Artiklid ja uudised

Müügile jõudis orhidee uudis Brassada


Selle uue eriskummalise välimusega orhidee hübriidi Brassada (eesti k. nimi veel puudub) esivanemateks on perekond ämblikkäpp (Brassia) ja Ada. Taimel on ämblikku meenutavad säravad oranžikaskollased õied. Ristandeid on üldiselt toatingimustes lihtsam kasvatada, kui põhiliike. Nad lähevad kergemini uuesti õitsema.


Nagu ikka orhideed vajab Brassada palju valgust ent mitte teravat päikest. Ereda päikese käes võivad tekkida leheotstesse pruunid laigud.
Mõõduka soojusega toatemperatuur 18-22°C on talle parim. Talveöödel võiks olla paar kraadi jahedam. Kuna taimel on ebasibulad, saab ta hakkama ka kuivemas õhus, ideaalne õhuniiskus on 50% ümber. Kastmiseks on parim kasutada pehmet vett (vihmavett, seisnud keedetud vett). Kasta harva, lastes enne järgmist kastmiskorda mullal kuivada. Talvel vaid nii palju, et ebasibulad püsiksid pringid. Kalla kindlasti peale kastmist vesi potialuselt ära või uputa pott 15-20 min vette. Kui ebasibulad tõmbavad krimpsu, on taim olnud liiga kuiv.
Väeta vaid veebruari lõpust oktoobrini orhideede väetisega kord kuus.


Õitseb paar korda aastas, tavaliselt suve lõpus ja peale puhkeperioodi kevadel. Igas õisikus on paarkümmend keeljat õit. Istuta ümber igal varasuvel, peale õitsemist, vaid õige pisut suuremasse potti. Hoia umbes kümme päeva peale istutamist muld kuivana, alles seejärel alusta taas kastmisega. Kasuta istutamiseks vaid õhurikast orhideemulda.




Hansaplant - Roheline Kaubamaja
Vaela küla, Kiili vald, Harjumaa 75401
Telefon: 673 5565
hansaplant@hansaplant.ee
www.hansaplant.ee

Sisestatud: 05.11.2009

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki