Artiklid ja uudised

Näitus MEGACITY NETWORK



Innovatiivsusele orienteeritud Eesti jaoks on oluline murda välja Euroopa-kesksusest ning olla avatud ka Aasias toimuva suhtes.
Lõuna-Korea kaasaegse arhitektuuri näitusega MEGACITY NETWORK tuleb Eestisse esmakordselt Aasia arhitektuurihüppe teema, mis käsitleb arhitektide loomevõimalusi globaallinnade kontekstis.

Tänane Seoul on oma 23,2 miljoni elanikuga maailmas Tokyo-Yokohama (33 milj.) järel teisel kohal, edestades ka Mexico City’t (22 milj). Korea arhitektuur on tugevate rahvusvaheliste mõjutustega, kuid näiteks mõistel “avalik ruum” puudub seal tähendus, mida tunneme Euroopas.
Koreas on ehitanud paljud välisarhitektid (Jean Nouvel, OMA, UnStudio, Dominique Perrault, Sir Norman Foster jt), kuid MEGACITY NETWORK on sõnum Korea arhitektidelt endilt, kes teevad pingutusi murdmaks välja rahvusvaheliste staararhitektide imagoloogilisest survest.

Idee eksponeerida Euroopas esmakordselt Korea endi arhitektide näitust sündis koostöös Saksa Arhitektuurimuuseumiga Frankfurdis.
Kuusteist väljavalitud arhitekti esinevad oma kahe parima projektiga, näitusel osalejate vanus ulatub neljakümnendaist aastaist kuuekümnendateni. Kõik ehitised asuvad Koreas ning on valminud viimase kümne aasta jooksul.
Näituse avamisele saabub grupp Korea arhitekte ning toimub sümpoosion.

Näitus avatud kuni 26 aprillini Eesti Arhitektuurimuuseumis Rotermanni soolalaos, II korrusel

kuraator: Kim Sung Hong
http://www.arhitektuurimuuseum.ee/

Sisestatud: 30.03.2009

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Soovitusi ja näited olulistest ning nupukatest ruumi- ja mööblilahendustest

Soovitusi ja näited olulistest ning nupukatest ruumi- ja mööblilahendustest

Hetkel, mil maailm on haaratud Covidi viirusest, viibitakse aina rohkem kodukeskkonnas: siin
töötatakse, õpitakse, kokatakse jne. Ruum, kus viibitakse rohkelt võiks igati olla mugav kasutada ning
kena vaadata. Kodukeskkonna seisukohast on vast kõige olulisem õige ruumiplaneering ehk oluline on
ruumi kasutusmugavus, seejärel õigesti valitud v. projekteeritud mööbel ning ära ei tohiks unustada
elektri- ning valgustuslahendust.

Sisekujundaja nipid VAU-efekti tekitamiseks interjööris

Sisekujundaja nipid VAU-efekti tekitamiseks interjööris

Sisekujunduses on ikka nii, et mööblikataloogide stiilis tüüplahendused on head ja turvalised, ent ometi on just väiksed vimkad ja kiiksuga sisustuselemendid need, mis teevad ühest majast või korterist kodu, rääkides selle omanike lugu. Mida aga teha siis, kui sinu kodu interjöör igatseb midagi erilist, ent sul pole õrna aimugi, mis see olla võiks? Ära muretse - meil on taolisteks puhkudeks hulgaliselt häid soovitusi! Toome sinuni mõned põnevad ideed meie sisekujundaja varasalvest.

Vestlus disainer Veiko Liisiga: Ma pean loomingu jaoks aja täiesti unustama

Vestlus disainer Veiko Liisiga: Ma pean loomingu jaoks aja täiesti unustama

Veiko Liis on Eesti disainer, kes tegeleb Tallinnas tootedisaini alase tööga. Ta on loonud mitmeid tooteid, nende seas hästi tuntud kilepiimakannu. Veiko viimaste projektide seas on DIY mööblibränd Jovvut. Lisaks tootedisainerina tegutsemisele illustreerib raamatuid ja storyboard’e. Veiko viimane koostöö Radis furniture’le on LIFT-riiul, mis sai 2019 German Design Award Special Mention’i.



Et saaksid teada rohkemat disaineri tööst ja mõjutustest, rääkis Radis furniture’st Maris Vahter Veiko Liisiga Bolognas, kes, lisaks mitmetele teemadele, kirjeldab oma disainialaste tegevuste kõrval ka visiooni põhjamaisest hygge’st

vaata kõiki