Artiklid ja uudised

Iittala toob värske sõõmu suve roosade ja veerohelise värvidega


Suvesooja saabudes armastame veeta aina enam aega värskes õhus. Aiad muutuvad kiiresti jätkuks inimeste elutubadele ja loodus selle foonil moodustab osakese meie igapäevast. Talve kõledad toonid teevad ruumi rikkalikule ja eredavärvilisele värvipaletile, nagu värsked roosad ja veekarva roheline, mida võib leida iittala sellesuvisest tootevalikust.

Roosat leidub sel suvel näiteks Alfredo Häberli kannul Essence, Heikki Orvola küünlajalal Kivi ja Kaj Francki klaasnõudel Kartio ja kaussidel Teema. iittala klaasimeistrid, kes on tunnustatud oma asjatundliku värvivaliku poolest, mis sarnaneb ameerika kunstnikule Dale Chihuly, on taas kord oma trumbid lauale ladunud, luues puhastes pastelltoonides laia valiku erinevaid tooteid.

Üldjuhul kohtab roosat soomlaste lauakatmiskultuuris harva. Disainerid nagu Kaj Franck on ennekõike tuntud oma minimalistlike tootesarjade, funktsionaalsete vormide ja tugevate värvide poolest. Mõned Francki klaasikunsti näited tõstavad siiski esile ka pehmemaid toone, peegeldades tema teadlikkust sellest, kui hästi heledad värvid toimivad klaasil. Franck kasutas pastelset värvipaletti ka Sointu araabia stiilis lauanõudes ning eksperimenteeris paljude erinevate värvidega, sealhulgas roosad, disainides tänase Teema eelkäijaks olnud Kilta sarja.

Roosat kohtab samuti Anu Penttineni multiotstarbelistes konteinerites Vitriini, mis nägid ilmavalgust käesoleval kevadel. Penttineni ilmselge värviarmastus tuleb hästi esile ka iittala kollektsiooni Birds by Penttinen hiljutises täienduses Paradise Chick.


Kooskõlas veega

iittala klaasitöökoda asub Äimäjärvi kaldal, mistõttu on järvest ammutatud inspiratsiooni ka kaunite veekarva roheliste toonide tutvustamisel käesoleva aasta trendides. Roheline lisab uut dimensiooni Aino Aalto vaasile, mis on veekarva toonis saadaval tänavu suvel. Roosat värvi kann Essence jõuab väiksemas versioonis soovijateni ka rohelise ja läbipaistvana. Väike koorekann kohvi jaoks sobib ideaalselt suvisele einelauale, millele lisavad head tooni Klaus Haapaniemi värvilised Satumetsä lauanõud.

Primavera tuleb taas


Sel suvel on taas oodata ka Primavera tootesarja tagasitulekut. Disainitud iittala ja Marimekko koostöös 2003. aastal, jõuab sari tarbijate tungival soovil taas poelettidele, kandes endal rikkalikke lillemotiive, mis on originaalis disainitud Marimekkole Maija Isola poolt aastal 1974.

Kui Primaverat esimest korda tutvustati, oli see saadaval sinises, punases ja oranžis toonis sama värvi lehekestega, et lihtsustada kokkusobitamist. Samasugust lähenemist on kasutatud ka seekordsetel kruusidel, kaussidel ja taldrikutel, mis jõuavad tarbijateni soome sinises, mururohelises, päikeseloojanguoranžis ja vaarikapunases toonis.


Uued tooted põhikollektsioonis, saadaval 15. aprillist:
Paradise Chick, 140 x 160 mm
Kann Essence, läbipaistev ja veeroheline, 28 cl

Hooajalised tooted, saadaval 15. aprillist 31. augustini:
Aino Aalto vaas, veeroheline, 165 mm
Verna veiniklaas, veeroheline, 22 cl
Kann Essence, roosa, 100 cl
Kartio klaas, roosa, 21 cl
Teema klaaskauss, roosa, 0.4 l

Primavera hooajalised tooted, saadaval 15. aprillist 31. augustini:
Kruus, 0.35 l
Taldrik, 19.5 cm
Kauss, 0.5 l

Satumetsä hooajalised tooted, saadaval 15. aprillist 31. augustini:
Kruus, 0.4 l
Taldrik, 22 ja 30 cm
Kauss, 0.6 ja 2.8 l

Kõik hooajalised tooted on müügil kuni 31. augustini või kuni kaupa jätkub.

Sisestatud: 08.06.2010