Artiklid ja uudised

Kursus "Tekstiilid sisekujunduses" Tallinna Õpetajate Majas

Tallinna Õpetajate Maja alustab 12. oktoobril praktilise töötoaga "Tekstiilid sisekujunduses". Kursusel keskendutakse kahele tootele - dekoratiivpadi ja kardinad. Kursus koosneb kahest osast - loengust ja praktilisest tööst.

Kursust juhendab Anne-Kai Toht, kes on erialalt kunstiõpetaja. Ligi 14 aastat tegutseb ta ka eraettevõtjana, valmistab kliendi tellimusel kunstkäsitööna erinevaid sisekujunduselemente ja tarbeesemeid. Õmblemise, modelleerimise, konstrueerimise omandas ta Tallinna Kergetööstustehnikumis. Kunsti õppis aga Tallinna Ülikoolis ja Eesti Kunstiakadeemias. Magistrikraadi omandas Eesti Kunstiakadeemias.

Loengus tutvustatakse:
- toote erinevat moelahendust;
- toote kavandamist;
- kangaste valikut;
- kardinate kinnitussüsteeme;
- kardinapaelu;
- vaheriideid, furnituure;
- kangakulu arvestamist;
- moekohase lõike konstrueerimist;
- õmblustehnoloogiat.

Praktiline töö:
– õmmeldakse kardina näidismudel (näiteks: kardin on suuremõõtmeline, kuid koolitusel õmmeldakse vähendatud näidismudelit).


Kursusel osalemiseks on vajalik elementaarne õmblemisoskus ja koduse õmblusmasina olemasolu.

Dekoratiivpadi - erikujuline padi, volditud padjakate, lapitehnikas padjakate.
Kardinad – raskuspaelaga kardin, raskustaskuga kardinad, ööskardinad, aasadega kardinad, rooma- ja voltkardinad, paneelkardinad, lahtioleva voodriga kardinad, voodriga kardinad, lambrigeen, kardinasaba, kardinahoidja.

Koht: Tallinna Õpetajate Maja, Raekoja plats 14;
Aeg: kell 18.00 - 21.00, 2 kord nädalas (32 akadeemilist tundi), esmaspäeviti ja kolmapäeviti, kokku 8 korda: 12., 14., 19., 21., 26., 28. oktoober, 2. ja 4. november 2015;
Juhendab: Anne-Kai Toht;
Hind: 99.60 eur/km-ga, soodushind -15% haridustöötajatele ISIC ja ITIC kaardi omanikule 84.66 eur/km-ga, laieneb vaid 1 soodustus vabade sooduskohtade olemasolul;
Registreerimistasu: 21 eur/km-ga, mis arvatakse maha kursuse maksumusest ja ei kuulu kursusel osalemisest loobumisel tagastamisele.

Lisainfo: projektijuht Tiiu Paas tel 615 5162, 554 8856, tiiu@opetajatemaja.ee ja siit.

Vaata kõiki kursusi siit.

Tallinna Õpetajate Maja Facebookis!
Vaata ja liitu ....
www.opetajatemaja.ee


Sisestatud: 07.10.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki