Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Triibud sisekujunduses

Triibumuster on alati olnud populaarne valik, eriti riietuses, nüüd kui kevad käegakatsutav, täituvad riidepoed kõikvõimalike triibumustrite - mereteemaliste kollektsioonidega. Triibud on väga aktuaalsed ka sisekujunduses.

Triipude võlu on nende erinevad variatsioonid ja võimalused – kitsamad, laiemad, horisontaalid, vertikaalid, diagonaalid... Triibud sobivad nii lastetuppa kui kontorisse, valima peab vaid meelepärased toonid, kas siis konservatiivsemad või mängulisemad.


Kõige lihtsam moodus on kaks või rohkem erinevaid seinavärve ja maalriteip, millega meelepärased triibud seinale moodustada. Loomulikult on ka lugematul arvul erinevaid triibumustriga tapeete saadaval.


Kõige dramaatilisema ja silmatorkavama tulemuse saab laiade triipudega, näiteks valge ja musta kontrastiga. Pikemas perspektiivis võib see küll väsitavaks muutuda, kuid efekti annab kindlasti.
Kui tavapärane eestlaste lemmik – pastelltoonid jäävad igavaks, siis triibuline sein, erinevates pastelltoonides annab taaskord palju särtsu ja glamuursus ruumile juurde.


On palju erinevaid teooriaid, kuidas teatud värv suurendab või vähendab ruumi, nii on ka triipudega. Vanarahva tarkus räägib, et vertikaalne triip muudab visuaalselt toa kõrgemaks ning horisontaalne laiemaks ning avaramaks. Siin mängib suurt rolli valguse olemasolu ning langemine seinale, samuti ka mööbli ja piltide rohkus seinal. Väga mängulise ruumi saab, kui omavahel kokku lasta erineva suunaga triipe või kui mustrit jätkata ka lael.



Triipude ettevalmistamine võib olla küll aeganõudev, kuid seinavärviga joonte värvimine on üks lihtsamaid mooduseid, kuidas oma kodule uus ja silmapaistev nägu anda. Kui sirge joonega teipimine on probleem siis suureks abimeheks on laserlood, mis näitab sirge joone ette, ning siis on juba kerge selle järgi teip seina panna.


Autor: Kaisa Kabin

Sisestatud: 09.03.2011

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Me kõik tahame, et suvi ei lõpeks kunagi ja me kõik saaksime aastaringselt päikest nautida. Lõppude lõpuks, mis võiks olla parem kui nautida värskendavat suvist kokteili, istudes väljas sooja ja mahedat päikest nautides kerge tuule all? Õnneks on tänapäeval palju võimalusi suvehooaega ka külmemateks kuudeks pikendada tänu erinevatele leidlikele kodukujunduslahendustele – ja aiamaja on neist vaieldamatult parim.

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Disaini perspektiividest ja hetkeseisust BNDNWK’l. Alhambra Berlin pakkus suurepärase võimaluse koondades disainereid, kultuuri institutsioone, ettevõtteid ja uurimisinstitutsioone ühise katuse alla sooviga rakendada ja esitleda kõrgemaid eesmärke disainis. Radis Furniture’ väljapanek keskendus praegustele ökoloogilise ja sotsiaalse jätkusuutlikkusega seotud küsimustele. Berlinis nähtav zeitgeist peegeldab Radis Furniture'i uusimaid suundi kummutiga ROMB ja uue NOBLE TV-aluse ning materialivalikuga. Otse Berliini südames, Kurfürstendamm 68, Radis Furniture'i kureeritud ruumi eest täname veelkord kuraatorit Alexandra Klatti ja BNDNWK disainimeeskonda.

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

vaata kõiki