Artiklid ja uudised

Vipson Projekti palkmajad on rahva lemmikud

Eesti Puitmajaliit ja –klaster korraldasid juba viiendat korda konkursi, mille eesmärk on tõsta esile ja tunnustada Eesti tehastes toodetud puitmaju. Sel aastal kandideeris parima tehasemaja tiitlile rekordarv hooneid - 35 kandidaadi seast valiti välja parim Eestis toodetud puitkarkassmaja, käsitöö-, masinpalkmaja ja aiamaja.
Delfi.ee portaali Moodnekodu.ee lugejad hääletasid oma lemmikuks Vipson Projekt OÜ käsitöö palkmaja.

 Allikas: vipson.ee

Allikas: vipson.ee

"Aasta tehasemaja 2015" tiitli pälvis Nordic Houses KT OÜ vabaaja-majade arendusprojekt Lõuna-Norras, Ognas. Konkursil osalesid eramud, kortermajad, sauna- ning mängumajad, millest kaugemad on püstitatud Inglismaal, Šveitsis ja Jaapanis.

Vipson Projekt OÜ
www.vipson.ee
Facebook

Sisestatud: 10.11.2015

Vipson Projekt palkmajad

Tel:
520 8041
Aadress:
Jeedasküla küla, Võru vald, Võrumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Energiatõhus palkmaja

Energiatõhus palkmaja

Valesti ehitatud palkmaja annab kiiresti ehitusvigadest märku – juba mõne aastaga võib hoone mädanema hakata. Lisaks on hooletult ehitatud palkmaja suure energiakuluga, mis tänaste hindade juures on probleem ja lööb valusalt rahakotile. “Kõik algabki ehitaja valikust: alati on kindlam, kui palkmajaehitust pakkuval ettevõttel on ette näidata sertifikaat, mis kinnitab, et kõik tootmisetapid on kontrollitud ja kasutatakse nõuetele vastavaid materjale. Ehitaja peab tundma oma töö iga detaili – teisiti ei ole tänapäeval enam võimalik. Ka pädev ehitusjärelevalve on tellijale suureks toeks” tõdeb käsitöö palkmajade tootmisega tegeleva Vipson Projekt OÜ juht Taavi Tuvike. Lisaks toob ta tunnustatud ehitusettevõtte eelistamise plusspoolena esile ka asjaolu, et sertifitseeritud ehitaja ja pädeva ehitusjärelevalve jälgimise all valminud palkmajadele on lihtsam kasutusluba saada, sest vormistatakse korrektne dokumentatsioon.

PALKMAJA EELISED

PALKMAJA EELISED

Puit on meeldiv ja soe materjal, lisaks aitab selle tarvitamine pidurdada kliima soojenemist. Olukorras, kus maakeral rahvastik kasvab, inimkond vajab üha enam toitu ja seega ka rohkem põllumaad, ei saa loota uute metsamaade rajamisele. Selleks, et uus metsapõlvkond saaks tekkida, tuleb vana raiuda ning puitu kasutada. Parim koht puidu kasutamiseks on ehitamine. Ehitistes olev puit tõmmatakse süsinikuringest välja pikaks ajaks, ja kui palkmaja kunagi lammutatakse, on puit kasutatav uue rohelise energia tootmiseks.

vaata kõiki