Artiklid ja uudised

SOOVITUSED KODURAJAJALE : Muljed sisustusmessilt Habitare09


Kauni sügise algul tervitas meid Soomes sisustusmess Habitare. Habitare09 toimus sel aastal 20. korda. Mess kestis 5 päeva. Esimesel päeval olid kutsutud külla eriala spetsialistid, järgmistel päevadel olid oodatud kõik Habitare messist huvitatud. Messi hoone on väga suur, omakorda jaguneb see veel hallideks. Hommikutundidel veel väga palju külalisi ei olnud, kuid paar tundi hiljem olid saalid huvilisi täis.

Mida messil tutvustati ja pakuti?
Erinevad põrandakattematerjalid, seinakatted, tapeedid, keraamilised plaadid, värvide valik. Pakuti palju mööblit ning sisustust. Esindatud olid võimalikud köögimööbli lahendused, sanitaartehnika ning vannitoa tarvikud. Tutvustati valgusteid, pehmet mööblit, tehnikat. Valikus olid ka sisustusaksessuaarid – huvitav keraamika, nõud, pildiraamid, nagid. Messi boksides pakuti isegi India ja Pärsia vaipu, kus teenindajateks olid eksootilised kaupmehed, kelle boksi meelitas külastama tugev viiruki lõhn.



Messi üheks teemaks oli saun. Esitatud olid erinevad visioonid ja võimalikud sauna variandid nii brošüüridel, kui ka täismõõdus väljaehitatud saunaboksidena. Ehitatud saunas oli võimalik käia sees, uudistada ning sauna disaini enda peal tunda.

Lisaks toodete uudistamisele pakkus messi külastamine veel ka teisi tegevusi. Messi raames toimus konverents. Ääretult põnev oli just saali sisustus. Nimelt toolid, millel konverentsi kuulajad istusid olid välja pandud ka messi saalis. Juhul, kui loengut kuulates toolil istudes mugav hakkas ning tekkis tahtmine mööbliese koju soetada, oli see täiesti võimalik. Selline toodete väljapanek ja eksponeerimine on uudne ning ääretult põnev.

Messikeskuses oli palju erinevaid einestamise- ja puhkevõimalusi. Kohvikutes pakuti nii suupisteid, kui ka sooja toitu. Seega näljatunde või väsimuse tekkimisel oli võimalus aeg maha võtta ning kohvikus puhata.

Vaatamata sisustusmessi suurusele oli see külastajatele edukalt ülesehitatud ning logistiliselt toimus liikumine hästi. Habitare pakub huvitavaid ning vajalikke tooteid kõigile. On külaline oma kodu alles planeerimas või otsib midagi uut ja värsket kodu uuendamiseks, tühjade kätega ei lahku messilt keegi.

Vaata messi fotogaleriid




autor: sisekujundaja Anna Juraševitš
jurasevits@gmail.com

Sisestatud: 13.09.2009

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Soovitusi ja näited olulistest ning nupukatest ruumi- ja mööblilahendustest

Soovitusi ja näited olulistest ning nupukatest ruumi- ja mööblilahendustest

Hetkel, mil maailm on haaratud Covidi viirusest, viibitakse aina rohkem kodukeskkonnas: siin
töötatakse, õpitakse, kokatakse jne. Ruum, kus viibitakse rohkelt võiks igati olla mugav kasutada ning
kena vaadata. Kodukeskkonna seisukohast on vast kõige olulisem õige ruumiplaneering ehk oluline on
ruumi kasutusmugavus, seejärel õigesti valitud v. projekteeritud mööbel ning ära ei tohiks unustada
elektri- ning valgustuslahendust.

Sisekujundaja nipid VAU-efekti tekitamiseks interjööris

Sisekujundaja nipid VAU-efekti tekitamiseks interjööris

Sisekujunduses on ikka nii, et mööblikataloogide stiilis tüüplahendused on head ja turvalised, ent ometi on just väiksed vimkad ja kiiksuga sisustuselemendid need, mis teevad ühest majast või korterist kodu, rääkides selle omanike lugu. Mida aga teha siis, kui sinu kodu interjöör igatseb midagi erilist, ent sul pole õrna aimugi, mis see olla võiks? Ära muretse - meil on taolisteks puhkudeks hulgaliselt häid soovitusi! Toome sinuni mõned põnevad ideed meie sisekujundaja varasalvest.

Intervjuu Michael Hilgersiga: “Loogiline on töötada vineeriajaloo epitsentris”

Intervjuu Michael Hilgersiga: “Loogiline on töötada vineeriajaloo epitsentris”

Maris Vahter Radis Furniture’ist (MV): Peale Lutheri perekonna poolt veekindla vineeriliimi leiutamist Tallinnas asutati 1897. aastal Londonis tütarettevõtte Venesta. 1931.aastal koostöös Venestaga asutatud Isokon seevastu on saanud moodsa disaini ajalukku vineermööbliga. Isokon tootis vineermööblit koostöös selliste maailmakuulsate Bauhausi nimedega nagu Walter Gropius ja Marcel Breuer. 1930ndatel jõudis Isokonile disainida ka Le Corbusier’ büroo. Nüüd, rohkem kui 80 aastat hiljem, samuti saksa ,disainer Michael Hilgers teeb tooteid koos Radis Furniture’ga, valmistades neid Tallinnas. Michael, näed sa siin positiivset ja viljakat pinnast vineeri renessansile?

vaata kõiki