Artiklid ja uudised

Terrass kauniks Hansaplanti abiga!

Nüüd on viimane aeg oma terrassi kujundamiseks mõtteid ammutada, sest Hansaplantis on müügil hulk eksootilisi taimi just sinu terrassi jaoks. Müügile on saabunud ka kauaoodatud TERRASSIROOSID!

Hansaplanti sortimendis on sel aastal esimest korda müügil just aiavaasides kasutamiseks mõeldud roosisordid. Tegemist on kompaktse kasvukuju ja rikkaliku õitsemisega miniroosidega, mis sobivad suurepäraselt terrassil kasvatamiseks. Terrassiroosid on müügil nägusas potis, lisaks on taimele potis kaasas väetis kogu esimeseks suveks. Seega võib roosid pärast ostmist kohe terrassile asetada. Lihtne on ka rooside talvitamine: kaeva sügisel taimed koos või ilma potita aeda ja kata kuuseokstega. Järgmisel kevadel istuta roosid lihtsalt veidi suuremasse potti. Meie tootevalikust leiad järgmised terrassiroosid: ’Chilly Clementine’, 'Honeymilk’, ’Clementine’.!

Chilly Clementine

Chilly Clementine

Honeymilk

Honeymilk

Clementine

Clementine

mandvill

mandvill













Väga heaks terrassitaimeks on ka mandvil, mille õied on nii punased, roosad kui ka valged. Mandvilli lehed on tumerohelised ja nahkjad. Õitsemise ajal armastab ta pidevalt niisket mulda, ning lehtede piserdamist toasooja veega. Taim vajab ka toestamist võrel! Sügiseti tuleb mandvilli liiga pikaks veninud varred tagasi lõigata, ning talvisel perioodil armastab ta 15-18 °C temperatuuri. Samuti võib mandvill puhkeperioodil osaliselt või täielikult langetada oma lehed. Ära unusta teda kevadel hea drenaažiga mulda ümber istutada!

Tõeline kaunitar on ka inglitrompet, mis ei taha otsest päikest, kuid armastab sooja ning tuulevaikset kohta. Seega on ka inglitrompeti õige koht just terrassil. Inglitrompeti õied on suured (kuni 40 cm), eredavärvilised ning magusa lõhnaga. Ka inglitrompet vajab kasvuperioodil rikkalikku kastmist ning väetamist 2 korda kuus. Talvel tahab taim olla jahedas (5-10 °C). Ära unusta taime igal kevadel ümber istutada!

inglitrompet

inglitrompet

lembeliilia

lembeliilia

oleander

oleander













Terrassile soovitame ka lembeliiliat, mille õisikuvars on tugev ning paljude siniste ja valgete õitega, mis meenutavad liiliat. Lembeliilia on hästi lopsakas ja ilus isegi siis, kui taim ei õitse, sest tema juurmised lehed on pikad ja läikivad ning moodustavad kuni 45 cm kõrguse puhma. Lembeliilia armastab mõõdukat kastmist, taim ei talu seisvat vett, seega lase mullapinnal enne kastmist pisut kuivada. Ka väetamist tahab ta 1 kord kuus kasvuperioodi ajal. Taim vajab talvel puhkeperioodi 8-10 °C juures. Ümber istutada võib teda ainult siis, kui pott on lootusetult väikseks jäänud.

Terrassile võib kasvama panna ka kauni oleandri. Oleander on kiirekasvuline, püstise kasvukujuga põõsas. Tema õied on valged, punased, roosad ja helekollased. Õie läbimõõt on 2,5 cm. Õitsemise ajal lõhnab oleander väga intensiivselt, seega ei ole taim sobilik inimestele, kes on väga lõhnatundlikud. Kevadel/suvel armastab oleander valgust ja soojust. Oleander armastab rikkalikku kastmist ning väetamist 2-3 korda kuus. Talvine puhkeperiood peaks mööduma valges ja jahedas (alla +10 °C). Talveperioodil peaks oleandrit kastma minimaalselt, kuid peab jälgima, et muld täielikult ära ei kuivaks. Samuti on oleandril mürgised nii õied, lehed kui ka taimemahl. Kui peres on väiksed lapsed ja lemmikloomad, siis tuleks taime mürgisuse tõttu selle kasvatamisest loobuda.

Sisestatud: 06.06.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki