Artiklid ja uudised

Traditsiooniliste vormide edasiarendused VIPEX tootevalikus

Olukorras, kus inimesed aina enam austavad esemete ja materjalide ajalugu, on Vipex võtnud eesmärgiks uurida enda tootevalikus olevate sarjade inspiratsiooniallikaid, mille juured ulatuvad kaugemale kui oma silm oskaks seletada. Aina enam soovitakse enda kodu sisustada mööbli ja materjalidega, millel on ajalugu – mis räägivad lugu. Vaatluse alla jäävad nii Victoria-aegse tööstusrevolutsiooni tulemusena loodud keraamilistest plaatidest mustrid kui ka Ameerikas metroodes populaarseks saanud valge plaat.

Edasiarendus traditsioonilisest metroo keraamilisest plaadist

Metro Equipe

Metro Equipe

Kuigi selliseid plaate kasutatakse tänapäeval nii köökides kui ka vannitubades, siis nende ajalugu ulatub tagasi 20. sajandi algusaastatesse kui esmakordselt avati New Yorgis metroo- süsteem. Säravvalged 7,5 x 15 cm keraamilised plaadid kaunistasid metroojaamade platvorme ja olid kontrastiks värvilistele mosaiikidele. Hispaania tootja Equipe on lisaks traditsioonilistele tasapinnalistele plaatidele tulnud välja metroo plaatidest inspireeritud Metro sarjaga, mille plaadid paistavad silma trapetsikujuliseks tõstetud profiiliga ja 70ndatest aastatest inspireeritud dekooridega.

Tooteinfo >>>
EQUIPE CERAMICAS asutati 1999.aastal rahuldamaks aina suuremat nõudlust dekoratiivsete sokliliistude vastu. Alates 2005. aastast on Equipe suunanud oma jõud väikeseformaadiliste keraamiliste plaatide tootmise suunas, soovides saada juhtivaks nimeks sellel alal. Tootjat iseloomustab kvaliteetne disain ja vormiga manipuleerimine, mis on viinud traditsiooniliste keraamiliste plaatide taasleidmiseni.


Tükike viktoriaanlikku esteetikat linnakorterisse

Octagon Equipe

Octagon Equipe

19. sajandil Inglismaal tööstusrevolutsiooni ajal puhkes keraamiliste plaatide masstootmine õide ning jõudis kõrgpunkti 19.sajandi lõpus. Victoria-aegsete mustriraamatute kaudu on tänapäeval võimalik autentselt taasluua traditsioonilisi mustreid. Kaheksanurkne keraamiline plaat sai väga populaarseks mustrite kujundamisel. Ajalooliselt on sellist kaheksanurkset väikeste ruutudega ühendatud kombinatsiooni nimetatud vastavalt kas York’i või Nottingham’i mustriks olenevalt paigutusest.
Hispaania tootja Equipe sari Octagon imiteerib just seda sama mustrit, laiendades ühendusruudukeste dekoori valikut lihtsalt ja matilt viimistluselt läikivale ja metalsele.

Tooteinfo >>>

Uuenenud Svea sari Svedbergs’ilt

Svedbergs Svea

Svedbergs Svea

Uuendades Svea sarja on Svedbergs ammutanud inspiratsiooni eelmise sajandi vahetusel domineerinud esteetikast. Tulemuseks on väljendusrikas interpretatsioon Skandinaavia käsitöö traditsioonidest. Peened detailid hõlmavad endas nahast ja kroomitud käepidemeid, mida täiendavad kaasaaegse disainiga segistid. Oma ajatu vormiga sobib Svea mööbel ideaalselt eelmise sajandi linnakorterisse või hubasesse rannamajja.

Tooteinfo >>>

Svedbergs asutati 1920. aastal, aga vannitoa mööblit toodetakse alates 1962.aastast. Täna on Svedbergs Skandinaavia regiooni liider pakkudes terviklikku lahendust vannitubadele. Tootja paistab silma kõrgetasemelise disainiga, mis ühelt poolt austab Põhjamaade käsitöö traditsioone, teisalt rõhutab innovaatilisuse tähtsust ning modernse vannitoa lahutamatut omadust – olla mugav kasutajale.


Sisestatud: 18.02.2014