Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Wilkes Barre korter - kulunud šikk stiil

Kaasajal kohtame palju interjööre, kus on eksponeeritud üksikuid tõeliselt vanu mööbliesemeid või aksessuaare. Enamjaolt on nad taastatud, aga kohtab ka esemeid, mis on oskuslikult välja toodud just väga vanunult ja kulunult. Tavaliselt sellise mööbli restaureerimine on üsnagi kulukas, sest soovitakse saada vastupidavat ja oskuslikult taastatud mööblieset.
Loomulikult pakutakse ka uusantiiki, mis on väga hästi jäljendatud antiik.

Ent tõelistel vanamööbli austajatel on veelgi huvitavamaid lahendusi pakkuda.

Tutvustame teile ühte Wilkes Barre Pa korterit Ameerikast, kus läheme enam kui sajanditagusesse interjööri.
Vana ja šikk mööbel on eksponeeritud kulunult ja vanunult, kus mööbel ongi väga vana ilmega või on see loodud kujunduse käigus. Võib lausa öelda, et see mööbel on liiga kulunud, aga antud interjööris väga šikk ja elegantne. Sellises interjööris tahaks ennast mõelda tagasi vanasse aega aadlipreilina või rüütlina.
Korteris on palju vanu kappe, nikerdustega metalljalgadel mööblit, vana tekstiili, pehmet mööbli, padjakesi, nikerdustega peegleid, valgusteid, küünlajalgasid jne.... isegi seinad ja uksed on vanunud ja kulunud muljega tehtud.

Vaatame seda korterit lähemalt:
Esimesel pidil on elutuba, kus diivanilauaks oleks nagu vana pesulaud hoovist. Toas on palju vanast ajast mööblit ja aksessuaare, mis loovad aegadetaguse tunde.





Vanas Victoria-aegse stiiliga vannitoas loovad naiselikku ja romantilist hõngu vanad tekstiilid,
vana vann, metallnikedustega nagi ja klaaslaud ning korvmööbel.

Võib mõelda ennast kuuma vanni jahutuseks pokaali veiniga.

Hästi õnnestunud kujundus selles korteris..












Magamistuba on elegantne ning romantiline, samas lihtne. Valge minimalistlik baldahiinvoodi täiustab oma karge valge stiili ja patjadega magamistuba. Kristall-lühter annab jällegi sära ja elegantsi. Selles voodis magajail peaks küll olema sügav ja puhas uni.

Magamistoa nurgas asetseb antiikne kirjutuslaud koos harmoneeruva tooliga kulunud seina ja põranda taustal.
Lihtne ja stiilne....




Wilkes Barre Pa korteri söögituba näeb välja stiilne ja šikk.

Laudlina ja pehmed padjad toolidel sobivad hästi ümbritsevaga.

Valge ja elegantne lühter, kaunid seinakaunistused ja avar aken avausega õue annavad täieliku kooskõla.

Sellises kauni väljavaatega söögitoas sooviks isegi maitsvaid roogasid nautida.










Veel puhtaid stiilinäiteid Wilkes Barre Pa korterist.


Kellel tõeline huvi, saab seda interjööri ise nautima minna, sest korter ongi mõeldud külastajatele, nagu teisedki Wilkes Barre korterid.

Originaalset ja ehedat ajaloo hõngu sai sellest interjöörist kuhjaga.
Iga mööbliese, mille me tahame ära visata on ju kunagi vana ning väärtuslik ja kellelegi kodu kaunistuseks. Nii, et kas tasub seda teha? Pigem hoida, anda kellelegi või mõelda kuidas teda originaalselt ja praktiliselt eksponeerida.

Kui selline stiil teilegi meeldib, kuid ajaloohõngulisi esemeid napib, siis soovitame otsida teemakohased ja hästi sobitatavaid sisustuselemente ka sisustusaksessuaaride müüjatelt.


Näiteks pildid oleva kauni raamiga peegli või kahekorruselise kandiku leiate veebipoest Sisustuselement.ee.

Leidlikkust ja nutikat kombineerimist sisustushuvilistele!

Koostanud: Sisustusweb'i toimetus
Artikli koostamiseks kasutatud materjale ja lisainfot leiad::
http://apartmentsilike.wordpress.com/

Sisestatud: 14.09.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Me kõik tahame, et suvi ei lõpeks kunagi ja me kõik saaksime aastaringselt päikest nautida. Lõppude lõpuks, mis võiks olla parem kui nautida värskendavat suvist kokteili, istudes väljas sooja ja mahedat päikest nautides kerge tuule all? Õnneks on tänapäeval palju võimalusi suvehooaega ka külmemateks kuudeks pikendada tänu erinevatele leidlikele kodukujunduslahendustele – ja aiamaja on neist vaieldamatult parim.

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Disaini perspektiividest ja hetkeseisust BNDNWK’l. Alhambra Berlin pakkus suurepärase võimaluse koondades disainereid, kultuuri institutsioone, ettevõtteid ja uurimisinstitutsioone ühise katuse alla sooviga rakendada ja esitleda kõrgemaid eesmärke disainis. Radis Furniture’ väljapanek keskendus praegustele ökoloogilise ja sotsiaalse jätkusuutlikkusega seotud küsimustele. Berlinis nähtav zeitgeist peegeldab Radis Furniture'i uusimaid suundi kummutiga ROMB ja uue NOBLE TV-aluse ning materialivalikuga. Otse Berliini südames, Kurfürstendamm 68, Radis Furniture'i kureeritud ruumi eest täname veelkord kuraatorit Alexandra Klatti ja BNDNWK disainimeeskonda.

vaata kõiki