Artiklid ja uudised

Tark õpib teiste tegemistest

Esitasime klientidele kaks küsimust ja saime vastusteks mõtteid, mida pidasime vajalikuks jagada kõigi lugejatega, et õppida teiste planeeringutest ja ebaõnnestumistest.

Millega oled oma köögi planeeringul väga rahul ja mida teeksid järgmine kord teisiti?

Anu, Tallinnast
Ühe kauni kevadpäeva õhtupoolikul, kui astusin sisse Noblessa köögimööbli avatud salongiuksest, ei osanud ma aimatagi, et kuu aja pärast on ostutehing sõlmitud. Just nii kaua aega kulus uue, mõnusa ja stiilse köögilahenduse läbimõtlemiseks. Just nii kaua aega peabki kuluma, et jõuaks analüüsida, mis funktsionaalsusega elemente, mis mahus ja kas üldse köögis rakendada. Samuti nõuab aega mõtisklemiseks disain, et kas ikka see materjal ja see värv on kõige õigem. Õnneks on Noblessas head müügikonsultantid, kes aitavad mõtteid suunata ja annavad professionaalset nõu iga väikseimagi detaili puhul.

Uskumatu, kuid tõsi, et oma unistuste köök, mahub ka nõukaaegse paneelmaja 8 m2-le. Olen üliõnnelik, et hästi hoolikalt kaalutletud köögi planeerimine viis super tulemuseni: mööbel sisaldab kõik vajaliku ja täidab 100% oma ülesannet. Eriti tänuväärne on nn meditsiini- ehk cargokapp, mis mahutab väga palju ja kust asjade kättesaamine on mugav. Vähem tähtsad ei ole ka ahjutorni kolm sahtlit (üks kitsas ja kaks sügavat) ja seinakappide kõrgus, kuna kõrges kapis on kaks riiulit ja jällegi võimalus rohkem asju paigutada. Samuti on kogu lahenduse juures väga tore see, et tööpind läheb sujuvalt üle aknalauaks, ja kuna ruumi plaanist tingituna tuli nurka, tööpinna alla, jätta avatud riiul, sai sinna nupukalt peidetud tööpinnasisene pistikutorn.
Mida järgmine kord teeksin teisti? Ma ei teeks teisiti ... midagi.

Svea, Rooslepalt
Räägiksin kõigepealt, mis meie jaoks köögi planeerimise juures tähtis oli:
alustuseks tegime endale selgeks, millist kööki meile vaja on - millised on meie vajadused, millised on meie nõuded, mis asjad on ülitähtsad ja milleta saab hakkama ilma, et neist pidevalt puudust tunneks.

Suures planeerimise tuhinas tuleb ette hetki, mil tahaks saada kõike, mida pakutakse. Nendel hetkedel tuli endale lihtsalt meelde tuletada, et tegemist on suvemajaga ja et meie jaoks on tähtsad praktilisus, funktsioon ja kvaliteet.

Kööki valisime kõik kapid sahtlitega, mida saab täies ulatuses välja tõmmata. Nendest on väga lihtne ja mugav asju kätte saada.

Et oma suhteliselt väikesesse kööki rohkem kappe saada, tellisime köögikappidele lisaks madalad, sahtlitega kapid, millest sai tehtud akna alla pea 4 meetri pikkune vahva pink.
Pingi ette sobis hästi suur, pikk laud ja seega on nüüd pingil-kapil topelt funktsioon.

Mida teeksime järgmine kord teisiti:
Tundub, et me oma köögi planeerimisel suuri vigu ei teinud, see sai tehtud vastavalt ruumi võimalustele.

Üks asi, mis meil planeerimise juures kahe silma vahele jäi, on meie vee kvaliteet. Kuna vesi sisaldab rauda, siis hele keraamiline kraanikauss nõuab pidevalt hooldust, et see säravvalgena hoida. Kui just koristamine lemmiktegevus pole, soovitaks midagi tumedamat.

Külli, Häädemeestelt
Kõigepealt pean tänama väga meeldiva koostöö eest. Lahendused on hästi läbi mõeldud, teie poolt disainitud aknaalused kapid, mis oluliselt vähendasid köögi maksumust, suurepärased ja täidavad hästi oma eesmärki. Samuti peame väga heaks lahenduseks ja ka kokkuhoiukohaks lahtist kappi, kuhu paigutasime korvid, mis ei olnud tellitud koos mööbliga. Väga rahul oleme ka sellega, et koos köögimööbliga pakuti võimalust tehnika soetamiseks, mis tegi kogu tellimise meie jaoks lihtsaks. Samuti pean ära märkima häid nõuandeid, mida saime palkmaja puhul esinevate iseärasuste lahendamiusks (nt. takuse nööri kasutaine töötasapinna liistuna jne). Ühesõnaga, oleme rahul, et tellisime köögimööbli just Noblessast ja teisiti teeks ainult seda, et kui tulevikus veel peaks vajadus tekkima, ei raiskaks mõttetult aega ja energiat, vaid pöörduksime kohe Noblessa poole.

Riina, Tallinn
Äärmiselt rahul olen Noblessa põhjalikkuse ja asjalikkusega. Võitlesin jõuliselt iga ülekulu vastu, kuid olen rahul kõigega, mille nad siiski valida soovitasid. Tänulik olen kompleksse tehnikatarne ja eriti tööpinna valgustuse eest, millest oleksin kergekäeliselt loobunud. Kööki kasutades tajun pidevalt – see on kvaliteet! Teine kord valiksin aga suurema valamu.


Timm Rannu
Saksa kvaliteetköögid

Sisestatud: 27.05.2011