Artiklid ja uudised

STILISTI NÕUANDED: Jõuluaeg interjööris


Meie inimestel on kombeks kaunistada oma kodud ja töökoht ikka Jõuluajal. Olen märganud, et see on ainuke püha, mis kajastub ka kontorites. Igal aastal nihkub kaunistuste väljapaneku aeg järjest varasemale - alates esimesest Advendist on paljud kontorid kaunilt ehitud.

Millal kaunistused välja panna, on siiski firmasisene asi, mingeid reegleid siin ei ole. Kuid eelkõige ühiskondlikud asutused (hotellid, restoranid, rahvusvahelised firmad) peaksid arvestama,et väliskülalised on harjunud nägema ja tundma Jõulumeeleolu juba varakult.

Mida ja kuidas siis kasutada?

Moes ei ole kuivatatud seaded!
Kasutatakse palju igasuguseid karkasse (metallist, okstest, kunstmaterjalist) nendele kinnitatakse mõned ehted, küünlad-lihtne, õhuline elegantne.

Kui on võimalik kasutada küünlaid, siis oleks ilus kasutada kaunistatud küünlajalga, selles siis vastavalt sobivusele küünlaid. Metallist küünlajalga saab kaunistada klaasist tilgakujuliste või ovaalsete ehetega-need on väga moodsad.Võib ka klaasist küünlapalle kasutada,neid saab vahvalt kaunistada -sellised küünlad on kontoris piisavalt ohutud!

Võib kasutada ka elustaimedega seadeid - jõulutähed, küpressid jne.
Kaunid on õitsvad potitaimed - jõulutähed, piibelehed, hüatsindid, ratsuritähed, valged tulbid, lumikellukesed, orhideed.


Ka punaste või valgete marjadega taimi saab kasutada. Taimed tuleb panna huvitavasse potti, juurde võib lisada natuke hõbedast või kuldset niiti ning Jõulumeeleolu on loodud.
Kui kontoris on piisavalt ruumi, siis võiks tuppa tuua Jõulupuu. Tänapäeval kasutatakse puuna nulgu. See puu on isegi kaunim ja käharam kui kuusk, samuti ei pudene okkad.

Värvidest on sellel aastal kasutusel palju shampanjatooni, lillat ja punast. Kuid arvan siiski, et värvid tuleb valida lähtuvalt interjöörist.

Valides jõulukaunistusi võiks arvestada,et paljud ehted on korduvkasutatavad ja esialgne väljaminek tasub end aastatega kuhjaga tagasi.
Peale pühi tuleks kaunistused kokku koguda,pakkida ja kappi järgmist aastat ootama jätta. Säilitada ka taimepottide ümber olnud potiümbrised.
Enamus jõulumaterjali saabub müügile novembri algusest, siis saab juba ringi vaadata mis meeldib, mis sobib. Lillepoodidest saab osta valmisseadeid, aianditest õitsvaid taimi.
Võib ka tellida ühest firmast teenusana terve kontori kaunistuse, nii ei pea töö ajast tuulama mööda poode.


Jane Pappel
Toataimede ekspert, stilist ja dekoraator

www.taimekujundus.ee

Sisestatud: 06.12.2009

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki