Artiklid ja uudised

Eesti Arhitektide Liidu Noore Arhitekti preemia võitja selgunud

President Toomas Hendrik Ilves nimetas 12. veebruaril Kumu kunstimuuseumis toimunud Eesti Arhitektide Liidu (EAL) üldkogul 2008 aasta Noore Arhitekti Preemia saajaks Siiri Vallneri.


Foto: Reio Avaste

Žürii otsuse kohaselt tõi Siiri Vallnerile võidu selged ideed, kohatunnetus, tundlik materjalikäsitlus, detailidesse süvenemine, aktiivne ja edukas osavõtt avalikest konkurssidest, pedagoogitöö ja arhitektuurielu tutvustav avalik tegevus. Vallneri tööde enamik on avalike konkursside võitudena saadud, mis on võimaldanud tal tegeleda buumipressingust sõltumatu arhitektuuriga. Arhitektina on ta põhjalik ja oskab suurepäraselt luua arhitektuuri, mis sunnib end vaatama, uurima ja kogema. Siiri tegevus arhitektuuris on silmapaistvalt omanäoline ja tervikut haarav, nii projektides kui kirjatöödes.

Noore Arhitekti Preemia anti välja esmakordselt ja eesmärgiga tunnustada eesti noorte arhitektide innovaatilist ja loovat mõtlemist. Preemia algataja on Heldur Meerits ning auhinnaks on maailmareis Go Travelilt väärtuses 70 000 krooni, et aidata arhitektil avardada oma silmaringi veelgi.

Žüriisse kuulusid arhitektuurikriitik ja Madalmaade arhitektuuriajakirja A10 peatoimetaja Hans Ibelings, arhitektid Inga Raukas ja Peeter Pere ning ettevõtjad Heldur Meerits ja Heiki Kivimaa.

Noore Arhitekti Preemia konkurss kuulutati välja eelmise 22. oktoobril ning tähtajaks, 1. detsembriks esitati EAL liikmete poolt preemiale kaheksa ühtlaselt tugevat kandidaati: Martin Aunin, Hanno Grossschmidt, Ott Kadarik, Raivo Kotov, Ralf Lõoke, Jaan Tiidemann, Villem Tomiste, Siiri Vallner.

Valik pilte Siiri Vallneri töödest




http://nap.arhliit.ee/


Sisestatud: 18.02.2009

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Soovitusi ja näited olulistest ning nupukatest ruumi- ja mööblilahendustest

Soovitusi ja näited olulistest ning nupukatest ruumi- ja mööblilahendustest

Hetkel, mil maailm on haaratud Covidi viirusest, viibitakse aina rohkem kodukeskkonnas: siin
töötatakse, õpitakse, kokatakse jne. Ruum, kus viibitakse rohkelt võiks igati olla mugav kasutada ning
kena vaadata. Kodukeskkonna seisukohast on vast kõige olulisem õige ruumiplaneering ehk oluline on
ruumi kasutusmugavus, seejärel õigesti valitud v. projekteeritud mööbel ning ära ei tohiks unustada
elektri- ning valgustuslahendust.

Sisekujundaja nipid VAU-efekti tekitamiseks interjööris

Sisekujundaja nipid VAU-efekti tekitamiseks interjööris

Sisekujunduses on ikka nii, et mööblikataloogide stiilis tüüplahendused on head ja turvalised, ent ometi on just väiksed vimkad ja kiiksuga sisustuselemendid need, mis teevad ühest majast või korterist kodu, rääkides selle omanike lugu. Mida aga teha siis, kui sinu kodu interjöör igatseb midagi erilist, ent sul pole õrna aimugi, mis see olla võiks? Ära muretse - meil on taolisteks puhkudeks hulgaliselt häid soovitusi! Toome sinuni mõned põnevad ideed meie sisekujundaja varasalvest.

Vestlus disainer Veiko Liisiga: Ma pean loomingu jaoks aja täiesti unustama

Vestlus disainer Veiko Liisiga: Ma pean loomingu jaoks aja täiesti unustama

Veiko Liis on Eesti disainer, kes tegeleb Tallinnas tootedisaini alase tööga. Ta on loonud mitmeid tooteid, nende seas hästi tuntud kilepiimakannu. Veiko viimaste projektide seas on DIY mööblibränd Jovvut. Lisaks tootedisainerina tegutsemisele illustreerib raamatuid ja storyboard’e. Veiko viimane koostöö Radis furniture’le on LIFT-riiul, mis sai 2019 German Design Award Special Mention’i.



Et saaksid teada rohkemat disaineri tööst ja mõjutustest, rääkis Radis furniture’st Maris Vahter Veiko Liisiga Bolognas, kes, lisaks mitmetele teemadele, kirjeldab oma disainialaste tegevuste kõrval ka visiooni põhjamaisest hygge’st

vaata kõiki