Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Vanniga magamistuba?

Tõeliselt luksuslike vannidega magamistube oleme harjunud kohtama kallites hotellides või SPA -des. Aga viimaste aastakümnete jooksul on hakatud ka oma magamis- või isegi elutuppa rajama väikest spa nurka tavalise või mullivanniga. Kui perele meeldivad veemõnud ja eriti vanniskäik enne magamaminekut, on see igati hea mõte.

Millest alustada vanni rajamisel magamistuppa?

Esmalt läbi mõelda kodu projekteerimisel kogu pesemisruumide vajalikkus. Magamistoas asuva vanni funktsioon võiks olla ikkagi lõõgastav, mitte kiire võimalus enda pesemiseks. Vanniga magamistuba võiks olla suurema pindalaga, jättes vanni kohaks eraldi nurga. Suure magamistoa keskele võib ehitada ka põranda sisse vanni. Arvestada sellega, et öisel tualetis käimisel ei jääks vann liikumisteede ette. Ette peaks planeerima ka kanalisatsiooni magamistuppa ja ka ventilatsiooni. Kui magamistoa vanni kasutatakse palju, peaks olema ka sellele vastav ventilatsioon ja vanni äärtes kasutama piisavalt veekindlaid materjale. Kui pererahvas ei soovi pidevalt interjööris vanni näha, on võimaluseks kasutada klaasist lükandseinu, mida saaks mugavalt eest ära lükata ja luua endale meeldiv spa õhkkond. Selline lahendus on ka sobiv omaette olemiseks hea.



Planeerides vanni juba olemasolevasse magamistuppa jälgida ikka seda, et tuba oleks selleks piisavalt suur. Olemasolevasse magamistuppa planeerides arvestada ka kanalisatsioonitorude ehitamisega ja ventilatsiooni loomisega. Üheks võimaluseks on ehitada kanalisatsioonitorud viimistluse pealt jättes need nähtavad, aga siis arvestada, et selleks ei sobi PVC torud, mida on tegelikult lihtne ja mugav paigaldada. Pigem kasutada ikka vasktorusid, mis jätavad ilusama mulje, eriti klassikalise jalgadel vanni puhul.





Olenevalt magamistoa interjöörist võib luua magamistuppa klassikalise jalgadel vanni või modernse põranda sisse ehitatud vanni. Modernseid vanne pakutakse ka väga erineva kuju ja mugavusvajadustest lähtuvalt. Vastavalt vanni stiilile võib magamistuppa tuua juurde kas minimalistlikke, abstraktseid, orientalistlikke või antiikseid jooni. Jalgadel klassikaline vann nõuab rohkem omaette nurka, põranda sisse ehitatud vann nõuab jällegi põranda lammutamist ja ümberehitamist. Samas saab kaasaegsete modernsete vannide puhul kasutada ka torusid varjavaid paneele ja lisaelemente.

Tutvume veel erinevate näidetega vanniga magamistubade loomisel:












Valides vanni funktsioone arvestada ka sellega, kas vanniskäija armastab mullivanni, spetsiaalseid masseerimisfuntsioone omavat vanni või tavalist vanni. Samuti, kas vanniskäija soovib palju lisapinda vanni äärtes küünalde ja muude romantilist õhkkonda loovate kaunistuste jaoks. Suuremad sulistajad peavad ka vanni ümber looma turvalise veekindlast materjalist tsooni.

Magamistoas asuv vann planeerige just oma erisoove ja vajadusi silmas pidades, sest see on koht teie lõõgastuseks.


Koostanud: Sisustusweb'i toimetus
Artikli koostamiseks kasutatud fotosid:
http://furniture.trendzona.com
http://www.corearchitect.co.uk
http://www.housetohome.co.uk
http://luxury-furniture-design.org
http://www.homeaway.co.uk
http://www.homeaway.co.uk
http://www.snuut.com
http://www.oneoffplaces.co.uk
http://www.theswanwedmore.com
http://www.decoist.com
http://archinspire.org
http://ileanm.org

Sisestatud: 08.11.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Me kõik tahame, et suvi ei lõpeks kunagi ja me kõik saaksime aastaringselt päikest nautida. Lõppude lõpuks, mis võiks olla parem kui nautida värskendavat suvist kokteili, istudes väljas sooja ja mahedat päikest nautides kerge tuule all? Õnneks on tänapäeval palju võimalusi suvehooaega ka külmemateks kuudeks pikendada tänu erinevatele leidlikele kodukujunduslahendustele – ja aiamaja on neist vaieldamatult parim.

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Disaini perspektiividest ja hetkeseisust BNDNWK’l. Alhambra Berlin pakkus suurepärase võimaluse koondades disainereid, kultuuri institutsioone, ettevõtteid ja uurimisinstitutsioone ühise katuse alla sooviga rakendada ja esitleda kõrgemaid eesmärke disainis. Radis Furniture’ väljapanek keskendus praegustele ökoloogilise ja sotsiaalse jätkusuutlikkusega seotud küsimustele. Berlinis nähtav zeitgeist peegeldab Radis Furniture'i uusimaid suundi kummutiga ROMB ja uue NOBLE TV-aluse ning materialivalikuga. Otse Berliini südames, Kurfürstendamm 68, Radis Furniture'i kureeritud ruumi eest täname veelkord kuraatorit Alexandra Klatti ja BNDNWK disainimeeskonda.

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

vaata kõiki