Artiklid ja uudised

Aasta parim kokaraamat on “Sepamaa talu köök”

Tallinna Toidumessi pressiteade
31.11.2007


Täna alanud Tallinna Toidumessi raames kuulutati konkursi “Aasta kokaraamat” võitjaks Anni Arro raamat “Sepamaa talu köök”. Raamatu kirjastaja on AS Ajakirjade Kirjastus.

“Võitja raamatu edu saladusteks olid suure tõenäosusega raamatu omapära ning autori siiras lähenemine. Samuti on selle raamatu puhul olulisteks väärtusteks retseptide lihtsus ning toiduainete kerge kättesaadavus,” ütles žüriisse kuulunud Kirjastuste Liidu juhataja
Kaidi Urmet.

Parimaks tõlkeraamatuks tunnistati TEA Kirjastuse poolt välja antud “Maailma Toiduainete Entsüklopeedia”. Konkursil osalesid veel kirjastused ILO, ARGO, Suur Eesti Raamatuklubi ja Forma Media AS.

Profexpo ja Eesti Kirjastuste Liidu poolt koostöös juba teist aastat korraldatava konkursi eesmärgiks on tunnustada Eesti kokaraamatute autoreid ja traditsioone. Eelmine aasta võitis konkursi Lia Virkuse ja Maire Suitsu “Marjaraamat”.

Parima kokaraamatu selgitamisel võttis žürii arvesse raamatute sisu, kujundust, praktilisust ja trükiste kvaliteeti. Lisaks valmistasid žüriisse kuulunud professionaalsed toidutegijad ning ka Teeninduskooli veel algajad kokad iga nominendi raamatust ühe roa. Võitjaraamatu
retseptidest langes valik juhuse tõttu kilukartulite retseptile.

Žüriisse kuulusid :
Tõnu Kaalep - EE peakujundaja
Diane Sarapuu Kelder - Tallinna Teeninduskooli õpetaja
Kaidi Urmet - Kirjastuste Liidu juhataja
Tallinna Teeninduskooli õpilased
Aili Saks - Eesti Entsüklopeediakirjastuse tegevtoimetaja
Veiko Ruukel - Restoran Karl Friedrich peakokk

Osalenud raamatutest on 31.10-2.11 toimuval Toidumessil ka näitus.

Eesti suurim ja pikima traditsiooniga erinevaid toitlustuse osapooli liitev 12. Tallinna Toidumess leiab aset 31. oktoobrist 2. novembrini.
Tänavuse aasta mess on suunatud toitlustuse, jaekaubanduse, tootmise ja sidusalade professionaalidele. Tegemist on toidumesside sarja 15. juubeliüritusega. Toidumess ise on järjekorras kaheteistkümnes ning lisaks on toimunud kolm laiemale toiduhuviliste ringile suunatud FoodFesti.

Lisainformatsioon:

Eva Palu
Tallinna Toidumessi pressiesindaja
E-post: press@profexpo.ee
Telefon: 510 4827

Sisestatud: 01.11.2007

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Intervjuu Michael Hilgersiga: “Loogiline on töötada vineeriajaloo epitsentris”

Intervjuu Michael Hilgersiga: “Loogiline on töötada vineeriajaloo epitsentris”

Maris Vahter Radis Furniture’ist (MV): Peale Lutheri perekonna poolt veekindla vineeriliimi leiutamist Tallinnas asutati 1897. aastal Londonis tütarettevõtte Venesta. 1931.aastal koostöös Venestaga asutatud Isokon seevastu on saanud moodsa disaini ajalukku vineermööbliga. Isokon tootis vineermööblit koostöös selliste maailmakuulsate Bauhausi nimedega nagu Walter Gropius ja Marcel Breuer. 1930ndatel jõudis Isokonile disainida ka Le Corbusier’ büroo. Nüüd, rohkem kui 80 aastat hiljem, samuti saksa ,disainer Michael Hilgers teeb tooteid koos Radis Furniture’ga, valmistades neid Tallinnas. Michael, näed sa siin positiivset ja viljakat pinnast vineeri renessansile?

Palkmaja mööbli eripärad

Palkmaja mööbli eripärad

Palkmajas on ideaalne sisekliima elamiseks ja kokkamiseks! Sisustamisel ilmnevad aga märgatavad erinevused võrreldes teist tüüpi hoonetega. Palkmajade kõige suurem probleem on vajumine. Kõikide naturaalsest puidust horisontaalelementidest kokku monteeritud hoonete puhul toimub õhuniiskuse muutumise tõttu mingil määral kõrgusmõõtude kõikumine. Seda on hea jälgida eriti külmadel talvedel, kui õhuniiskus on kõige madalam ja ruumi kõrgus veidi väheneb.

vaata kõiki