Artiklid ja uudised

Hea teada! Talvekindel taim - lamav talihali

Lamav talihali (Gaultheria procumbens) on lõbusate punaste marjadega väike pohla meenutav põõsas. Ilusad värvilised punased marjad püsivad taimel kuni kevadeni. Sageli võib kevadel lamaval talihaljal näha nii uusi roosasid õisi, kui ka eelmise aasta punaseid marju. Aiavaasi sobib talihali istutamiseks koos okaspuudega, kanarbike või ka täiesti üksinda. Jõulude ajal loovad talihalja punased marjad mõnusa jõulumeeleolu.

Lamav talihali on pärit Põhja Ameerikast ja meie aedades on talihali täiesti talvekindel taim. Kel soovi talihalja aias kasvatada, siis peab arvestama, et kuna talihali on rododenroni sugulane, siis vajab ta aias kasvamiseks haput mulda ning igihalja lehestiku tõttu ka poolvarjulist kasvukohta. Taim kasvab peenral suuremaks maaaluste risoomide abil. Aias on talihali dekoratiivne aasta ringi - suvel püüavad pilku roosad õied ja noored punakad igihaljad lehed, sügisest kevadeni on põõsas üleni kaetud punaste marjadega. Kuigi talihalja marjad näevad välja väga ahvatlevad, on nad maitselt maitsetud ega ole mürgised.

Hansaplantis on müügil kaks talihalja liiki teravatipuline talihali (mida saab kasvatada üksnes hooajataimena) ja lamav talihali.

Sisestatud: 28.10.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki