Artiklid ja uudised

Pärjati Aasta Kodu võidukodud


Teisipäeval, 18. veebruaril kuulutati Kadrioru Kunstimuuseumis pidulikult välja Aasta Kodu 2014 võitjad, kus peavõidu sai Kädi Kaasikmäe ja Ando Heilmanni Tallinnas asuv korter. Premeeriti ka rahvažürii poolt lemmikuks valitud perekond Randmaade kodu Pärnumaal.

Aasta Kodu peapreemia: Kädi Kaasikmäe ja Ando Heilmanni kodu Tallinnas

Aasta Kodu peapreemia: Kädi Kaasikmäe ja Ando Heilmanni kodu Tallinnas

Aasta Kodu Rahva Lemmik: perekond Randmaa kodu Pärnumaal, Sindis

Aasta Kodu Rahva Lemmik: perekond Randmaa kodu Pärnumaal, Sindis

Mõlemale võidukodule anti K-rauta poolt üle vastavalt 3200 ja 650 eurot.

K-rauta turunduse vanemspetsialist Maarja-Liis Toomik sõnas, et nii peavõidu kui Rahva Lemmiku kodu jäi silma Põhjamaise minimalistlikkuse ja lihtsusega, kus interjööris rõhk pandud mõnele efektsele detailile. “Värve ja kontraste julgevad koduomanikud kasutada. Jätkuvalt on moes ka taaskasutus ja isetegemine,” lisas Toomik.




Nii on ka tänavu Rahva Lemmiku võitjaks tituleeritud perekond Randmaad oma kodu loomisel hinnanud eelkõige isemeisterdamise rõõmu. “Meie pere väärtustab kõike, mis on tehtud oma kätega, nendel asjadel oleks kui võluvägi sees,” ütles perenaine Laili Randmaa.



Lisaks käsitööle on perele väga hingelähedaseks muutunud ka taaskasutus ja renoveerimine. “Kuidagi kurb on näha mööblitükke, mis on kaotanud oma esialgse sära ning kergekäeliselt välja vahetatud uue, aga mitte nii väärtusliku vastu vaid seepärast, et see on uus,” lisas Randmaa. “Tore on ju lisada omapoolseid ideid ja anda mööblile uus võimalus särada.”

Aasta Kodu Rahva Lemmikut on välja antud alates 2010. aastast ning võitja selgitatakse välja internetihääletuse teel. “See, mida hindab ja märkab kodudes naaber, lähedane või peretuttav, on üsnagi erinev sellest, mis jääb silma professionaalidele. Seetõttu kaasasime žüriisse kõik eestimaalased,” lisas Toomik.

Aasta Kodu konkurss toimus tänavu juba 17. korda. Lisaks Rahva Lemmiku auhinnale toetab K-rauta 3200 euroga ka Aasta Kodu peaauhinna võitjat.

Eesti juhtiv kodu- ja ehituskaupade müüja Rautakesko AS kuulub Soome kaubandus- ja logistikakontserni Kesko. Kontsern tegutseb Põhjamaades, Baltikumis ja Venemaal. Eestis tegutseb K-rauta kaubamärgi all 8 kauplust.

Vaata mahukamat fotogaleriid mõlemast võidukodust >>>
Fotode autor: Priit Grepp / Kodukiri

Sisestatud: 18.02.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki