olema.

Hästi valitud köök lisab elule värvi ja kodule soojust. Seega, mida varem ja põhjalikumalt sa oma köögieelistused läbi mõtled, seda kihvtima tulemuse sa lõpuks saad.

Vaatame koos 3 küsimust, mis sind sinu unistuste köögile lähemale viivad.

KUIDAS KÖÖGIMÖÖBLIT TELLIDA: 8 ABISTAVAT KÜSIMUST

KUIDAS KÖÖGIMÖÖBLIT TELLIDA: 8 ABISTAVAT KÜSIMUST

Ükskõik, kas vajad köögimööblit päris uude koju või soovid olemasoleva köögimööbli uue vastu vahetada, selle tellimine algab oma soovide kaardistamisest ja hoolikast planeerimisest.

Köögimööbli planeerimisel ei piisa ilusate kappide paberile joonistamisest. Vaja on mõelda ka sellele, kuidas sa kööki kasutama hakkad.

Aitame sul mööbli planeerimise sammud 8 küsimuse abil läbi teha. Pärast pole vaja teha muud, kui läbimõeldud soovidega köögimööbli valmistaja juurde minna.

Köögimööbli firmades on tavaliselt ametis disainer, kes oskab sinu unistuste mööbli valmis joonistada. Kui oled aga ise juba eskiisi paberile pannud, vaatab ta selle üle paigutuse ja kasutusmugavuse seisukohast. Ikka selleks, et sul oleks oma uues köögis mugav ja mõnus toimetada.

vaata kõiki