Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Ideid esikupeegli valimiseks

Esik on tavaliselt esimene ruum, mida nähakse meie elamises. Peale selle on esikul palju funktsioone. Üks tähtsamaid tegevusi esikus on just enda välimuse korrastamine. Väga oluline on selle jaoks õige kuju ja stiiliga peegel, mis asetseb õige koha peal.

Võimalusi peegli või peeglite asukohaks ja stiili valikuks on palju. Kuidas leida endale see kõige sobivaim ja otstarbekam?

Esmalt peaks lähtuma pere vajadustest. Kui peres on rohkem naisterahvaid, siis võiks esikusse paigutada lausa mitu peeglit või kasutada garderoobimööblil peegelliuguksi. Arvestada võiks ka sellega, et kodus oleks vähemalt üks peegel, kust näeb ennast jalgadest pealaeni. Sellist peeglit eelistavad ennekõike naised, kes soovivad näha ennast tervikpildina. Mugavaks asukohaks suuremale peeglile on muidugi magamistuba. Kui aga peres on rohkem naisterahvaid, võiks selline peegel asetseda ka esikus.

Vastavalt feng shui põhimõtetele on koridoris ja esikus oluline, et peegel ei oleks seatud otse sissepääsu vasta, kuna see peegeldab ruumi siseneja positiivse energia kodust välja.



Peegel valida stiililt sobiv ruumi üldmuljega. Samas võib peegel olla esikus just pilgupüüdjaks olles väga kirka raami või omapärase kujuga. Peeglist saab kujundada ka mosaiike ja luua horisontaaseid või vertikaalseid jooni.
Võib kasutada ka seinale mittekinnitatavaid, vaid toetuvaid peegleid, mida saab vajadusel mujale tõsta. Sellised peeglid ei sobi väikelaste puhul, kes võivad selle endale peale tõmmata.

Omanäolise ja stiilse peegli loomiseks on palju võimalusi. Näiteks raamid saab ise kujundada ostes ainult sobiva suurusega peegli. Peegli iskupäraseks loomiseks võib raamid ise värvida. Värvitud raamidele võib veel joonistada mustreid või ehtida erinevate kaunistuste või fotodega. Peeglile efektse raami loomiseks võib ka seinale joonistada kujutletava raami.
Peegli kõrvale saab paigutada efektseid valgusteid, riiluleid, riputuskonkse jne....










Võimalusi oma esiku isikupäraseks loomiseks on palju.
Kõige kaunima ja iskupärasema peegli saab kindlasti omaloomingut kasutades.
Uut ilmet annab raami ülevärvimine ja sobivate ja vajalike lisaaksessuaaride juurde toomine.
Vaadake üle, kas teie esikupeegel on ikka kõige sobivama koha peal ja kas kõik pereliikmed ka kasutavad seda? Kui ei, siis nüüd on aeg esikusse uuendusi luua.

Kauneid peegleid teie kodudesse!

Koostanud: Sisustusweb'i toimetus
Artikli koostamiseks kasutatud materjale:

http://www.shelterness.com/

Loodame, et allpool oleva galerii abil leiate inspireerivaid näiteid, mis sobiksid just teie koju.:

Sisestatud: 26.10.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Me kõik tahame, et suvi ei lõpeks kunagi ja me kõik saaksime aastaringselt päikest nautida. Lõppude lõpuks, mis võiks olla parem kui nautida värskendavat suvist kokteili, istudes väljas sooja ja mahedat päikest nautides kerge tuule all? Õnneks on tänapäeval palju võimalusi suvehooaega ka külmemateks kuudeks pikendada tänu erinevatele leidlikele kodukujunduslahendustele – ja aiamaja on neist vaieldamatult parim.

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Disaini perspektiividest ja hetkeseisust BNDNWK’l. Alhambra Berlin pakkus suurepärase võimaluse koondades disainereid, kultuuri institutsioone, ettevõtteid ja uurimisinstitutsioone ühise katuse alla sooviga rakendada ja esitleda kõrgemaid eesmärke disainis. Radis Furniture’ väljapanek keskendus praegustele ökoloogilise ja sotsiaalse jätkusuutlikkusega seotud küsimustele. Berlinis nähtav zeitgeist peegeldab Radis Furniture'i uusimaid suundi kummutiga ROMB ja uue NOBLE TV-aluse ning materialivalikuga. Otse Berliini südames, Kurfürstendamm 68, Radis Furniture'i kureeritud ruumi eest täname veelkord kuraatorit Alexandra Klatti ja BNDNWK disainimeeskonda.

vaata kõiki