Artiklid ja uudised

Kasvuhoonete teejuht


Meie põhjamaise taeva all moodustavad aed ja selle nurgas väike kasvuhoone aiaelu olulise osa. Toimetamised aias on seotud igakevadise seemnete külvamisega, taimede paljundamisega, nende ettekasvatamisega, ajatamisega või külma eest varjamisega – seda kõike on meie kliimas raske korraldada ilma kasvuhoone abita. Kesksuvisel ajal pakub kasvuhoone suvitamise võimalust toataimedele, aga sügisilmade saabudes võimaldab ta suvepikendust erilistele aiataimedele. Külmal ajal aitab kasvuhoone ületalve elada mõnel õrnemal lemmikul. Kasvuhoone on ühtlasi ka aiapidaja jaoks väike isiklik sanatoorium - koht, kus aurava joogitassi seltsis nautida kevadpäikese hellitushetki.

Aianduskeskuses Hansaplant on suur valik erinevate mõõtude ja materjalidega kasvuhooneid.
Kindlasti leiad Hansaplantist just Sinu aeda kõige sobivama kasvuhoone.

Juliana kasvuhooned
Juliana kasvuhooned on väga kvaliteetsed ja vastupidavad ning kergesti paigaldatavad kasvuhooned. Kasvuhooneid on saadaval nii klaasiga, karastatud klaasiga kui ka polükarbonaadiga. Saad valida paljude erinevate mudelite ja lahenduste vahel (0,9 kuni 72,0 m²). Kasvuhoonete konstruktsioon on Taani kvaliteediga ja valmistatud vastavalt Skandinaavia ilmastikutingimustele, kus on tugevaid tuuli ja rohkelt lund. Kasvuhoonete katuse kalle on 30 kraadi, et kondentsvesi taimedele ei tilguks. Kõiki katuseaknaid on võimalik avada kuni nende horisontaalasendini. See tagab kasvuhoone parima õhutuse!

Pakend: profiilid ja polükarbonaatplaadid pakendatakse keskkonnasõbralikesse kartongist pakenditesse. Klaasid on pakendatud puidust kastidesse. Kaasas on paigaldusjuhendid jooniste ja detailinumbritega. Komplektis on poldid, mutrid, kruvid, tihendid, liistud ja silikonid.
Terasest alusraam ja uksed on musta värvi ning konstrueeritud nii, et sobivad madala ukselävega, mis omakorda kindlustab ja lihtsustab kasvuhoone ülespaneku.

Kõikidele kasvuhoone karkassidele kehtib 12 aastane garantii, polükarbonaatplaatidele 10 aastane garantii.
Tarneaeg on kasvuhoonetel 2 nädalat. Võimalik on tellida paigaldus ja kojuvedu, mille hind lepitakse eraldi kokku.


Kasvuhoone Juliana Premium 8,8 m² Allikas: hansaplant.ee

Kasvuhoone Juliana Premium 8,8 m² Allikas: hansaplant.ee

Kasvuhoone Juliana Premium 8,8 m²
Juliana Premium sarja kasvuhoonel on 2 katuseluuki, lukustatavad paarisuksed hingedega, kaheosalised, madala uksepakuga, kaanega vihmaveerennid, kaasas vihmaveetorud, kasvuhoonel on alumiiniumist karkass. Saadaval veel 10,9 m², 13,0 m².

Mõõdud: 296 (pikkus) x 296(laius) x 267 (harjani) cm. Külgmiste seinte kõrgus 172 cm. Alusraami kõrgus 12 cm.

Kasvuhoone antratsiit 3 mm klaasiga hind 2499 €.
Kasvuhoone antratsiit 6 mm polükarbonaat hind 2799 €.
Alusraam musta värvi 309 €.

 Kasvuhoone Juliana Classic  7,2 m² Allikas: hansaplant.ee

Kasvuhoone Juliana Classic 7,2 m² Allikas: hansaplant.ee

Kasvuhoone Juliana Classic 7,2 m²
Juliana Classic sarja kasvuhoone on puitkarkassil karastataud 3 mm klaasiga, lisaks on 2 katuseluuki, 2 küljeluuki, 1 lükanduks 60 cm. Saadaval väiksem 4,4 m² kasvuhoone.

Mõõdud: 299 (pikkus) x 241 (laius) x 250 (harjani) cm. Külgmiste seinte kõrgus 162 cm. Rohelise alusraami kõrgus on 12 cm.

Kasvuhoone 3 mm karastatud klaasiga hind: 2 995 €
Roheline alusraam: 239 €
Lisaks on võimalik tellida puidust lauda 70 x 290 cm: 209 € ja riiulit 25 x 290 cm: 149 €.

Palram kasvuhooned
Kasvuhooned on alumiiniumist raamiga ja praktiliselt purunematutest polükarbonaat (kihtplastik) paneelidest. Kasvuhooned on UV-kaitsega, vastupidavad ja kauakestvad ning vettpidavad. Polükarbonaat paneelid tagavad valguse hea läbilaskvuse ja kaitsevad 99,9% kahjuliku UV kiirguse eest. On ülihea soojapidavusega ja hoiavad hästi sisemist temperatuuri. Kasvuhoone on väga lihtsalt kokkupandav ja kerge kaaluga.

Garantii on on alusraamile 3 aastat, kihtplastikule 10 aastat.
Tarneaeg on kasvuhoonel 1 nädal. Võimalik tellida kasvuhoone koju, hind Tallinn, Harjumaa 24 €, mujale Eestisse kokkuleppel.

Kasvuhoone Palram 5,8 m² Allikas: hansaplant.ee

Kasvuhoone Palram 5,8 m² Allikas: hansaplant.ee


Kasvuhoone Palram 5,8 m²
Komplektis on alumiiniumist tsingitud raam, löögikindel 4 mm kihtplastik, ühes otsas hingedel uks, 1/2 tuulutusluuki, lumekoormus 75 kg/m². Kasvuhoonet on lihtne eestikeelse juhendi järgi kokku panna ning oma autoga transportida: ainult 2 pakki, millest 1 kaalub 30 kg ja teine 10 kg. Pakendite mõõdud 323x19x11 cm ja 120x62x13 cm. Kaasas on eestikeelne kasvuhoone paigaldusjuhis. Saadaval veel 8,03 m² kasvuhoone.

Mõõdud: 310 (pikkus) x 185 (laius) x 209 (kõrgus) cm.

Soodushind: 399 €, tavahind 499 €

Euro-Serre kasvuhooned
Euro-Serre on Belgia kasvuhoonete tootja keskmisest nõudlikumale tarbijale. Kõik kasvuhooned, verandad ja talveaiad on tehtud kõrgekvaliteedilisest alumiiniumisulamist (karpraam), mis tagab konstruktsiooni vastupidavuse ning pikaealisuse. Belgia kasvuhooned teeb eriliseks veel see, et ainukese tootjana maailmas on kasvuhoonete polükarbonaadi plaadid kinniste otstega (üks ots on hingava kattega). Tänu sellele püsivad plaadi sisepinnad aastaid puhtana ja hoiavad eriti hästi sooja.
Kõik mudelid on kaetud kas karastatud klaasi, pakettklaasi või polükarbonaatkattega. Mudelivalikust leiab kindlasti sobivas suuruses kasvuhoone või talveaia.

Euro-Serre kasvuhoonetel kuulub komplekti kasvuhoone sisene sprinkler vihmutus-süsteem. See on kasvuhoone laes olev juuspeenete avadega kastmissüsteem, mis ühendatakse veevoolikuga. Kasvuhoonetes on lisaks välise vihmavee ärajuhtimisele veel ainulaadne sisemise kondensvee ärajuhtimise süsteem.

Kõik kasutatavad polükarbonaatplaadid on on väljast ultraviolettkiirguse kindla kaitsekihiga kaetud ning seestpoolt spetsiaalse tilkumiskindla kattega. Kogu kondenseeruv niiskus juhitakse tilkhaaval kogumisrennidesse.

Euro- Serre kasvuhoone Maxi 9 m² Allikas: hansaplant.ee

Euro- Serre kasvuhoone Maxi 9 m² Allikas: hansaplant.ee

Kasvuhoone Maxi 9 m²
Kasvuhoone on 8 mm polükarbonaadist koos alumiiniumist alusraamiga, 2 akent, lükanduksega.

Mõõdud: 236(laius) x 380 (pikkus) cm. Katuseharja kõrgus koos alusraamiga on 236 cm ning külgseina kõrgus koos 13 cm alusraamiga on 181 cm. Suured katuseluugid tagavad hea õhuvahetuse. Iga seinavahe on umbes 75 cm laiune. Kasvuhoonel on 84 cm lükanduks. Alusraam on tugevast karpprofiilist, mille küljes ankruvaiad, mida saab maasse kaevata või segusse valada. Sellisena võib alusraam asendada eraldi vundamendi tegemist. Vaikimisi on kasvuhoone raam matt-alumiiniumi tooni kuid kasvuhoone saab tellida ka pulbervärvitult RAL toonides lisatasu eest. Saadaval veel 10,7 m², 11,7 m², 14,1 m², 16 m², 18,7 m² suurused kasvuhooned.


Kasvuhoone toomine koju Tallinn, Harjumaa 48 €;
Läänemaa, Tartu, Rakvere, Pärnu 66 €;
Saaremaa, Valga, Võru, Narva jt. 114 €. Kasvuhoone mahub pika kastiga veokisse.

Kasvuhoone kokkupanemine 1 päevaga: 624 € Tallinn, Harjumaa;
Läänemaa, Tartu, Rakvere, Pärnu 642 €;
Saaremaa, Valga, Võru, Narva jt. 834 €.

Kasvuhoone hind: 2150 €

Kekkilä kasvuhooned
Ka väikesesse ridaelamu aeda võib mahtuda algajale sobiv kasvuhoone. Võimaldab väikese ürdi- või tomatilapi rajamist ning põhiliste aiatööriistade hoidmist. Kasvuhoone on ainulaadne kuuri ja kasvuhoone kombinatsioon, mida võid kasutada nii väikeses mahus taimekasvatuseks, aiatarvikute hoidmiseks kui puhkuseks.

Erinevatest moodulitest saab ehitada neli kasvuhoone varianti, mis arvestavad erinevate aiaunelmate ja -tüüpidega. Tänu moodullahendusele on kasvuhoonet lihtne ise kokku panna. Kasvuhoone on vastupidav Soome kvaliteettoode, mis on valmistatud kodumaisest puidust ja karastatud klaasist. Kasvuhoone võib värvida oma majaga sama värvi või vastavalt oma soovile. Lisavarustususena on võimalik tellida kasvatuskastid või riiulid. Kaasas kasvuhoone kokkupanemise juhend, ka DVD-na. Saadaval on veel moodulitest kokkupandavad kasvuhooned Ind, Puhkus, Saak.

Transport Eesti piires kliendile tasuta v.a. saared. Ei laiene eraldi tellitud lisamoodulitele ja varuosadele.
Tarneaeg kuni 4 nädalat.

Kekkilä kasvuhoone Võrse 4 m² Allikas: hansaplant.ee

Kekkilä kasvuhoone Võrse 4 m² Allikas: hansaplant.ee

Kasvuhoone Võrse 4 m²
Kokkupandud kasvuhoone mõõdud: 1,9 x 2,107 x 2,75 m, kaal: 431 kg.

Materjalid: puukaitseainega töödeldud mänd (sisaldab hallituse teket ennetavat ainet) ja karastatud klaas.

Katus: masinkeevituse mulje jättev plekk-katus, kuulub komplekti; plekk-katuse osal on rennid. Kasvuhoone ventilatsioon: kindlustatud temperatuurile reageerivate gaasivedrudega. Kättetoimetamine elementidena eriveoautodega. Kokkupanekuks vajalikud kruvid ja hinged kuuluvad komplekti. Karkassi jämedus: 72 mm. Klaasseinad ja katuseklaasid: 4 mm karastatud klaasist. Vundament ei kuulu komplekti.

Kasvuhoone hind: 2 290 €

Kasvuhooned Ecoslider
Kaarkatusega kasvuhooned EcoSlider on üks populaarsemaid kasvuhoonete liike, mis erinevad oma mitmefunktsionaalsuse poolest. Kaarkatuse konstruktsiooni aluseks on paralleelselt asetsevad fermid, mis kujutavad endast omavahel ristuvate ja konstruktsiooni tugevdavate osadega kaari, tehes EcoSlider kasvuhooned eriliselt vastupidavaks. Kaarekujuline konstruktsioon meenutab läbipaistvat tunnelit, mis on külgedest piiratud lamedate seintega, mille sees paiknevad suured uksed ja tuulutusaknad.
Kvaliteetne „Lexan“ (Austria) polükarbonaatkate teeb EcoSlider kasvuhooned vastupidavaks karmidele ilmastikuoludele, nagu seda on tugev tuul, märg lumi, rahe ja ultraviolettkiirguse mõju.
Kaarkatus kindlustab suurepärase ja ühtlase valgustatuse kasvuhoone sees ning tänu oma ümarale kujule vähendab lume kuhjumise ohtu.

EcoSlider kasvuhooneid on kolmes standardlaiuses: 3 m, 3,5 m ja 4 m. Kasvuhooneid pannakse kokku moodulitest, mille standardpikkus on 2 m, mis teeb kasvuhoone kokkupaneku lihtsamaks ja võimaldab vajadusel pikkust hõlpsasti juurde lisada. Vajadusel võib EcoSlider kasvuhoone lahti võtmata ümber tõsta, milleks tuleb vaid pinnasekinnitused lahti ühendada ja kasvuhoone uues kohas uuesti fikseerida.

EcoSlider kasvuhoonetes on tähelepanu keskpunktis ventilatsioon, kus efektiivne manuaalne tuulutamine kindlustatakse slaiderite abil (lisavarustus). Orinteeruv kasutusiga on 20 aastat. Tarneaeg 5 päeva.

Kasvuhoone Ecoslider Standard 12 m²  Allikas: hansaplant.ee

Kasvuhoone Ecoslider Standard 12 m² Allikas: hansaplant.ee
Kasvuhoone Ecoslider Standard 12 m²
Komplekti kuuluvad 4 mm polükarbonaatkate ja antiseptikuga immutatud prussist vundamendi alusraam. Lihtne kokku panna, aega võtab 3 kuni 6 tundi. Mõlemas otsaseinas on suured tuulutusaknad. Vertikaalkoormus kuni 700 kg/m² .

Mõõdud: 300 (laius) cm x 400 (pikkus) x 210 (ilma alusraamita) cm. Vundamendi alusraami kõrgus 10 cm, puidust 15 cm.

Kasvuhoone hind: 639 €.
Puidust alusraam siberi lehisest 70 €.
Kasvuhoone kohaletoimetamine Tallinn, Harjumaa 30 €, üle Eesti 60 €.
Võimalus lasta kasvuhoone oma kodus kokku panna 130 €.

Sisestatud: 06.05.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki