Artiklid ja uudised

Kunstiteos põrandamaailmas

Bolon on ammutanud inspiratsiooni Artisani loomisel mineviku meisterlikkusest ja omavahel ühendanud loomingulisuse ja võimaluse, mida pakub tänapäeva tehnoloogia.
Esimest korda suudab Bolon pakkuda materjali, millel on kõrge kulumiskindlus kuid jätab mulje nagu tegu oleks tekstiiliga.


Uus kollektsioon – tuleviku alternatiiv tekstiil põrandakatetele – lansseeritakse Stockholmi Mööblimessil 2011 aasta veebruaris.

Artisan on arendatud suure kulutuskoormusega põrandatele ja on saadaval rullina ja plaadina.
Lisaks on Artisani kollektsioonis unikaalne Bolon StudioTM kontseptsioon.


Kollektsiooni värviskaala peegeldab meisterlikkuse maailma, põlenud savitoonist ja sinisest ultramariinist suitsuse punaka vaha toonini välja.

Kollektsioonis on tavapärastele plaatidele (50 x 50cm) saadaval kitsamad plaadid (21.6 cm x 64.8 cm), mida omavahel kombineerides saab tulemuseks omanäolise värvilahenduse.


Toote andmed:
Garantii: 15 aastat
Kõrge kulumiskindlus: klass 33
Saadaval: Rullis 2 m x 25 m, plaadina 50 cm x 50 cm, plaadina 21.6 cm x 64.8 cm (võimalus paigaldada mosaiik-parkett stiillis
Väljanägemine: Tekstiili sarnane pind

Bolon tõestas, et praktiliste põrandakattematerjalidega saab teha kunsti.

Kaadri taga: Artisani visuaalse kontseptsiooni loomine.

Kollektsiooni kontseptsioon on üles ehitatud baleriinil, keda fotograaf pildistas tantsimise ajal.

Foto on jaotatud erinevateks värvi osadeks, kus iga osa esindab ühte kaheksast värvitooni, mis on uues Boloni kollektsioonis.

Fotod suurendati suure mõõtkavaga puzzlesse, mis lõigati 3000ks tükiks, kasutades Boloni uut lõikurit.




Kunstitöö loomist alustati mahajäetud tööstuslikus hoones, kus oli eesmärgiks luua 20 x 16meetrist kunstiteost praktilisest põrandakattematerjalist. Kogu protsess jäädvustati filmilindile.


Annica Eklund Bolonist märkis, et nad ei ole küll ühegi rekordite raamatuga kontakteerunud, kuid ilmselt valminud töö on maailma suurim mosaiik, mis on valmistatud vinüül-sisal põrandakattest. Sellega seoses esitame väljakutse kõigile kunstnikele üle maailma, meie tegu ületama.

KUIDAS SÜNDIS PÕRANDAINSTALLATSIOON VAATA SIIT

Kunstilisi elamusi soovides,
Lincona Põrandakeskus

Sisestatud: 01.02.2011