Artiklid ja uudised

Radise tooted Eesti disainiauhind Bruno nominentidena

Selle aasta Eesti disainiauhind Bruno nominentideks "parim tööstusdisain" valdkonnas on mitmed Radise tooted. Vineerist tool Leelo, mööbliseeria HUH, riiul SIK-SAK, kirjutuslaua komplekt PIU PAU ja nagi AVE on esitletud tunnustatud auhinna konkursis. Radis pakub mitmesuguseid puidust sisustuselemente nii tuppa kui aeda: vineerist lauad, riiulid, kiiktoolid, diivanilauad, kummutid, TV-alused, tumbad, voodid, eritellimusel mööbel, lastemööbel, lehtlad, aiamööbel, aiakiiged, mänguväljakud, lastemajad.


Tool LEELO - 2014 Eesti disaini auhind Bruno nominent - parim tööstusdisain

LEELO on mugav ja ergonoomiline iste, mille eesmärgiks on oma erksate toonide ja julge vormiga tuua põnevust ja värskust meie reeglina tagasihoidlikku interjööri. Samas muudavad loodusest pärinevad vormid ja mustrid tooli piisavalt äratuntavaks, et kõnetada erinevaid sihtgruppe – nii lapsi, vanemaid kui ka vanavanemaid. Ka interjööri osas ei sea LEELO piiranguid, sobitudes hästi erinevatesse keskkondadesse.

LEELO arendus sai alguse 2012. aastal Tartu Kõrgemas Kunstikoolis. Valminud prototüüpi esitleti 2013. aastal Stockholmi sisustusmessil ja Tent Londoni disinimessil. Tänaseks on koostöös Radis OÜga tudengite valmistatud prototüübist saanud tööstuslikuks tootmiseks valmisolev toode. Žakaarkangas valmib Leedu ettevõttes Audejas. Autorikanga muster on kohandatud ettevõtte tehnoloogilistele võimalustele vastavaks. Kangast on võimalik tellida erinevates värvitoonides: roheline, sinine, kollane, punane. Kanga põhiosa, mis moodustab äratuntava mustri, on musta värvi. Puidu viimistlus on saadaval heleda ja tumedana.

Olgugi et tulemus on lihtne, mänguline ja lõbus, on LEELO vorm tegelikult üles ehitatud rangele geomeetrilisele süsteemile, kus iga nurk on täpselt sobivaks välja töötatud, tagades tooli istumismugavuse ja ergonoomilisuse. Vormi juures on mõeldud ka materjalisäästlikkusele, mille tulemusel vineerdetailide ja kanga välja lõikamisel on materjalikadu minimaalne. Metallist ühendusdetailid muudavad tooli kokku panemise protsessi lihtsaks, sellega saab hakkama ka klient oma kodus, kasutades tavapäraseid käsitööriistu. Lahtivõetavus annab ka võimaluse toodet kompaktselt pakendada ja transportida.

Tool LEELO Allikas: www.radis.ee

Tool LEELO Allikas: www.radis.ee

Autor(id): Mari Kõrgesaar, Maria Kuusik
Kategooria: parim tööstusdisain
Materjal: kasepuit, kasevineer, teras, žakaarkangas
Mõõdud: Laius: 820 mm, kõrgus: 740 mm, sügavus: 450 mm
Tootja/tellija nimi: Radis
Aasta: 2012


Mööbliseeria HUH - 2014 Eesti disaini auhind Bruno nominent - parim tööstusdisain

Tegemist on retro stiilis mööbliseeriaga HUH, kuhu kuuluvad TV-alus, kummut, söögilaud, diivanilaud, kirjutuslaud, voodi ja öökapp.
TV-alus, mis kannatab ka suuremat telerit ning kuhu riiulitele mahub ka kõik muu vajalik tehnika. Lükanduksed avanevad mõlemale poole. Tagaseinas juhtmeauk.
Mahukas kummut, kus külgedel uksed, keskel kolm sahtlit.
Valmistatud kasevineerist, õlitatud, jalad ja uksed värvitud.
Saadaval eri toonides - tammekarva õli musta värviga või pähklitooni õli valgega.
Lihtne kokku panna, pakendatult võtab vähe ruumi transportides, mis eksportides oluline.

Kummut HUH Allikas: www.radis.ee

Kummut HUH Allikas: www.radis.ee

Voodi HUH Allikas: www.radis.ee

Voodi HUH Allikas: www.radis.ee

Autor(id): Raul Abner
Kategooria: parim tööstusdisain
Materjal: Kasevineer
Mõõdud: Igal tootel on oma mõõdud, täpsem info http://radis.ee/tuppa
Tootja/tellija nimi: RADIS OÜ/RADIS OÜ
Aasta: 2014


Riiul SIK-SAK - 2014 Eesti disaini auhind Bruno nominent - parim tööstusdisain

Mahukas ja tugev riiul, mida saab kasutada ka õhulise ruumijagajana. Valmistatud vineerist, õlitatud, jalad värvitud või õlitatud. Jalad kinnituvad poltidega.
Saadaval eri toonides - riiulid naturaalsed, valged, tammekarva, pähklitooni või tumehallid, jalad naturaalsed, mustad või valged.
Saadaval ka väiksem SIK-SAK - neli horisontaalset riiulit suurusega 119x32 cm, kõrgus 117 cm.
Kerge kokku panna. Transportides võtab väga vähe ruumi.

Riiul SIK-SAK Allikas: www.radis.ee

Riiul SIK-SAK Allikas: www.radis.ee

Autor: Raul Abner
Kategooria: parim tööstusdisain
Materjal: Kasevineer ja valchromat
Mõõdud: Height 136 cm, width148 cm, depth 38 cm.
Tootja/tellija nimi: RADIS OÜ/RADIS OÜ
Aasta: 2013


Kirjutuslauakomplekt PIU PAU - 2014 Eesti disaini auhind Bruno nominent - parim tööstusdisain

Kirjutuslaud, millega sõna otseses mõttes haakub sahtliboks, kus on kaks sahtlit ja kaks riiulit. Mõeldud nii koju koolilapsele kui ka kontorisse. Valmistatud vineerist, õlitatud valge värviga ja punased detailid värvitud.
Saadaval erinevates värvitoonides, punase asemel näiteks must, sinine, roosa oranzh või kollane.
Kirjutuslaua PIU suurus on 65 x 130 cm, kõrgus 74 cm. Sahtliboks PAU laius on 44 cm, kõrgus 55 cm. Lauda ja sahtliboksi saab ka eraldi tellida, sahtliboks sobib näiteks magamistuppa öökapiks voodi kõrvale.
Kerge kokku panna, transportides võtab vähe ruumi.

Kirjutustlaud PIU-PAU Allikas: www.radis.ee

Kirjutustlaud PIU-PAU Allikas: www.radis.ee

Autor: Raul Abner
Kategooria: parim tööstusdisain
Materjal: kasevineer
Mõõdud: Kirjutuslaua PIU suurus on 65 x 130 cm, kõrgus 74 cm. Sahtliboks PAU laius on 44 cm, kõrgus 55 cm.
Tootja/tellija nimi: RADIS OÜ/RADIS OÜ
Aasta: 2012


Nagi AVE - 2014 Eesti disaini auhind Bruno nominent - parim tööstusdisain

Kerge ja funktsionaalne nagikomplekt istumisaluse ning jalanõuderiiuliga.
Valmistatud vineerist, õlitatud. Saadaval eri toonides - üleni valge või must, iste tammeõliga või pähklitooni, samuti tumehall ja naturaalne.
Kergesti kokkupandav ilma ühegi kruvita. Transpordil võtab vähe ruumi.

Nagi AVE Allikas: www.radis.ee

Nagi AVE Allikas: www.radis.ee

Autor: Raul Abner
Kategooria: parim tööstusdisain
Materjal: Kasevineer
Mõõdud: Kõrgus on 170cm, laius 70cm, sügavus 36cm
Tootja/tellija nimi: RADIS OÜ/RADIS OÜ
Aasta: 2012

Tutvu täpsemalt kõigi Radise toodetega siit!
Ka erisoovide korral võid julgelt pöörduda Radise poole.

Disainiöö raames selgitatakse välja BRUNO publiku lemmik aastal 2014.
BRUNO 2014 nominendid - Publiku lemmiku valimine tee siin!

Sisestatud: 18.09.2014

Radis Mööbel - põhjamaine elegants

Tel:
5558 5656
Aadress:
Järvekalda 33, Harkujärve, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Stockholmi mööblimess – jõud tulevikuks

Stockholmi mööblimess – jõud tulevikuks

Tänavuse aasta messikalender on alanud! Alustame sooja vastuvõtu osaliseks saanud 2024. aasta Stockholmi mööblimessiga, mis tähistas sellel korral eelkõige kogukonna vaimule juhindumist, kuid ka skaleerumisvõimekusele nii disainis kui tootmises. Lisaks kõigele olid esindatud kaasaegsed tipptasemel installatsioonid. 6.-10. veebruaril toimus Stockholmis põneva katselavana interjöörimess eelkõige ka uutele ideedele - see ongi kokkuvõttes juhtiv Skandinaavia sisustussündmus! Radis Furniture esitles oma uusimaid tooteid – uut ustega GRID riiulit, kodukontori lahendust CRANE'i ja lisaks teisi Eesti disaini uuenduslikke lahendusi. Radise stendi askoht C11:16.

Aasta 2024 - kõik soovivad hingata värskust!

Aasta 2024 - kõik soovivad hingata värskust!

Uus aasta toob jõuliselt disaini beeži ja elevendiluuvalget tooni, kuid seda koos tugeva kontrastiga. Siit edasi on ka lihtne arvata, miks Radis Furniture pakub CRANE riiulit nüüd ka valgete metalljalgadega.

2024. aasta toob rohkelt kontrasti, kokkukuuluvust loodusega ja jätkusuutliku mõtlemise praktikaid ning selgelt tuntavat karakterit. Need mõtted kajastuvad enim selle aasta tegemistes. Loodus tähendab palju ökoloogilisi materjale, looduslikke värvigammasid, väliskeskkonna sissetoomist taimede näol ja jätkusuutlikuse tsementeerimist kõige laiemal viisil sisekujunduses. Rohelus pole enam lihtsalt trend - see on elustiil! Öko-teadlikkus astub üha kesksemasse disainipositsiooni, üha enam suurendatakse looduse ligipääsu siseruumi, isegi kardinad on justkui takistus, mis tuleks eemaldada ja saata ajaloo prügikasti, et lasta sisse naturaalne valgus.

GRID ja CRANE on sirgunud suurteks

GRID ja CRANE on sirgunud suurteks

Pilkupüüdev GRID on nüüd kasvanud palju suuremaks. Endiselt kasutatav nii ruumijagajana või raamaturiiulina hubasuse lisamiseks, vinüülplaatide või kõigi vajalike dokumentide hoidmiseks seda nii kodus kui kontoris. Saadaval nüüdsest neljas suuruses - kuni 8×8 riiulivalemiga ja lisaks veel ka eritli praktiline versioon ustega. GRID on valmistatud keskkonnasõbralikust Koskisen HPL lamineeritud vineerist, tammespooniga vineerist või Forescolorist (orgaaniline läbivärvitud puitkiudplaat). Riiulil on sokkel, et sobituda erinevate põrandaliistudega. GRID on disainitud Raul Abneri poolt.

vaata kõiki