Artiklid ja uudised

Metallist trepipiirded - modernsest klassikaliseni

Trepipiire on trepi lahutamatu osa ja sellel on kaks peamist funktsiooni - esimene on inimestele turvalisuse tagamine, teisest küljest on see projekteerija võimas disainiinstrument.

Eelmises artiklis kirjeldasime puidust ja klaasist trepipiirdeid, nüüd on aeg käsitleda metallist trepipiirdeid. Lähtuvalt Stragendo koostöökogemusest trepivalmistajatega ja tagasisidest klientidega, võib metallpiirded liigitada allolevatesse kategooriatesse.

1. ROOSTEVABAST METALLIST TREPIPIIRDED

See on kaasaegne trepipiirde tüüp. Kvaliteetseid piirdeid valmistavad tuntud tootjad, näiteks Q-railing.

 Allikas: www.stragendo.ee

Allikas: www.stragendo.ee

Seda trepipiiret nimetatakse ka risttugedega piirdeks. Risttoed toovad interjööri hetkega kõrgtehnoloogia hõngu, sõltumata trepitüübist ja trepiastmete valmistamise materjalist.

Risttugesid on lihtne paigaldada ja vahetada, kuid nende hind võib varieeruda 300 kuni 1500 euroni jooksva meetri eest.

2. METALLIST TREPIPULGAD

Tänapäeval pakuvad tootjad laias valikus mustast metallist trepipiirdeid. Need on suhteliselt odavad (hind alates 5€/tk), kuid välja näevad küllaltki rustikaalsed ja vajavad lisatöötlemist ja värvimist ning see tähendab lisakulusid. Töölemata kujul võiks neid kasutada loft - stiilis interjöörides.

 Allikas: www.stragendo.ee

Allikas: www.stragendo.ee

Trepipulki saab valmistada ka teistest metallidest. Kasutusala võiks neil olla sellistel objektidel, kus kõik pulgad valmistatakse eksklusiivselt. Kasutatakse ka metalli laserlõikust.

 Allikas: www.stragendo.ee

Allikas: www.stragendo.ee

3. SEPISTATUD METALLIST TREPIPIIRDED

Sepis on üks vana, traditsiooniline ja populaarne trepipiirde tüüp. Sepistatud trepipiire annab ka kaasaegsele interjöörile traditsioonilist ja möödunud aegade hõngu.

 Allikas: www.stragendo.ee

Allikas: www.stragendo.ee

Sepistatud trepipiirde valmistamise korral peaks olema ettevaatlik, sest selle massiivsuse ja eripärasuse tõttu võib sepis muutuda ruumis tähepelepanu keskpunktiks ehk "ankruks". Selle olukorra vältimiseks tuleks leida väga hea sepatöö meister, kes suudab valmistada tõeliselt keerulise ja ilusa mustri.

4. METALLIST TROSSID

Trossidest valmistatud trepipiire on lihtne ja suhteliselt odav. Neli trossi läbimõõdus 2 cm pingutatakse piki treppi ja need muudavad selle ohutuks.

 Allikas: www.stragendo.ee

Allikas: www.stragendo.ee

Lisaks sellele paistavad nad küllaltki õhulised, kerged ja kaasaegsed. Koos roostevabast metallist postidega on see trepipiirde tüüp ilmselt kõige parema hinna ja kvaliteedi suhtega. Suhtelislt väikeste kuludega kestab teie interjöör trendikas veel aastaid.

Stragendo OÜ
www.stragendo.ee
Facebook

Sisestatud: 12.06.2015

Stragendo ehitus- ja mööblipuit

Tel:
5556 0034, 5566 6158, 621 0935
Aadress:
Suur-Sõjamäe põik 9, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki