Artiklid ja uudised

Selgusid disainiauhinna BRUNO nominendid

Äsja selgusid tootedisaini auhinna BRUNO nominendid. 145-st kandidaadist valis žürii välja 79 finalisti, millest silmapaistvamad jõuavad kataloogi ning ka näitusele, mis avatakse 25. septembril teatris NO99. Edasi pääsesid teosed, mis leidsid vähemalt kahe žüriiliikme poolehoiu.

Kaalukasse otsustajateringi kuuluvad Elissa Bloom (USA), Tania De Bruycker (Belgia), Paolo Favoretto (Itaalia), Michael Dumiak (USA, Saksamaa), Heikki Zoova (Eesti).

Tootedisaini auhind BRUNO antakse parimale disainilahendusele kahes kategoorias: PARIM TÖÖSTUSDISAIN ja PARIM AUTORIDISAIN. Tööde puhul hinnatakse uuenduslikkust; esteetilist ja konstruktiivset lahendust; funktsionaalsust; perspektiivset tootmisvalmidust; kasutaja- ja keskkonnasõbralikkust. Mõlema preemia suurus on 4500 €.

Preemiaid jagatakse Disainiöö raames toimuval „Eesti Disainiauhinnad 2014“ pidulikul galal 26. septembril Lilleküla jalgpallihallis (Facebook), kus antakse veel üle auhinnad graafilise ja veebidisaini, teenusedisaini ja noorte disainerite kategooriates.

Disainiauhinna välja andmisega soovib Eesti Disainerite Liit väärtustada disaineri ametit ja demonstreerida disaini potentsiaali ettevõtluses ja avalikus sektoris. Tootedisainiauhinda BRUNO antakse välja alates 2006. aastast. Auhind on nime saanud Eesti disainihariduse rajajaja BRUNO Tombergi järgi. Eesti Disainiauhindu annab välja Eesti Disainerite Liit koostöös Eesti Disainikeskuse, ADC*Estonia ja Teenusmajanduse Kojaga.

Nominentidest:

* Mihkel Güsson. Shaka Weather Station.

Mihkel Güsson - Shaka Weather Station uut tüüpi ilmasensorid Allikas: www.edl.ee

Mihkel Güsson - Shaka Weather Station uut tüüpi ilmasensorid Allikas: www.edl.ee

Shaka Wind Meter ja Shaka Weather Station on uut tüüpi ilmasensorid, mis ühilduvad nutiseadmetega ja muudavad need kaasaskantavateks ilmajaamadeks. Mõõtmistel saadud info kogutakse ja seda saab jagada teiste kasutajatega. Selline kasutusviis loob uut tüüpi ilmavõrgustiku, mis põhineb väga erineva taustaga kasutajate kogutud infol.

* Raili Keiv. Portselan kohtub betooniga/ 1955. – 1970. aastate Tallinna kohvikukultuurist inspireeritud serviis.

Raili Keiv - betoonist ja portselanist kannud Allikas: www.edl.ee

Raili Keiv - betoonist ja portselanist kannud Allikas: www.edl.ee

Betoon, mis seostub paljudele eelkõige mastaapse arhitektuuriga, on seekord leidnud koha kohviserviisi osana. Industriaalne betoon astub siin dialoogi õrna ja peene portselaniga.
Impulsiks kujunesid Eesti Filmiarhiivist pärit meeleolukad fotod 1955. – 1970. aastate Tallinna kohvikuinterjööridest. Katsetuste baasil arenes kohvikumeeleolust inspireeritud serviis. Betooni ja portselani ühendamise mõttest kasvas välja kaks erinevat sarja: kohvikann koos tassidega ning eksperimentaalsed betoonkandikud, milles kasutati vanu portselannõusid.

* Marilyn Piirsalu. Iste Päevakoer.

Marilyn Piirsalu - iste Päevakoer Allikas: www.edl.ee

Marilyn Piirsalu - iste Päevakoer Allikas: www.edl.ee

Istme ja lamamisasemena kasutatav käsitöövildi detailidest tekstiilobjekt. Iste on täidetud polüesterkiust sisupatjadega, mis on eemaldatavad. Toote valmistamisel kasutatakse oü Feltmill tootmisjääke, mis sünnivad käsitöövildist toodete kõrvalproduktina.

 Allikas: www.edl.ee

Allikas: www.edl.ee

Eesti Disainerite Liit
Disainiöö
Facebook

Tutvu erinevate kategooriate konkursitöödega >>>siit!

Disainiöö raames selgitatakse välja BRUNO publiku lemmik aastal 2014.
BRUNO 2014 nominendid - Publiku lemmiku valimine tee siin!

Sisestatud: 06.09.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki