Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Kuidas lahendada müra-probleeme avatud kontorites

Töömüra on avatud kontorites ühine probleem. Müra mõjutab töötajate tähelepanuvõimet, häirib mälutegevust ja vähendab keskendumisvõimet. Aga sellele on olemas lahendus.

„Suurtes ruumides, kus viibib palju inimesi, näiteks avatud kontorites on probleemiks müra. Seda probleemi saab lahendada helisummutavad vaheseinad ja helisummutavad paneelid. Helisummutavad vaheseinad ja helisummutavad paneelid annavad võimaluse kontorid hubasemaks muuta ning samas ka summutavad heli ning hoiavad müra taseme madalamana", sõnab AJ Produkter Rootsi ostujuht Roger Evertsson.


On palju erinevaid helisid, mis meid tööl häirivad, need on ka kindlasti erinevad töökohtade lõikes. Kõige levinumaks on rääkimine ning kaaskolleegide ringi toimetamisest tulenevad helid. Meie aju lihtsalt reageerib ka sellele, mida teised inimesed ütlevad.

Iga üks saab müra vähendada
Peab oskama ruume planeerida, abiks on helisummutavad vaheseinad, helisummutavad paneelid. Kindlasti tuleks mõelda ka kontorimööbli paigutamise peale. Oluline on, et töölauad ei oleks üksteise otsas. Oluline on tööd teha nii, et teised kolleegi ei tunneks end häirituna. Viisakas oleks oma mobiilteledfonid vaigistada ning tööväliseid tegemisi lahendada töölauast eemal.

Helisummutavad paneelid
Paljudes kontorites on häirivaks ka näiteks ventilaatorite ja teiste masinate müra. Oluline on teada, kuidas masinaid teadlikult paigutada, et nad tekitaksid võimalikult vähe müra. "Alati aitavad ka helisummutavad paneelid või helisummutavad vaheseinad- antud tooted lisavad ka hubasust kontoritesse", ütleb Robert Evertsson.

Helisummutavad tooted AJ Tooted valikust>>>

Mis aitavad meil müra summutada?
*Helisummutavad paneelid, helisummutavad paneelid ja vaheseinad. Antud tooteid leidub ka teadetetahvli kujul.
*Raamaturiiulid, mis on raamatudega täidetud.
*Massiivsed kardinad ja kangad. Ka lae alla paigutatud kangad aitavad müra summutada .
*Kindlate tekstiilkatetega toolid.
*Kinnine või eraldatud masinate ala (sh. Printerid, koopiamasinad jms.)
*Vaheseinad- toimivad ka kui ruumieraldajad ja privaatsuse tagajad.
*Kindlad vaibad ja põrandamatid, mis hoiavad ära ka põranda kriimustused.
*Kindel vahemaa tööpindade vahel.
*Ventilatsiooni heli peaks olema madal.
*Eraldatud ruum kõnede ja koosolekute jaoks.

Sisestatud: 06.05.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki