Artiklid ja uudised

Bruno 2010 disainiauhinnad jagatud!

24.septembril kuulutati Disainiöö raames välja Bruno disainiauhinna laureaadid.

Eesti Disainerite Liit andis Anneliis Aunapuu kujundatud auhinnad välja kolmes kategoorias.

Tootedisaini kategoorias kuulutati parimaks Veiko Liisi disainitud voldikkann kilepiimale.
Žürii tõi kokkupandava kannu eelistena välja, et see on lihtsalt toodetav ja transporditav, keskkonnasõbralik, kõigile kättesaadav ning odav.

Parimaks disainiprojektiks valis žürii Maarja Mõtuse jalatsiprojekti Võru'82, mille puhul rõhutati tervikliku pakendiga lahenduse ja kaasaegse disaini kõrval just ajaloolise jalatsitootmise taastamist.

Ära märgiti Margus Triibmanni rattahoidja „Grazz“, Andres Uibomäe mootorratas Renard GT, Anton Kooviti kirjaperekond „Joonistame ja kirjutame“ ning Kadri Paloveeri lapsekandmiskott-kiik „Pajatus“.




Eeskujuliku design management'i tiitliga pärjati Kadarbiku talu, mille müügitulemused (sealhulgas eksport) kasvasid kordades peale uue pakendi- ja kujunduskontseptsiooni kasutusele võtmist. Ära märgiti ka vannitootja Balteco.



Alates 2006. aastast annab Eesti Disainerite Liit iga kahe aasta tagant välja Eesti Disaini Auhinda Bruno. Auhind on nime saanud disainikateedri rajaja prof. Bruno Tombergi järgi, kelle initsiatiivil anti Eesti disaini auhinda välja ka disainikateedri poolt kaheksakümnendatel. Varasemalt on disainiauhindu on noppinud Matti Õunapuu, Heikki Zoova, Martin Pärn, Annike Laigo, Tarmo Luisk, Mare Kelpman.

Rahvusvahelisse žüriisse kuulusid Jean Schneider, Lylian Meister, Avril Accolla, Sanna Simola, Simone de Waart.

Bruno nominentide tööde näitus Arhitektuuri- ja disainigaleriis on avatud 8.oktoobrini 2010.

Sisestatud: 27.09.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki