Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Stiilsed söögitoad

Tänapäeva kiire elutempo juures oleme harjunud igapäevaselt einestama köögilaua taga, kuid on hea, kui on olemas ka söögituba, kus võõrustada sõpru ja sugulasi või perega nädalas kasvõi korra kõik koos ühe laua taga süüa.

Söögitubasid on väga erinevaid, on neid, mis on eraldi ruumis ning mille interjöör kujundatakse ka iseseisvalt. Kuid on ka neid, mis on köögi või elutoaga koos ning sellisel juhul peaks söögilaua ja toolide stiil sobima ülejäänud ruumiga.

Antiiksed söögitoad jätavad luksusliku ja elegantse mulje. Sinna hulka kuuluvad tavaliselt lühtrid, küünlajalad, kõrge seljatoe ja nikerdustega toolid ning pikk laud. Antiikse mööbli leidmine võib olla keeruline ning kui te ei ole antiigiekspert, võiksite abi paluda asjatundjalt, kes tutvustab teile mööbli ajastut, materjali ning oskab hinnata ka eseme kunstilist väärtust.

Maalähedased söögitoad sobivad väga hästi suvilasse või maakodusse, kuid miks mitte ka linna. See ei pea aga tähendama seda, et kõik toonid on looduslikult tumedad. Puidust massiivse laua juurde võib panna näiteks valged toolid ning teha seinad heledates toonides. Nii paistab söögituba avaram ja valgusküllasem, kuid täiesti olemas on ka maalähedane efekt. Kui valite puidust istepingid, võib sinna pehmenduseks panna näiteks lambanahad peale.

Modernse sisekujunduse juurde sobib hästi klaasist laud ning erksad värvid. Ühevärvilise laua ümber võib panna näiteks kõik eri värvi toolid. Väga põneva kujunduse annab ka see, kui sobitate kokku antiikse laua ning modernsed toolid.

Ka väiksesse elamisse saab hästi planeerides mahutada sööginurga. Ruumi kokkuhoiu mõttes saab suurte toolide asemel kasutada stiilseid taburette või pikka istepinki. Väga funktsionaalset lahendust pakub ka istepink, mille all on panipaik. Pingi saab muuta mugavamaks patjade või toolikattega.
















Koostanud: Mirjam Nikolai
Fotod: apartmenttherapy.com
niriti.com

Sisestatud: 23.05.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Me kõik tahame, et suvi ei lõpeks kunagi ja me kõik saaksime aastaringselt päikest nautida. Lõppude lõpuks, mis võiks olla parem kui nautida värskendavat suvist kokteili, istudes väljas sooja ja mahedat päikest nautides kerge tuule all? Õnneks on tänapäeval palju võimalusi suvehooaega ka külmemateks kuudeks pikendada tänu erinevatele leidlikele kodukujunduslahendustele – ja aiamaja on neist vaieldamatult parim.

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Disaini perspektiividest ja hetkeseisust BNDNWK’l. Alhambra Berlin pakkus suurepärase võimaluse koondades disainereid, kultuuri institutsioone, ettevõtteid ja uurimisinstitutsioone ühise katuse alla sooviga rakendada ja esitleda kõrgemaid eesmärke disainis. Radis Furniture’ väljapanek keskendus praegustele ökoloogilise ja sotsiaalse jätkusuutlikkusega seotud küsimustele. Berlinis nähtav zeitgeist peegeldab Radis Furniture'i uusimaid suundi kummutiga ROMB ja uue NOBLE TV-aluse ning materialivalikuga. Otse Berliini südames, Kurfürstendamm 68, Radis Furniture'i kureeritud ruumi eest täname veelkord kuraatorit Alexandra Klatti ja BNDNWK disainimeeskonda.

vaata kõiki