Artiklid ja uudised

Restaureerimise kursused

Tsunftijänes ootab kõiki huvilisi restaureerimise kursustele! Osa võivad võtta kõik soovijad olenemata vanusest ja soost. Eelnev töökogemus ei ole vajalik.

Järgmine töötuba toimub 2. märtsil 2013.a Tsunftijänes töökojas (Mõisa tee 2, Viimsi) algusega kell 12.00.


Osalemiseks registreeruge kodulehel ja võimalusel saatke eelnevalt korrastamist vajava eseme fotod. Siis saame koos otsustada, kas Teie valik on reaalne, et jõuda soovitud tulemuseni või peab eelnevalt mõne lihtsama esemega harjutama ja kogemusi omandama.

EESMÄRK: Õpetada läbi praktilise töö ja teoreetiliste teadmiste lihtsamaid mööblirestaureerimise võtteid. Antud kursus ei valmista ette kutselisi restauraatoreid.


MEETOD: Näitame ette töövõtted ja Teie püüate järele teha. Praktilise tööga kaasnevad teoreetilised kommentaarid. Õpetamine on individuaalne ja lähtub Teie poolt valitud esemest. Restaureerimise üldised põhimõtted räägime koos läbi. Soovitav on ese fotografeerida enne ja pärast restaureerimist, samuti töö käigus.

Teie küsite, meie vastame, jääte jänni, aitame.

ÕPITULEMUSED: Omandate teadmised, mis võimaldavad hiljem tööd iseseisvalt jätkata. Lihtsamad esemed saavad restaureeritud tõenäoliselt 2-3 õppepäevaga. Jätkuva huvi korral võite uue eseme töösse võtta aga võib ka piirduda ainukordse kogemusega. Õppimise ja töö käigus tulevad teadmised ja kogemused traditsioonilistest vanamööbli viimistlusviisidest, oskate määrata enamlevinud puiduliike, töötate lihtsamate puidutööriistadega . Lõpptulemusel viite koju tagasi oma kätega restaureeritud eseme.



KURSUSTE LÄBIVIIJAD:
Tiina Raal - töökogemus 30 aastat. Valdab traditsioonilisi viimistlusviise, tunneb vastavaid materjale ja vahendeid.
Mati Raal - töökogemus 32 aastat. Restaureerimisteaduste magister, EKA lektor

Sisestatud: 19.02.2013

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki