Artiklid ja uudised

Pinglagede tootja ja paigaldaja Vecta Design hoolib oma klientide tervisest

Vecta Design on enam kui 8 aastat Euroopa turul tegutsenud pinglagede tootja, turustaja ning paigaldaja.
Kuna paljud kliendid on küsinud, miks Vecta Design lagedel on iga 2 meetri järel õmblus, otsustati seda teemat lähemalt selgitada, kuna sellel on otsene seos tervisega!

Tervisele ohutud PVC materjalid on saadaval vaid kuni 2 meetri laiustena. Üle 2 meetri laiused materjalid on pinglae valmistamiseks odavamad ning neid on ka kergem tootmises kasutada, kuid need sisaldavad tervisele kahjulikke ftalaate.
Ftalaate kasutatakse PVC materjali tootmisprotsessis pinglae elastsuse saavutamiseks. Vecta Design hoolib oma klientide tervisest ja kasutab oma toodetes alternatiivset plastifikaatorit, mis ei sisalda ftalaate ning on tehtud taimsel baasil ja on tervisele täiesti ohutu.

 Allikas: www.vectadesign.com

Allikas: www.vectadesign.com

Ftalaadid - (dibutyl phthalate (DBP) ja di(2-ethylhexyl) phthalate (DEHP), butyl benzyl phthalate BBP või BzBP) - on meie igapäevakeskkonnas ühed kõige levinumad ained. Ftalaate kasutatakse peamiselt plastiku pehmendajatena (plastifikaatorina), aga ka mitmete lubrikantide ja lahustite tootmisel, neid leidub näiteks kosmeetikavahendites, mänguasjades, värvides, liimides, pakendites, pestitsiidides ja põrandakatetes.

Uuringud on näidanud, et ftalaadid võivad mõjutada inimese tervist rakutasandil, DBP, DEHP ja BBP on tuntud kui tõsiste arengudefektide põhjustajad. Samuti seostatakse ftalaate hormonaalsete muutustega, madalama spermatosoidide hulga ja kvaliteediga, ülekaalulisuse, diabeedi ja kilpnäärme talitluse häiretega ning tekitavad allergilisi haigusi sh astmat. Kahtlustatakse ka, et ftalaadid tekitavad vähkkasvajaid.

 Allikas: www.vectadesign.com

Allikas: www.vectadesign.com

Ftalaatide vältimiseks pinglaes tasub vältida tooteid ja tootjaid, kes pakuvad materjale, mis on laiemad kui 2 meetrit ning millel on magus lõhn, kuna ftalaatide peitmiseks kasutatakse lõhnaaineid.

Vecta Design OÜ
www.lagi.ee
www.vectadesign.com
Tel: 442 3023
info@vectadesign.com
Facebook

Sisestatud: 26.01.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki