Artiklid ja uudised

Mehaanilised paneelkardinad

Üksteise kõrval asuvate kangapaanidega mehaanilised kardinad, mille osi saab külgsuunas liigutada, on meieni jõudnud Jaapanist, kus selliste konstruktsioonide traditsioonilisi variante on juba sajandeid kasutatud ruumijaotuselemendina.


Meie mõistes „paneelkardinad” on üha enam populaarsust kogumas tänu funktsionaalsusele ja lihtsale disainile.

Paneelkardin sobib hästi minimalistlikuma stiiliga interjööri, samuti kontoriruumidesse ja büroodesse. Paneelkardinat saad edukalt kasutada ka ruumijaotuselemendina, ruumijagajana.
Paneelkardin pakub toredat alternatiivi traditsioonilistele volditud kardinatele.


Paneelid on külgsuunas vabalt liigutatavad. Kardinaid saab juhtida ükshaaval käsitsi, nöörist kõiki korraga või osade kaupa ning samuti ka elektriliselt puldist.


Paneelide valmistamiseks võib kasutada väga erinevaid materjale, mille struktuur ja värvivalik tekitab ruumis erinevaid efekte. Paneele on võimalik teha nii paksemast kui ka õhemast kangast, rulookangast, puit-bambus- ja ka dšuuditmaterjalist.


Eriti pilkupüüdvalt ja dekoratiivselt mõjuvad söövitatud kangast valmistatud paneelid.
Materjali valikul tuleks arvestada kardina funktsiooni ruumis (dekoratiivne, privaatsust suurendav, valgust reguleeriv).


Mõõtude võtmisel tuleks arvestada:

1. Kuhu paigaldada kardinamehhanism? (lakke / seina peale)
2. Kui pikk võiks olla paani kõrgus? (akna lauani / akna lauast üle / maani)
3. Kui soovite, et kõrvaletõmmatud paneelid ei varjaks akna pinda, peaks vaatama, kas akna kõrval on piisavalt ruumi, et paneelid sinna kokku lükates ära mahuks.
4. Paani laius ja hulk sõltub kaetava ava mõõtmetest, paani laius võib olla 40–100cm (ülekäiguks peab jääma vähemalt 5cm).

Sisestatud: 24.09.2012