Artiklid ja uudised

Puitterrass on alati kindel valik

Kui Teil on oma maja, aga terrassi veel ei ole, tasuks kindlasti mõelda selle ehitamise peale. Terrass on asendamatu eluruumi osa, et nautida päikest ja värsket õhku. Valgustatud terrass lisab veelgi efekti ja pole midagi paremat kui soojadel suveõhtutel koos perega terrassil aega veeta. Terrassi ehitust planeerides tuleks arvestada ka selle asukohaga, tark valik on ehitada terrass õhtupäikese poole.

Pruun terrassilaud Allikas: www.puitaed.ee

Pruun terrassilaud Allikas: www.puitaed.ee
Terrassimaterjal - kui terrassile on õige koht leitud, siis järgmisena tasub mõelda kasutatava terrassimaterjali peale. Aed Puit & Kodu soovitab selleks
sügavimmutatud terrassilauda, mida hiljem saab kerge vaevaga
õlitada või töödelda. Valida on pruuni ja rohelise tooni vahel.
Terrassi karkass ehitada samamoodi sügavimmutatud materjalist,
nii säilib puit ja ei teki hallitust. Madalamate pindade korral kasutatakse geotekstiilvõrku, hoidmaks ära umbrohu kasvamist vastu puidu aluspinda.

 Allikas: www.puitaed.ee

Allikas: www.puitaed.ee

 Allikas: www.puitaed.ee

Allikas: www.puitaed.ee

Terrassipiirded
Terrassipiirete valik, materjal ja kujundus on kliendi personaalne soov. Näiteks kui krunti ümbritseb võrkaed, siis terrassi võib piirata osaliselt läbipaismatu piirde või vaheseinaga, et säiliks privaatsus ning samas oleks ka tuulevarju eest. Katuseterrassi puhul on esmane, et piire täidaks kõik turvanõuded. Terrassipiirdeks võib kasutada klaasi, metalli ja puitu aga vabalt saab kasutada ka köisi või erinevaid bambusmatte.

 Allikas: www.puitaed.ee

Allikas: www.puitaed.ee

 Allikas: www.puitaed.ee

Allikas: www.puitaed.ee

Terrassihooldus
Puitterrass, mis peab vastu pidama päikesekiirtele, külmale ja kuumale, vajab kindlasti korrapärast hooldust. Vastasel juhul muutub pealispind halliks ning eelnevalt töötlemata puit pehmeks. Hoolduseks kasutatakse erinevat puidutõrva ja õlisid. Naturaalsele puidule kantakse kaitsev õlikiht esimesel võimalusel, seevastu süvaimmutatud puidule aga järgneval aastal, et puit saaks kuivada. Sõltuvalt kulumise kiirusest õlitatakse puitu ühe kuni kahe aasta tagant. Süvaimmutatud puidust terrassid peavad vastu kuni 20 aastat.

Alusta terrassiehitusega juba täna ja kirjuta meile oma soovidest!

Vaata lisaks:
Puidukaitsevahendid
Puitaiad
Aed Puit & Kodu OÜ
Tel. +372 566 30321
e-post: info@puitaed.ee

Sisestatud: 09.07.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

Turule on jõudnud nanotehnoloogiline iseparanev krohv

Turule on jõudnud nanotehnoloogiline iseparanev krohv

Fassaadikrohvid ja terviklikud fassaadisüsteemid on oma arengus jõudnud nüüd päris nanotehnoloogiani. Nanokrohvide nimetus on kasutusel olnud juba aastaid, aga oma nimetuselt pole neil rohkem ühist kui elementide suurust mõõdetava mõõtühiku “nano” kasutamisega. Tänapäeval pole küsimus enam selles, kui suur on krohvi tera suurus ega see, millega saavutatakse vastupidavus ja elastsus. Nüüd räägime juba kui palju suudab fassaadikrohv end ise taastada ja uuesti nanotasandil molekule omavahel siduda.

vaata kõiki